Ko su vaši autoriteti?

Autoritet može da se zasniva na moći ali i na poštovanju. Neko je autoritet u društvu jer je nešto postigao u životu.
Zato što su tu reč izvitoperili pa je postala sinonim za osobu od poštovanja. Krenulo je od nekog novinarskog slenga i onda se uvrežilo pa se koristi nepravilno.
Umesto "Najveći autoriteti u toj oblasti..." normalno, logično, smisleno bi bilo "Najveći stručnjaci u toj oblasti"

Još nešto jeste primetili da dosta članova ima konverzaciju sa budalo, kretenu, idiote. Odmah eksplozivno vređanje i nipodaštavanje. Moderatori to edituju od jutra do sutra. I ti isti članovi opet na isti način vređaju i kvare konverzaciju i tok misli na temi.

Takvo ponašanje sam primetio i na ulici ljudi se odmah biju oko bilo čega.

O kakvim autoritetima se uopšte priča kao da sam pao sa marsa 🤔

Još nešto jeste primetili da dosta članova ima konverzaciju sa budalo, kretenu, idiote. Odmah eksplozivno vređanje i nipodaštavanje. Moderatori to edituju od jutra do sutra. I ti isti članovi opet na isti način vređaju i kvare konverzaciju i tok misli na temi.

Takvo ponašanje sam primetio i na ulici ljudi se odmah biju oko bilo čega.

O kakvim autoritetima se uopšte priča kao da sam pao sa marsa 🤔

Razumem te. I mislim da bi bilo dobro da otvoriš temu na ptf-u Pitanja o forumu ili Predlozi za forum

Bog je sišao sa Neba da bi ljudi postali bogovi? Bog je sišao sa nebesa i postso čovek da bi čoveka približio Bogu što je i bila misija Gospoda Isusa Hrista.

Slažem se sa boldovanom rečenicom.

Ne da bi približio nego Učinio bogom... Sjedinio nas je sa Sobom, a ne samo približio Sebi...

Ovo nije potforum "Religija i duhovnost" u kojoj bismo mogli da diskutujemo sve vreme o Bogu.

Ko želi da nastavi raspravu o temi iz religijskog ugla, molim da otvori sličnu na ptf-u "Religija i duhovnost".

@mario80 Razumeš o čemu se diskutuje. :)

Ja sam samom sebi autoritet. Oslanjam se iskljucivo na svoju logiku, znanje i iskustvo, imam odredjenu autonomiju (nije savrsena) ali ako nesto verujem da je ispravno onda se ne obazirem na tudja misljenja vec teram to do kraja.

To ne znaci da sam ja tvrdoglav i da ne slusam druge i guram glavom kroz zid vec se reflektujem prema drugima i osluskujem povratne informacije u vidu reakcija, sugestija, konstruktivnih kritika, saveta ... da li mozda negde gresim i slicno, kao GPS, pratim navigaciju ali ja sam taj koji drzi volan i odlucuje da li cu da idem pravo ili zaobilaznicom.

Tako da se trudim da konacna odluka bude samo moja pa i ako nesto uprskam ja snosim tu odgovornost i dobro znam zbog cega, ali sam sacuvao svoj integritet sto mi je prioritetno.

U ostalim situacijama gde sam siguran da neko ima vece znanje od mene ili iskustvo smatracu ga autoritetom u tom polju i verovatno cu morati da mu verujem.

Poslednja izmena:
Nesto razmisljam, ako je po definiciji zilota, onda su za mene autoriteti svaka balkanska budala...a njih vala ima ko pleve..
Jer to ako mu je dosadno ima da te opanjka totalno bez veze, ako mu je dosadno ima da se potuku njih trojica sa tobom zato sto si ti podigao papiric koji su bacili van korpe za smece...ako je u blizini zensko tipicna balkanka , to je onda tek autoritet za mene, gledao sam kako iz cistog besa nameste da momci pretuku nekog momka....da bi im se dokazali kao zainteresovani....

Tako da ako je strah od reakcija u pitanju , onda su mi cak 95% balkanaca i balkanki autoriteti...tacno da necu nista da prihvatim od njih , ko pametan bi, niko , samo balkanac moze da prihvata mudrosti balkanca..., ali su autoriteti...po definiciji zilotha...

Totalno drugacija slika realnosti...ako tako definisemo , a opet nije daleko od stvarnosti....izgleda da je cak i tacnija...

Jer autoritet sile je odavno priznat i postavljen za vodeci autoritet na balkanu, a ne neki autoriteti vrednosti...
To se ostavlja nadogradjeno i deci i unucima...da deda doceka da i ti nekog prebijes da ostane mesec dana u bolnici , blago dedi sto ima junaka za unuka..

Svaki dan se uveravam da je moja procena balkanske budalastine tacna, svaki dan vecina ljudi koje sretnem su lopovi...mali ili veliki , ali su lopovi u ocima, a i delu...

Svaki dan su vecina koje sretnem nabedjeni glupaci , ajd sto su glupaci , nego pokondireni...stvarno ajd sto su glupaci , to moze biti zabavno , prijatno da ne utice, ali nabedjeni , koji moraju da se trpaju drugima , da podmecu drugima i da obavezno zaradjuju na ometanju drugih...e to je to..
A bas se lepo slaze sa onim napisanim na linku.....dao sam link u proskom postu..

Poslednja izmena:
Nemam autoritete.
Cenim nekog i njegov rad stav i trud ali to je za njega nije za mene.
Alergican sam kad mi neko popuje pogotovo sad u ovim godinama.
Ljudi koji pocnu da me savetuju i da mi sole pamet kako a niti sam im trazio savet niti sam ih pitao za to su minus debeli kod mene.
Ne zavidim nikom dok ne pocne da se siri u nekim mojim pricama i sebe stavlja ispred mene da vise vredi, onda se udaljavam od takvih osoba dok i automatski mi ne trebaju.

Back