maybell
Poznat
- Poruka
- 8.768
pametan je onaj koji se u svakoj nepovoljnoj situaciji doceka na noge i iz toga izvuce maximum..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mačka ?pametan je onaj koji se u svakoj nepovoljnoj situaciji doceka na noge i iz toga izvuce maximum..
Srpska rec za inteligenciju je- inteligencija.Pamet je srpska reč za inteligenciju.
Sve što se pripisuje pameti, da se napravi neka razlika u odnosu na inteligenciju, svodi se na ambuciju i gledanje svojih interesa.
Ma daSrpska rec za inteligenciju je- inteligencija.
Ovi nije argument, i Englezi imaju latinske sinonimeSmart- pametan (smartness- pamet)
Intelligent- inteligentan
Inteligenciju, mada sam previše i jedno i drugo, mozda postanem član mense ako me ne bude mrzelo videcuuui kada bi bio u situaciji da biraš: Pamet ili Intiligenciju ? - šta bi izabrao?
Mislim da je to više naginje inteligentnom + elementu sreće, pametan/mudar se ne bi upuštao u takve situacijepametan je onaj koji se u svakoj nepovoljnoj situaciji doceka na noge i iz toga izvuce maximum..
Tu su i mudar - wiseSrpska rec za inteligenciju je- inteligencija.
Smart- pametan (smartness- pamet)
čitam pametnije od mene:Srpska rec za inteligenciju je- inteligencija.
Smart- pametan (smartness- pamet)
Rec inteligencija potice iz latinskkg jezika, mada nisam siguran tacno znacenje, na internetu kaze da je znacilo- opazanje ili razumevanje.čitam pametnije od mene:
Intiligencija (reč) se pojavila razvojem psihologije.
OK, slažem se ,.. ali psihologija je mlada nauka, ( a Neuropsihologija još mlađaRec inteligencija potice iz latinskkg jezika, mada nisam siguran tacno znacenje, na internetu kaze da je znacilo- opazanje ili razumevanje.
Nisam siguran kako bas sistem funkcionise- ali generalno mozak ima sposobnosti da se prilagodi- takozvani neuroplasticizam, ako osoba promeni kompletan nacin zivota i pocne da uci nove stvari- mozak ce se reorganizirati.Inače broj neurona (koji je presudan za (tehničku) logičku intiligenciju) se dobija na rođenju i ne uvećava se tokom života,
Zar umesto pametan za taj primer ne bi bilo pogodnije koristiti termine učenjak, sveznalica (bez neke pogrde) ili nešto tog kalibra?
meni to isto, ali npr. mudar je jos jedan bonus vise..Mislim da je to više naginje inteligentnom + elementu sreće, pametan/mudar se ne bi upuštao u takve situacije![]()
Pogledajte prilog 1691993Pamet je sposobnost korišćenja inteligencije, znanja i iskustva zajedno kako bismo se snašli i prilagodili određenim situacijama.
Ko su pametni ljudi i koliko se oni razlikuju od drugih?
Pametne osobe traže pomoć od iskusnijih i mudrijih od sebe, ukoliko nešto ne znaju ili su o nečemu nedovoljno informisani.
Oni su spremni da priznaju svoje greške. Znaju da rešavaju probleme i ljudi im se obraćaju za savete.
Vole da se usavršavaju i da budu dobro informisani.
Foto: Unsplash.com
Šta mislite o pametnim ljudima? Da li je dovoljno da neko bude mudar i inteligentan da bi bio pametan?
Ako neko poseduje znanje i inteligenciju, da li je istovremeno i pametan čovek?