Ne znam sa koliko sam nacija radio po svetu, najvise sa Kinezima. To je nacija dijametralno suprotna od nas, Srba.
Oni su cutljivi, pricaju minimalno koliko treba, rade, ne dizu glavu, NE komentarisu politiku, i kada se desi situacija, u zemlji, u firmi, strpljivo cekaju naredjenje od visih instanci. Kada naredjenje dodje, oni cutke izvrsavaju. Neverovatna nacija. Dva puta sam tim ljudima pomagao, ali, bogami, vratise to oni meni sa kamatama (kada sam ja visio nad ponorom)! Shvatih da sam se ispilio kao Kinez, od majke i oca Srba.
Docim, kod Srbalja, svi svi svi sve znaju, politiku, sport, u sve se razumeju, sve umeju. Samo NE znaju, ne umeju, i NE zele da rade. Zele da direktoruju. Ja mislim da na svaka dva bloka u Beogradu treba otvoriti fakultet za direktore. Lebac ti iebem, ja sam neke Srbe spasavao, za usi vookao da ne potonu, ali, interesantno, SVAKI put kada ih izvucem na gore, oni se otrgnu, onda mi gordo, da SVI cuju kazu: mi smo sposobni, nisi ti nama nista pomogao, mi umemo, mozemo i hocemo. A onda mi "skroje" po njihovoj meri odelo, gde se oni okoriscavaju bez IMALO rada i ulozenih sredstava, a sve to u korist (po demagogiji) MOGA interesa, na moj rad i kapital. Sednu mi na grbacu, pa sisaju krv i filozofiraju. Do lake muzike.
Sve sam ja to rasterao. A sada bi svi ti da pricaju. Celu noc su oni sposobni da pricaju u kafani, menjaju teze, a glavni argument im da su dobri ljudi. Uz flajku whisky-a (svakako, na moj racun), a tu oni i druge nude: dodji, kazu, da popijes, JA te, velicina, zovem za sto! .
Dobri ljudi? Ljopate, motiqe i pijuqe u nejake ruke, i na grunt (kineska kulturna revolucija)! Pa tako 10+ godina. Tako se to srpsko genetsko ludilo vrlo efikasno leci.
_nobody_