Ko su Muslimanska Braca?

Couleman

Primećen član
Banovan
Poruka
853
Značajni islamski pokret u političkoj igri
24 juni 2012 Izmijenjeno 16:19 CEST
U svom začetničkom periodu Muslimanska braća su iskrsla kao predstavnička platforma politički marginaliziranih.

muslimanska_braca_1_epa.jpg

Jedan od najutjecajnijih islamskih pokreta, Društvo “Muslimanska braća,” osnovao je Hasan el-Benna u egipatskom gradu Ismailijji u području Sueckog kanala 1928. godine. On je okupio jednu malu grupu radnika koji su radili u britanskom vojnom kampu, a njihovim zakletvom na vjernost, ime organizaciji dao je sam Hasan: “Mi smo braća u službi islamu, stoga smo mi “Muslimanska braća,” predložio je naziv organizacije Hasan el-Benna. Ovo je bio veoma težak period u cijelom muslimanskom svijetu. Prošlo je samo četiri godine od ukidanja posljednje klasične islamske institucije – hilafeta – koga je ukinuo Ataturk, a gotovo cijeli region Bliskog Istoka bio je pod nekim oblikom kolonijalne administracije. Početna misija Muslimanske braće bila je primarno fokusirana na reformiranje društva kroz direktnu komunikaciju i propovijedanje ljudima na javnim mjestima i u privatnim okruženjima. Struktura članstva pokazuje da je ova organizacija bila više populistički nego li elitistički orijentirana.

Primarna kritika zbog zaostalosti muslimanskog svijeta adresirana je na evropski imerijalizam i pozapadnjačene muslimanske elite. Učenja, ideologija i program pokreta sadržani su u Poslanicama Hasana el-Bennaa. U literaturi se spominje nekih trideset “službenih” Poslanica čiji je autor el-Benna, a koje su predstavljale osnovno sredstvo komunikacije ideja pokreta Muslimanske braće.

http://balkans.aljazeera.net/makale/znacajni-islamski-pokret-u-politickoj-igri

Muslimanska Braca su jedna organizacija koja je rasprostranjena sirom Arapskog svijeta a baza joj je u Egiptu. Izgleda da su oni izabrali umjereni put jer sigurno je da ih podrzava Amerika i da ce oni ostavriti svoj cilj koji su zacrtali a to je Islamska drzava. Ako Ustanici pobijede u Sirijji tada ce na vlast doci Muslimanska Braca.

to su idioti koji ce razhebati ovo malo sto je ostalo od egipatske ekonomije posle Mubaraka...to su Americki pioni koji imaju zadatak da te zatucane muslimane,koji slave i veruju u sve sto ima prefiks islamski....zavedu i razhebu...sto je zapravo i bio cilj cele revolucije organizovane od CIA-e preko "fejsbuka" kao slucajne,gde im je cak i Otpor dosao u "pomoc"

glupaci balijski...to je bre narod koji je najlakse izmajmunisati,na planeti,cini mi se

Nista se ti nemoj brinuti. Znam da se nervirate sto Arapi otkazuju Rusima ali sto je tu je. Arapi ce biti sa Amerikom i razvijat ce se kao snazne ekonomske drzave. Sada je Egipat slobodu i bitce dobro svima.

nisu arapi nikad bili pod rusima....rusi biraju svoje drustvo
samo se bojim da cete dockan shvatiti,ko vam je najvecui neprijatelj...a ti,koji glumis hafiza...trebo bi da znas sta su umni ljudi vasi rekli...sa kojom verom nikad nece biti mira?

Muslimanska Braca su jedna organizacija koja je rasprostranjena sirom Arapskog svijeta a baza joj je u Egiptu. Izgleda da su oni izabrali umjereni put jer sigurno je da ih podrzava Amerika i da ce oni ostavriti svoj cilj koji su zacrtali a to je Islamska drzava. Ako Ustanici pobijede u Sirijji tada ce na vlast doci Muslimanska Braca.
Muslimanska braća su jedna lijepa organizacija u kojoj su organizovani lijepi muslimani koji su braća po toploti. Oni vole da klanjaju jedan iza drugoga i najljepše se osjećaju kad osjete smudove. Egipatska muslimanska braća su poznata po tome što se poslije klanjanja drže za male prstiće dok se vraćaju kući. Učenje kojima je svima zajedničko je učenje o tri kamenčića.

Libijci uopste ne zale za Gadafijem.
BNisam vidio dugo teme o Libiji :think:

A za Mubarakom niko ziv nece zaliti,najveci Americki pijun u Islamskom svijetu.

Mubarak jeste bio smrad..ali Gadafi nije...mislim da ce se opasuljiti Libijci na kraju

Egipcani pak,Mubaraka nemogu da smisle.....a to,ko je Americki covek...hm...upamti,gde god se fura neki hard core islam...tu su Ameri umesali prste

Samo u jacanju veza sa Amerikom se muslimani mogu oporaviti. Muslimanima nije u interesu da idu protiv Amerike. Mislim da je prica o Al Kaidi kao predvodniku muslimanskih interesa glupo i lose jer vecina muslimana vole da budu bogati i da budu sa Amerikom. Ono sto nikada muslimani nece prihvatiti je nemoral sa Zapada tako da muslimani jasno stavljaju granicu sto moze proci a sto ne.

Као и вехабистички покрет то је пројекат британских тајних служби. Циљ стварања ових екстремистичких организација је подела ислама и изазивање сукоба у оквиру истог и на крају његово слабљење.

Nista se ti nemoj brinuti. Znam da se nervirate sto Arapi otkazuju Rusima ali sto je tu je. Arapi ce biti sa Amerikom i razvijat ce se kao snazne ekonomske drzave. Sada je Egipat slobodu i bitce dobro svima.

Arapi ne otkazuju Rusima, Basar El Asad nije protiv Arapa ali nije ni protiv Rusa niti su Rusi protiv Arapa.
basaru El Asadu je ciljd a sacuva sebe i svoju porodicu od onoga sto ce mu Ameri natakaciti u optuznici a za sta SVI DOBRO ZNAMO 99% nije kriv, ili bar 95%.
Bori se i da sacuva Siriju od stranog imperijalizma koji je MINGO KAO STO I SAM VIDIS i OSECAS jer verujem da zivis u SRBIJI, DOVEO NAS U SRBIJI OVDE GDE NAS JE DOVEO.
PRE SVEGA mi smo je DOVELI jer smo SLEPO VEROVALI svemu sto nam se servira iz inostranstva.

Sto se tice EGIPTA Srbija je do sada imala FANTASTICNE odnose sa Egiptom i Egipcani nas vole a neki obozavaju.
Egipat NIJE PRIZNAO KOSOVO, a na samitu NESVRSTANIH predstavnik Egipta je imao veoma prisan pozdrav ali i veoma ucestalo druzenje sa srpskom delegacijom i uopste svima koji su bili domnacini skupa u BG.

Arapima bi bilo njbolje da se OKUPE oko pokreta NESVRSTANIH i da tu potraze svoju srecu a ne da KOLABORACIONISU sa onima koji ce SVE URADITIsamo da bi ostvarili svoje interese.
S druge strane AMERI su prinudjeni i da s eprilagodjavaju GLOBALIZACIONIM tokovima ali i da koriste svoj autoritet, snagu svoje armije i diplomatije da te globalizacione tokove sto vise usmere u njihovom interesu.

Duzni su i ruzni ali dugove ne moraju nikome da vracaju tako da su puni para jos uvek, s tim sto se sredja klasa u SAD podosta urusila jer su kapitalisti zatvorili fabrike u SAD i prebacili ih u Aziju, tako da sada ostvaruju visestruko veci profit a pare gomilaju po stranim i domacim bankama.
ZATO OVI OKUPATORI VOL STRITA KUKAJU.

A ARAPI, ne ti, ti NISI ARAPIN, zato kazem da su ARAPI GLUPI I ZATUCANI kao SRBI i HRVATI ZAJEDNO AP PUTA 3, da nije tako ne bi IH AMERI drndali evo vec 1 ceo VEK.
Tamo su vecito neke zabokrecine vece nego srpske.

Libijci uopste ne zale za Gadafijem.
BNisam vidio dugo teme o Libiji :think:

A za Mubarakom niko ziv nece zaliti,najveci Americki pijun u Islamskom svijetu.

Mubarak jeste americki pijun a Gadafi je pokusao da bude alii su ga izneverili.
Gadafi je covek veoma visokog morala, mozda malo sirov ali samo povrsno, radi s eo veoma obrazovanom i bistrom coveku.

NAZALOST, ubili su ga njegovi sunarodnici NA NAJGORI MOGUCI NACINM i jos su ga snimali i razvlacili po prasini, sutirali onako krvavog, STA MOZE DA URADI NSAGA MEDIJA I PROPAGANDE.

Back