Ко су пси из Откровења?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
kako su samo ovi primitivni sektasi fanaticni sa svojim izjavama:zper:

po spisima primitivnih,izlostavljanih,priprostih i ocajnih mucenika koji su u svom ocajanju pisali "svet knjige" i izmisljali imaginarne prijatelje,jer nisu imali prave i jer su ziveli u krajnje bednim uslovima sto psihickim sto tehnoloskim...u sustini kada sve to znas ne mozes da se gnevis na nesto sto ne postoji;)

3 A što neki ne verovaše, šta je za to? Eda će njihovo neverstvo veru Božiju ukinuti? :lol:

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429
Zato se ne možeš izgovoriti, o čoveče koji god sudiš! Jer kojim sudom sudiš drugom, sebe osuđuješ; jer to činiš sudeći.

Још кад би знао кад неко осуђује (прекорева), а кад расуђује (упозорава) не би био ту где јеси.

Ево још мало о моћи свештеничкој да се опраштају греси:

''Тако говори Свети, Истинити, који има кључ Давидов, Који отвара и нико неће затворити, и који затвара и нико неће отворити:''(Откр.Јов 3,7)

''Кључ Давидов'' је схваћен као моћ коју је Христова људска природа примила од Божанске, као што је Христ рекао после Свога васкрсења: ''Даде ми се свака власт на небу и на земљи'' (Мат. 28,18). Ову власт Христ је такође дао и својим ученицима, и назвао ју је ''кључем'', као што рече Петру: '' И даћу ти кључеве Царства Небеског'' (Мат. 16,19), што означава да развезује и свезује грехе. ''Да отвара и затвара значи да ослободи човека његових грехова или да осуди непокајане.'' +патријарх Антим+

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429
То може на сваког да се односи.Али тема су пси из Откровења.:think::rtfm:

Ко је мудар, све што оци кажу схвата да је упућено њему самом. Питао си и добио си отачки одговор. Ако ти се не свиђа, измисли неки свој изговор.

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
Још кад би знао кад неко осуђује (прекорева), а кад расуђује (упозорава) не би био ту где јеси.

Ево још мало о моћи свештеничкој да се опраштају греси:

''Тако говори Свети, Истинити, који има кључ Давидов, Који отвара и нико неће затворити, и који затвара и нико неће отворити:''(Откр.Јов 3,7)

''Кључ Давидов'' је схваћен као моћ коју је Христова људска природа примила од Божанске, као што је Христ рекао после Свога васкрсења: ''Даде ми се свака власт на небу и на земљи'' (Мат. 28,18). Ову власт Христ је такође дао и својим ученицима, и назвао ју је ''кључем'', као што рече Петру: '' И даћу ти кључеве Царства Небеског'' (Мат. 16,19), што означава да развезује и свезује грехе. ''Да отвара и затвара значи да ослободи човека његових грехова или да осуди непокајане.'' +патријарх Антим+
Zato, dakle, kao što za greh jednog dođe osuđenje na sve ljude, tako i pravdom jednog dođe na sve ljude opravdanje života.
Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka postaše mnogi grešni, tako će i poslušanjem jednog biti mnogi pravedni.

JEL PIŠE 1 ILI 101 ILI 1001 (sveti Sisoje...Nikola..Amfilohije...Pavle...Irinej...Akakije...Varsenufije...)

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429
Očekivah da ću napokon nešta pročitati u vezi sa temom...i saznati ko su psi iz otkovenja...

A kako stvari stoje ...mrka kapa...:think:

Па лепо пише у самом тексту да су то сви они ИЗВАН Цркве Христове.

''А напољу су пси и врачари и кувари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж'' (Отк. 22, 15).

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837

''А напољу су пси и врачари и кувари и крвници и идолопоклоници и сваки који љуби и чини лаж'' (Отк. 22, 15).

Eee tu smo, još samo da se dogovorite koja je to Crkva Hristova :hahaha:

Samson2009

Veoma poznat
Poruka
13.411

И протестанти и они који су са њима у ССЦ.

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
И протестанти и они који су са њима у ССЦ.

Jer ne znam šta činim, jer ne činim ono šta hoću, nego na šta mrzim ono činim.
Gal. 5:17
16 Ako li ono činim šta neću, hvalim zakon da je dobar.
17 A ovo više ja ne činim nego greh koji živi u meni.
18 Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mom. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.
1 Moj. 8:21
19 Jer dobro što hoću ne činim, nego zlo što neću ono činim.

Kad je takav bio Apostol Pavle šta da očekujemo od jadnih protestanata??? :)

Samson2009

Veoma poznat
Poruka
13.411
18 Jer znam da dobro ne živi u meni, to jest u telu mom. Jer hteti imam u sebi, ali učiniti dobro ne nalazim.

Он је то писао из смирења.А протестанти су горди.Тако да не могу себе да пореде са њим.

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429

Погледај на шта се односи пета глава посланице Галатима:

ОПОМЕНА ДА СТОЈИМО ЧВРСТО У ХРИШЋАНСКОЈ СЛОБОДИ, И ДА ЈЕ ДОКАЖЕМО ХОДЕЋИ ПО ДУХУ И У ЉУБАВИ

Дакле не односи се на ''шта ми непокајани грешници да радимо, кад и апостол греши''

Апостол се каје и исповеда слабост, за разлику од они који се његовом слабошћу правдају и самооправавају, НЕ КАЈУЋИ СЕ И НЕ ИСПОВЕДАЈУЋИ СВОЈЕ ГРЕХЕ.

Samson2009

Veoma poznat
Poruka
13.411
Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?
Rim. 8:23

25 Zahvaljujem Bogu svom kroz Isusa Hrista Gospoda našeg. Tako, dakle, ja sam umom svojim služim zakonu Božijem a telom zakonu grehovnom.

Протетанти нису постојали у време Светог апостола Павла.И нису Црква Христова.

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
Погледај на шта се односи пета глава посланице Галатима:

ОПОМЕНА ДА СТОЈИМО ЧВРСТО У ХРИШЋАНСКОЈ СЛОБОДИ, И ДА ЈЕ ДОКАЖЕМО ХОДЕЋИ ПО ДУХУ И У ЉУБАВИ

Дакле не односи се на ''шта ми непокајани грешници да радимо, кад и апостол греши''

Апостол се каје и исповеда слабост, за разлику од они који се његовом слабошћу правдају и самооправавају, НЕ КАЈУЋИ СЕ И НЕ ИСПОВЕДАЈУЋИ СВОЈЕ ГРЕХЕ.

28 A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namerenju.
29 Jer koje napred pozna one i odredi da budu jednaki obličju Sina njegovog, da bi On bio prvorođeni među mnogom braćom.
30 A koje odredi one i dozva; a koje dozva one i opravda; a koje opravda one i proslavi.

Владан ИПХ

Veoma poznat
Poruka
13.429
Ja nesrećni čovek! Ko će me izbaviti od tela smrti ove?
Rim. 8:23

25 Zahvaljujem Bogu svom kroz Isusa Hrista Gospoda našeg. Tako, dakle, ja sam umom svojim služim zakonu Božijem a telom zakonu grehovnom.

Избавиће те смирење, коме не пада на памет да се пореди са апостолом Павлом - апостолом истинског покајања.

Samson2009

Veoma poznat
Poruka
13.411
Nikakva, dakle, sad nema osuđenja onima koji su u Hristu Isusu i ne hode po telu nego po Duhu.:klap:

А у Христу Исус су они који су у Његовој Цркви.А протетанти нису у Цркви већ ван ње.Настали су од паписта.Па онда једна протестантска црква из друге итд.

tetragramaton

Iskusan
Banovan
Poruka
5.837
Избавиће те смирење, коме не пада на памет да се пореди са апостолом Павлом - апостолом истинског покајања.

Ne izbavlja nikako smirenje. To je ljudska zabluda. Gde se igde spominje u Sv.Pismu nekakvo smirenje. Budi pametan i ne idi iz nos Bogu. Ozbiljno ti kažem. Kakvo smirenje? SVAŠTA!!! :roll:
A pravda koja je od vere ovako govori: Da ne kažeš u srcu svom: Ko će izići na nebo? To jest da svede Hrista;
7 Ili: Ko će sići u bezdan? To jest da izvede Hrista iz mrtvih.
8 Ali šta govori pismo? Blizu ti je reč u ustima tvojim i u srcu tvom, to jest reč vere koju propovedamo.
OVO SPASAVA!!!!
9 Jer, ako priznaješ ustima svojim da je Isus Gospod, i veruješ u srcu svom da Ga Bog podiže iz mrtvih, bićeš spasen.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.