Ко су синови Божји?

Gedeon

Veoma poznat
Poruka
11.215
Prva knjiga Mojsijeva ili Postanje glava 6:
1 Kad su se ljudi namnožili na zemlji i kad su im se rodile kćeri, 2 sinovi Božji videvši kako su ljudske kćeri lepe, uzimali su ih sebi za žene, sve koje su izabrali.
3 Tada je Gospod rekao: „Neće se moj Duh doveka sporiti sa čovekom, jer je on samo telo. Neka mu još sto dvadeset godina.
4 U to vreme, a i kasnije, bilo je divova (hebr.: nefilimi), kad su sinovi Božji dolazili k kćerima ljudskim a one su im rađale decu. Bili su to silni, znameniti ljudi, koji su živeli u staro doba.
+++
Nisu valjda i demoni oplođavali žene? To mi se nekako čini čudnim!

1 Kad su se ljudi namnožili na zemlji i kad su im se rodile kćeri, 2 sinovi Božji videvši kako su ljudske kćeri lepe, uzimali su ih sebi za žene, sve koje su izabrali.
3 Tada je Gospod rekao: „Neće se moj Duh doveka sporiti sa čovekom, jer je on samo telo. Neka mu još sto dvadeset godina.
4 U to vreme, a i kasnije, bilo je divova (hebr.: nefilimi), kad su sinovi Božji dolazili k kćerima ljudskim a one su im rađale decu. Bili su to silni, znameniti ljudi, koji su živeli u staro doba.
+++
Sinovi Bozji su andjeli u ovom slucaju pali andjeli...

Sto ti se cini cudnim, pali andjeli su uzimali ljudska tela i imali odnose sa zenema. Tako su nastali nefilimi - divovi...
To potomstvo je unisteno u potopu...

+++
Danas se kaze vernici.
Tada sinovi bozji.
Dakle nisu andjeli.
I rabini kazu ovako.
Njihov jezik.

+++
Sinobi bozji.

Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.

VERNI LJUDI SU SINOVI BOZJI:

Hos 1:10 Ali će ipak broj sinova Izrailjevih biti kao pesak morski, koji se ne može izmeriti ni izbrojati; i mesto da im se reče: Niste moj narod, reći će im se: Sinovi Boga Živoga.

Rim 9:26 I biće na mestu, gde im se reče: Vi niste moj narod; tamo će se nazvati sinovi Boga Živoga.

To mi se nekako čini čudnim!
Да смирено следиш свете оце о побожним људима - синовима Божијим, не би заглавио у јеврејске бајке о размножавању бестелесних анђела, са телесним људима...

Чак и Бог кад се рађао од Присно Дијеве, из непомешаност се родио од Марије и Духа, као и први Адам и Ева што су Светог Духа имали за Родитеља

Да смирено следиш свете оце о побожним људима - синовима Божијим, не би заглавио у јеврејске бајке о размножавању бестелесних анђела, са телесним људима...

Чак и Бог кад се рађао од Присно Дијеве, из непомешаност се родио од Марије и Духа, као и први Адам и Ева што су Светог Духа имали за Родитеља
Ni Jevreji ovo mesto ne tumače jednako. Fariseji i targumi objašnjavaju kao sinove velmoža, a ostali judejski komentatori kao anđele. Sveti oci su često kontradiktorni. Rani poput Justina Filozofa, Irineja, Atinagora, Kliment Aleksandrijskog, Tertulijana, Amvrosija i dr. su pod sinovima Božjim podrazumevali anđele. Kasniji Sitovce.

Poslednja izmena:
Sinovi Bozji su andjeli u ovom slucaju pali andjeli...

Pali andjeli su uzimali ljudska tela i imali odnose sa zenema. Tako su nastali nefilimi - divovi...
To potomstvo je unisteno u potopu...

i da dopunim

činjenica da u Starom zavetu izraz "sinovi Božiji" se uvek odnosi na anđele (Jov 1:6; 2:1; 38:7)

Knjiga o Jovu 1:6
:

"A jednoga dana dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospoda, a među njima dođe i Sotona."
  • Ovde "sinovi Božji" dolaze pred Boga, što ukazuje na nebeska bića, a ne ljude.
Knjiga o Jovu 38:7:

"Kad su zvijezde jutarnje zajedno pjevale, i svi sinovi Božji klicali od radosti."
  • Ovo se odnosi na vreme stvaranja sveta, što implicira da su "sinovi Božji" prisustvovali tom događaju, što ih poistovećuje sa anđelima.

U izvestaju je naglaseno da su ljudske kceri imale odnose sa Sinovima Bozjim ne sa ljudima
takodje iz tih odnosa su nastali divovi.

Divovi ne bi mogli nastati odnosima muskarca i zene.

Dakle malo logike.

Takodje
U Septuaginti (grčkom prevodu Starog zaveta), izraz "sinovi Božji" ponekad se prevodi kao "anđeli". Ovo pruža osnovu za tumačenje da se radi o nebeskim bićima.

Poslednja izmena:
Ni Jevreji ovo mesto ne tumače jednako. Fariseji i targumi objašnjavaju kao sinove velmoža, a ostali judejski komentatori kao anđele. Sveti oci su često kontradiktorni. Rani poput Justina Filozofa, Irineja, Atinagora, Kliment Aleksandrijskog, Tertulijana, Amvrosija i dr. su pod sinovima Božjim podrazumevali anđele. Kasniji Sitovce.
Контрадикторна су твоја појимања светих отаца, а не они сами...

Чувај се фалсификата и спиновања људских грешака у нешто што је правило...

Sinobi bozji.

VERNI LJUDI SU SINOVI BOZJI:

Hos 1:10 Ali će ipak broj sinova Izrailjevih biti kao pesak morski, koji se ne može izmeriti ni izbrojati; i mesto da im se reče: Niste moj narod, reći će im se: Sinovi Boga Živoga.

Rim 9:26 I biće na mestu, gde im se reče: Vi niste moj narod; tamo će se nazvati sinovi Boga Živoga.
8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština.

znači jahve nije ni bog ni anđeo 👍

8 Kad je Svevišnji baštinu dijelio narodima, kad je razmještao sinove čovječje, odredi im međe po broju Božjih sinova: tad Jahvu njegov narod zapade,Jakov bi njegova baština.

znači jahve nije ni bog ni anđeo 👍
Pa tu se u tekstu pominju dve titule Bozje, Svevisnji i Jahve, od stotinak u celoj Bibliji.
Mogli bismo onda da kazemo da ih ima 100 raznih?
Ali rec je o jednome.

To je kao da za tebe neko kaze: otac, brat, muz, domacin, Sale Sasa, sin, majstor...itd
Uvek je rec o jednom te istom.

I sada neko kaze: domacin je delio pare ukucanima i Sasi zapade 1200 evra.

Znaci neko zeli da kaze da je domacin razdelio svima u kuci, to se podrazumeva to si ti, i onda kada zeli da kaze sta si ti dobio od svega i kaze, Sasa je dobio 1200 evra.
Znaci nije rec o nekom drugim vec o tebi u oba slucaja.
Ti si sebi od cele sume dodelio 1200.
Ostalo ostalima u kuci.
Uostalom i Isus i Otac i DS nose ime Jahve.

iz ovoga se zakljucuje da sam prvo samo ja Adam bio Sin Boziji, pise lepo u jednini samo za mene
šta ga mrsiš, jasno iz ovog stiha se vidi da jahve nije nikakav bog.
ispada po stihu da je sin boziji, i on
i sada da razmislimo

jel sam ja ljubomoran bio, ili oni, pa su uzimali kceri covecije sebi za zene?
ajde, ko je bio ljubomoran, ja ili on, oni?

iz ovoga se zakljucuje da sam prvo samo ja Adam bio Sin Boziji, pise lepo u jednini samo za mene

i sada da razmislimo

jel sam ja ljubomoran bio, ili oni, pa su uzimali kceri covecije sebi za zene?
ajde, ko je bio ljubomoran, ja ili on, oni?
Ko je tebi Otac a ko Adamu?

Veeujuci su poceli da se mesaju sa otpadnicima od Boga i posledica je potop.

šta ga mrsiš, jasno iz ovog stiha se vidi da jahve nije nikakav bog.
a ti samo dodeljuj titule :D
Zasto se krijes nesreco?

2. Mojsijeva 3,15 I opet reče Bog Mojsiju: ovako kaži sinovima Izrailjevijem: Jahve Bog otaca vaših, Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovljev posla me k vama; to je ime moje dovijeka, i to je spomen moj od koljena na koljeno.

Ti treba da se menjas ne Jahve.

i sada da razmislimo
Znas li ti uopste sta verujes?

Tada pusti JHVH na Sodom i gomor od JHVH s neba dazd od sumpora i ognja.
1 Mojsijeva 19,24.

JHVH 1. JHVH 2.

Jer ovako govori JHVH nad vojskama, čija me je svetost poslala protiv naroda koji su vas plackali, jer ko vas dirne, dira u zenicu oka mojega -: da ja ću podici svoju ruku na njih i biće grabez svojim slugama.
I vi će te poznati da me je JHVH nad vojskama poslao.
Zaharija 2,12,13.

Back