Ko su "kobre" i koja su njihova zaduženja?

Био је млад и луд.
Мало их превише тих младих и лудих.
Јер не постоји нико,али апсолутно нико који се толико експонира по разним Медијима а да нема неку Мрљу у својој друшвено-полит каријери.
Онда их Удба по потреби извлачи из Шешира како би се дочепали оних правих Патриота који мудро ћуте,очекујући да ће исти се навуку и тиме себе одају.

Чудо није запретио ватрогасцима! То би имало исто смисла као претња "Кобрама". Осим спорадичних злоутреба око бата АВ и Малог и нејаког Данила, њихов посао је јасно одређен и већина сигурно неће да га прекрши, а и мало их је за сукоб са народом, све и да хоће. "Јаче је село од сватова".

Чудо није запретио ватрогасцима! То би имало исто смисла као претња "Кобрама". Осим спорадичних злоутреба око бата АВ и Малог и нејаког Данила, њихов посао је јасно одређен и већина сигурно неће да га прекрши, а и мало их је за сукоб са народом, све и да хоће. "Јаче је село од сватова".
Mi nismo protiv naroda.

Pogledajte prilog 1662326
Gostujući nedavno na televizi sa nacionalnom frekvencijom predsednik Aleksandar Vučić je,
govoreći o studentskim blokadama, izmeđuostalog izjavio:

"Kakva je bila moja reakcija?
Da izađem da ih vređam?
Da izađem da se tučem?
Da izvedem kobre i da ih razbacamo sve?"

Ova izjava je uznemirila javnost u Srbiji.

A ko su "kobre" i koja su njihova zaduženja?

Pogledajte prilog 1662325

Evo šta o "kobrama" kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

„Mi više ne znamo ni koga ni zašto „Kobre“ obezbeđuju.
Znamo da su odlično plaćeni i da su tako reći, postali privatna jedinica.
Izlazak vojske na ulicu i razbijanje demonstracije nije dozvoljeno.
Zvuči neverovatno, ali početna plata specijalca je 220.000 dinara, skoro dve hiljade evra,
a Aleksandar Vučić je naveo da će biti čak 3.000 evra.

Da bi „običan“ oficir Vojske Srbije, koji ne čuva predsednika i nije mu potpuno odan, stigao
do te plate, mora da dogura do čina potpukovnika, da prođe ozbiljan sistem školovanja,
provede mnogo godina u vojsci da bi stigao do te plate.

Inače, troškovi za prevoz i topli obrok u Vojsci Srbije nije povećan 12 godina, a Vojsku su
napustile hiljade „običnih“ profesionalnih vojnika, ali i oficira zbog teškog materijalnog položaja."

Više o ovoj temi na linku
https://n1info.rs/vesti/ko-su-kobre...zbacuje-studente-znamo-da-su-odlicno-placeni/
Да бре, јок море, аман заман, ђу туре? Туре? :eek:

Pośtovani, ĈESTITAMO!

Dobili ste ovu poruku kao nagradu za najgluplji tekst na ovoj temi.

Kao nagradu vam nudimo BESPLATAN kurs u borilačkoj školi "Demokratska Pesnica"

Na obuci ćete naučiti:

- samoodbrana od suzavca u masi koja galopira u svim pravcima
- samoodbrana od vodenog topa i onesposobljavanje istog
- pružanje prve pomoći gay studentu metodom usta na usta
- pravilno nameśtanje grbine ako primetite da policajac ne drži pendrek kako treba
- kukanje i valjanje pred stranim televizijama po metodi Kristijano Ronaldo.

Za preuzimanje nagradnog vauĉera obratite se na recepciji borilačke škole "Demokratska Pesnica", uluca Bivših glasača DS-a BB, Zaklopaĉe, BEOGRAD
Mož da mlatiš kolko oćeš, gotovi ste :klap:

Mož da mlatiš kolko oćeš, gotovi ste :klap:
znam znam sjebali ste Vučića i zbog virusa korone
pazi molim te da tamo u bidućnosti piše u istorijskom udžebniku: " pošto su Amerikanci pustili virus Srbi rešili da promene vlast dok su u ostalim državama pratili savete lekara, nosili maske i izbegavali izlaske bez nužde. Pobuna je bila poznata po svojoj zvučnosti jer su se lupale šerpe dange dange dange kao u srećna pećinska vremena"

Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ je jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije namenjena za bezbednosnu zaštitu određenih lica i objekata od posebne važnosti.

U sastavu Odreda vojne policije „Kobre“ su komanda odreda, komandni vod i čete vojne policije specijalne namene.

Zadaci Odreda vojne policije „Kobre“ odnose se na obezbeđenje potrebnog nivoa operativne sposobnosti i raspoloživosti snaga neophodnih za realizaciju misija.

U okviru realizacije misije, Odred vojne policije „Kobre“ realizuje sledeće težišne zadatke:

Preduzimanje preventivnih mera i radnji u realizaciji poslova bezbednosne zaštite, protivterorističke i protivpobunjeničke borbe
Procena, planiranje i realizacija bezbednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata
Borba protiv terorizma i pobunjeničkih grupa u svim uslovima (naseljena mesta, saobraćajna sredstva, objekti)
Obezbeđenje najviših stranih vojnih delegacija u zvaničnim posetama Republici Srbiji.

Ko god da su te Kobre, kakve god bile i sta god radile, njih placaju gradjani Srbije svakog meseca.

Sve te visoke plate isplacuje narod.

Moras biti bezobrazan do poslednjeg atoma pa pretiti obicnom svetu specijalnom jedinicom koju taj narod izdrzava.

Iako on ne preti, on samo spominje. Ovlas nabacuje i zastrasuje.
Stvarno pojedini treba da provere da li iza usiju slucajno imaju neki znak.

Ko god da su te Kobre, kakve god bile i sta god radile, njih placaju gradjani Srbije svakog meseca.

Sve te visoke plate isplacuje narod.

Moras biti bezobrazan do poslednjeg atoma pa pretiti obicnom svetu specijalnom jedinicom koju taj narod izdrzava.

Iako on ne preti, on samo spominje. Ovlas nabacuje i zastrasuje.
Stvarno pojedini treba da provere da li iza usiju slucajno imaju neki znak.
Pa i nastavnike plaća ovaj narod, imaju odlične plate plus privatno drže časove da tamo nauče decu što nisu hteli u šškoli

Koliko treba biti bezobrazan pa ne raditi svoj posao?

Koliko treba biti poremećen pa poslati tudje dete na saobraćajnicu da tamo uništava vozila?

Odred vojne policije specijalne namene „Kobre“ je jedinica neposredno potčinjena načelniku Generalštaba Vojske Srbije namenjena za bezbednosnu zaštitu određenih lica i objekata od posebne važnosti.

U sastavu Odreda vojne policije „Kobre“ su komanda odreda, komandni vod i čete vojne policije specijalne namene.

Zadaci Odreda vojne policije „Kobre“ odnose se na obezbeđenje potrebnog nivoa operativne sposobnosti i raspoloživosti snaga neophodnih za realizaciju misija.

U okviru realizacije misije, Odred vojne policije „Kobre“ realizuje sledeće težišne zadatke:

Preduzimanje preventivnih mera i radnji u realizaciji poslova bezbednosne zaštite, protivterorističke i protivpobunjeničke borbe
Procena, planiranje i realizacija bezbednosnih zadataka iz domena zaštite određenih lica i objekata
Borba protiv terorizma i pobunjeničkih grupa u svim uslovima (naseljena mesta, saobraćajna sredstva, objekti)
Obezbeđenje najviših stranih vojnih delegacija u zvaničnim posetama Republici Srbiji.

Strahovitu pretnju po drzavu predstavljaju studenti informatike.

Cvikeri na njihovom nosu mogu da osakate lica i objekte od drzavnog znacaja pa cemo da izvucemo specijalce na ulice ne bi li zastitili instituciju predsednika.

Pa i nastavnike plaća ovaj narod, imaju odlične plate plus privatno drže časove da tamo nauče decu što nisu hteli u šškoli

Koliko treba biti bezobrazan pa ne raditi svoj posao?

Koliko treba biti poremećen pa poslati tudje dete na saobraćajnicu da tamo uništava vozila?

Pomenuta Kobra ima pocetnu platu, koliko rekose, 2000 evra?

Koliku platu ima legionar u Legiji stranaca? Ja stvarno ne znam, sve te policije, legije i vojske nikada nisu bile deo mojih interesovanja...ali imam osecaj da pocetne plate legionara nisu vise nego duplo vece od profesorskih u Francuskoj.

Ili mozda gresim...

Pomenuta Kobra ima pocetnu platu, koliko rekose, 2000 evra?

Koliku platu ima legionar u Legiji stranaca? Ja stvarno ne znam, sve te policije, legije i vojske nikada nisu bile deo mojih interesovanja...ali imam osecaj da pocetne plate legionara nisu vise nego duplo vece od profesorskih u Francuskoj.

Ili mozda gresim...
Kobra ne može biti svako ni psihički ni fizički, legionari su potrošni probisveti koji najčešće pucaju psihički

Video sam Kobre, kada je AV došao svečano da otvara firmu u kojoj sada radim (strana kompanija). Već smo radili 8 meseci, ali je AV došao na otvaranje tada jer je bilo vreme izbora. Ozbiljni su i imaju kompleksne procedure. Imaju i snajperiste koji su bili na krovu objekta, kao i neko specijalno vozilo,sa nekim čudnim štitom koje se kretalo paralelno sa voyilom u kojem je AV došao.

Kobra ne može biti svako ni psihički ni fizički, legionari su potrošni probisveti koji najčešće pucaju psihički
Imas krivo misljenje o legiji, i o legionarima. Legija prima vrlo malo kandidata, i ima vrlo rigorozne testove.Kandidati moraju predociti legalnu indentifikaciju, koja se proveri putem interpola, pre nego sto ga prime (ukoliko je zadovolji fizicke, i psihicke kriterije).Legionari imaju puno duzu, i kvalitetniju obuku nego tzv.kobre,i u pet godina sluzenja, sudeluju u puno ratova

Imas krivo misljenje o legiji, i o legionarima. Legija prima vrlo malo kandidata, i ima vrlo rigorozne testove.Kandidati moraju predociti legalnu indentifikaciju, koja se proveri putem interpola, pre nego sto ga prime (ukoliko je zadovolji fizicke, i psihicke kriterije).
ostavi me u mom ubedjenju, imam pravo da budem neinformisan
čuj "legija stranaca"... ma lojalni "matičnoj državi"... drže oni njih na oku... ne veruje se izdajniku svoje zemlje...

Back