Ко су синови Божји?

Znas li ti uopste sta verujes?

Tada pusti JHVH na Sodom i gomor od JHVH s neba dazd od sumpora i ognja.
1 Mojsijeva 19,24.

JHVH 1. JHVH 2.

Jer ovako govori JHVH nad vojskama, čija me je svetost poslala protiv naroda koji su vas plackali, jer ko vas dirne, dira u zenicu oka mojega -: da ja ću podici svoju ruku na njih i biće grabez svojim slugama.
I vi će te poznati da me je JHVH nad vojskama poslao.
Zaharija 2,12,13.
znam, normalno da znam
a otkud jhvh u doba sodome i gomore.
znaš li koja je prva knjiga napisana u sz?

Znas li ti uopste sta verujes?

Tada pusti JHVH na Sodom i gomor od JHVH s neba dazd od sumpora i ognja.
1 Mojsijeva 19,24.

JHVH 1. JHVH 2
ma, kakvi, meni jhvh ovde uopste nije tema, a i ti sa njim nista ne objasnjavas
2. Mojsijeva 3,15 I opet reče Bog Mojsiju: ovako kaži sinovima Izrailjevijem: Jahve Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev posla me k vama; to je ime moje dovijeka, i to je spomen moj od koljena na koljeno.
i onda rece da tim imenom ne bi poznat praocima,a mi proverimo i vidimo da jeste
to prosto znaci da je biblija falsifikova, taj jahve se prosto razmnozavao u bibliji, prostom deobom
JHVH 1. JHVH 2.
jahve 3, jahve 4, pa i satana ako se razdeli ne moze opstati, rece Hristos
sada se vrati na temu, ne skreci sa teme vise
trebali su dobro da promisle šta će da napišu
ovako te sin božiji te svemoćni bog koji u vrtu ide samo po hladu
nista te ne razumem

nista te ne razumem
šta ima da se ne razume
ne može jahva biti sin svevišnjeg a onda ćemo da mu kalemimo da je ustvari on taj svevišnji. ako je on svevišnji stih je ubačen. ukoliko je ubačen, kao jahve opet ne može biti jer tek u vreme mojsija je obelodanjeno to nazovi ime.
a da nepominjemo da ga Isus nigde ne spominje . pa zar je moguće da Isus ne pominje svevišnjeg jahvu nego ela svog oca a jevrejima kaže da im bog đavo

ma jasno, samo vi niste vernici
U redu,imas si pravo na svoje misljenje mada mi zaista zao sto tako vidis hriscane...
vi sve znate kao jehovini svedoci samo ta znanja vam se ne poklapaju
Znanje je zaista bitno ali definitivno ne i kljucno jer ako neko zna i Boga i Pisma onda je to sam sotona pa vidi kako je prosao...

Poslednja izmena:
ma, kakvi, meni jhvh ovde uopste nije tema, a i ti sa njim nista ne objasnjavas

i onda rece da tim imenom ne bi poznat praocima,a mi proverimo i vidimo da jeste
to prosto znaci da je biblija falsifikova, taj jahve se prosto razmnozavao u bibliji, prostom deobom

jahve 3, jahve 4, pa i satana ako se razdeli ne moze opstati, rece Hristos
sada se vrati na temu, ne skreci sa teme vise

nista te ne razumem
Pa znam da ti nemas temu.
Nastupas uvek kao da ne znas sta hoces.

Vec si i Bibliju poceo da odbacujes.
Ko odbacuje jedan deo dodje do cele.

U 2. Mojsije 6:2-3 Bog kaže Mojsiju:
Još govori Bog Mojsiju i reče mu: Ja sam JHVH. I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, JHVH, ne bih im poznat.

Mojsije pise za Avrama da se Avram obracao Bogu, ali Mojsije pise kom Bogu.
Istom onome kome Mojsije sluzi.

Problem Balkanaca sto sve znaju ali nece da uce.

Tu je tajna ne uspeha i uspeha Balkana.
Sve zna a nista ne zna a nece da uci.
Zato su recimo Slovenci napredniji uvek jer hoce da uce.
Znaju da bez toga ne ide.
E kada Balkanci pocnu da uce.
Na svim podrjucjima.
Tek tada ce tamo poceti da bude bolje.
Samo se bojim da nikada nece.
Biblija nije za povrsne.
Kazu sami jevreji.

Onaj ko ne zna na osnovu Biblije da je Jahve i Otac i Sin i Ds.
Taj veze nema onda sa Biblijom.
Nula.
A pogotovo kada ne zna da se Bog polako otkrivao kroz razna imena i titule.
Bar stotinjak
Taj je duduk i to maksimalni.

U 2. Mojsije 6:2-3 Bog kaže Mojsiju:
Još govori Bog Mojsiju i reče mu: Ja sam JHVH. I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog Svemogući, a imenom svojim, JHVH, ne bih im poznat.
Postanak 28,13 Uza nj je Jahve te mu govori: "Ja sam Jahve, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov. Zemlju na kojoj ležiš dat ću tebi i tvome potomstvu.

izgleda da su postojale 2 tore, samo neusaglasene kome se jehva prvo javio i rekao ja sam jahve, nikom pre se ne predstavih tim imenom
ili je jhvh namerno predstavljen kao varalica...
pa nisam ja prvi koji kaze da ga nema u bibliji, znaci i drugi su dosli na tu ideju da je uljez i da ga samo ne ubacuju, vec izignorisu

Poslednja izmena:
eto vidiš, avramu i ekipi nije bio poznat po imenu jahve :D
kako nije kada jeste JAKOVU?
Postanak 28,13Uza nj je Jahve te mu govori: "Ja sam Jahve, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov.
Postanak 28,16Jakov se probudi od sna te reče: "Zaista se Jahve nalazi na ovome mjestu, ali ja nisam znao!
jel ga nazvao tim imenom jahve? jeste! pa kako onda niko nije znao to ime do mojsija?

neko laze kao djavo! falsifikovali su bibliju, zapravo TORU, ili ih je bilo vise verzija koje se nisu slagale, a sada nam je ostala samo jedna koja je smuljana pogresno, pa ispada da jahve laze da nije bio poznat, a vidimo da jeste sa tim imenom

kako nije kada jeste JAKOVU?
Postanak 28,13Uza nj je Jahve te mu govori: "Ja sam Jahve, Bog tvoga praoca Abrahama i Bog Izakov.
Postanak 28,16Jakov se probudi od sna te reče: "Zaista se Jahve nalazi na ovome mjestu, ali ja nisam znao!
jel ga nazvao tim imenom jahve? jeste! pa kako onda niko nije znao to ime do mojsija?

neko laze kao djavo! falsifikovali su bibliju, zapravo TORU, ili ih je bilo vise verzija koje se nisu slagale, a sada nam je ostala samo jedna koja je smuljana pogresno, pa ispada da jahve laze da nije bio poznat, a vidimo da jeste sa tim imenom
pa u onom stihu jahve kaže da avram nije znao to ime i ko je sad tu lud kaži ti meni :D

pa u onom stihu jahve kaže da avram nije znao to ime i ko je sad tu lud kaži ti meni :D
ne znam, imamo samo teorije sta je moglo da se desi, ali po meni sve jahvu zagliblju samo dublje u problem ... na kraju postade nepomjanik, ne pominjemo ga, osim ako nismo js

jahvo, jel sam ti ja kriv? ma, tornjaj se, jahvo - to ti je moj stav, imam bibliju, nas prevod, da potkrepim, u njoj se on ne pominje, u drugom prevodima da, ali opet se pokazuje i kontradiktornost koju smo naveli, kada i kome se prvi put predstavio sa tim imenom jahve/jehova/jhvh, mojsiju, ili jakovu

ne znam, imamo samo teorije sta je moglo da se desi, ali po meni sve jahvu zagliblju samo dublje u problem ... na kraju postade nepomjanik, ne pominjemo ga, osim ako nismo js

jahvo, jel sam ti ja kriv? ma, tornjaj se, jahvo - to ti je moj stav, imam bibliju, nas prevod, da potkrepim, u njoj se on ne pominje, u drugom prevodima da, ali opet se pokazuje i kontradiktornost koju smo naveli, kada i kome se prvi put predstavio sa tim imenom jahve/jehova/jhvh, mojsiju, ili jakovu
luda kuća
svevišnji daje jahvi u nasledstvo jakova, a mojsiju saopštava da je on taj svevišnji samo ga avram isak i jakov nisu znali po tom imenu.
paz logike

Back