Ko su "kobre" i koja su njihova zaduženja?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.943
Screenshot_86.png

Gostujući nedavno na televizi sa nacionalnom frekvencijom predsednik Aleksandar Vučić je,
govoreći o studentskim blokadama, izmeđuostalog izjavio:

"Kakva je bila moja reakcija?
Da izađem da ih vređam?
Da izađem da se tučem?
Da izvedem kobre i da ih razbacamo sve?"

Ova izjava je uznemirila javnost u Srbiji.

A ko su "kobre" i koja su njihova zaduženja?

Screenshot_88.png

Evo šta o "kobrama" kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

„Mi više ne znamo ni koga ni zašto „Kobre“ obezbeđuju.
Znamo da su odlično plaćeni i da su tako reći, postali privatna jedinica.
Izlazak vojske na ulicu i razbijanje demonstracije nije dozvoljeno.
Zvuči neverovatno, ali početna plata specijalca je 220.000 dinara, skoro dve hiljade evra,
a Aleksandar Vučić je naveo da će biti čak 3.000 evra.

Da bi „običan“ oficir Vojske Srbije, koji ne čuva predsednika i nije mu potpuno odan, stigao
do te plate, mora da dogura do čina potpukovnika, da prođe ozbiljan sistem školovanja,
provede mnogo godina u vojsci da bi stigao do te plate.

Inače, troškovi za prevoz i topli obrok u Vojsci Srbije nije povećan 12 godina, a Vojsku su
napustile hiljade „običnih“ profesionalnih vojnika, ali i oficira zbog teškog materijalnog položaja."

Više o ovoj temi na linku
https://n1info.rs/vesti/ko-su-kobre...zbacuje-studente-znamo-da-su-odlicno-placeni/

Kobre su elitna formacija VS sa vrhunskom obukom i spremnoscu.osnovni zadatak im je trenutno zastita visokih drzavnih licnosti i nije to velika plata za takve poslove.nema ih puno i probrani su iz razlicitih jedinica.to moze svako saznati i open servise information sa neta.
Njihova tajnost je normalno nista cudno
Zaštita naših visokih državnih ličnosti?

Можда их преЦедник плаћа из свог џепа? Продао ђедовину у Чипуљићима, па финансира Кобре. Каква је "громада" у питању, не бих се изненадио. :thumbdown:
Ne njih placaju iz vojnog budjeta i najveci su profesionalci u nasim jedinicama.austrija isto ima cobre ali oni rade i policijske poslove

Након преЦедника и његових "скакаваца", мораћемо и историју да ревидирамо. Можда смо били "неправедни" према дахијама и њиховој страховлади у БГ пашалуку? :namcor:
Znam da tema nije smešna, ali, brate, baš si duhovit!

Pogledajte prilog 1662326
Gostujući nedavno na televizi sa nacionalnom frekvencijom predsednik Aleksandar Vučić je,
govoreći o studentskim blokadama, izmeđuostalog izjavio:

"Kakva je bila moja reakcija?
Da izađem da ih vređam?
Da izađem da se tučem?
Da izvedem kobre i da ih razbacamo sve?"

Ova izjava je uznemirila javnost u Srbiji.

A ko su "kobre" i koja su njihova zaduženja?

Pogledajte prilog 1662325

Evo šta o "kobrama" kaže vojni analitičar Aleksandar Radić.

„Mi više ne znamo ni koga ni zašto „Kobre“ obezbeđuju.
Znamo da su odlično plaćeni i da su tako reći, postali privatna jedinica.
Izlazak vojske na ulicu i razbijanje demonstracije nije dozvoljeno.
Zvuči neverovatno, ali početna plata specijalca je 220.000 dinara, skoro dve hiljade evra,
a Aleksandar Vučić je naveo da će biti čak 3.000 evra.

Da bi „običan“ oficir Vojske Srbije, koji ne čuva predsednika i nije mu potpuno odan, stigao
do te plate, mora da dogura do čina potpukovnika, da prođe ozbiljan sistem školovanja,
provede mnogo godina u vojsci da bi stigao do te plate.

Inače, troškovi za prevoz i topli obrok u Vojsci Srbije nije povećan 12 godina, a Vojsku su
napustile hiljade „običnih“ profesionalnih vojnika, ali i oficira zbog teškog materijalnog položaja."

Više o ovoj temi na linku
https://n1info.rs/vesti/ko-su-kobre...zbacuje-studente-znamo-da-su-odlicno-placeni/

I inače, poznajem devojku koja je upala, spremala se godinu dana . Naravno, upala je preko veze, jer joj je fizička sprema takoreci za dvojku, mislim da sam ja sposobniji od nje, dovoljno je da je spremna da primi metak za vrhovnog komandanta . Mislim "dovoljno".

Back