Ko su globalistički botovi i sendvičari?

Schrodinger

Elita
Poruka
17.683
Svi oni koji podržavaju globalističke zločine, korumpiranu naučno-tehnološku elitu i totalitarni poredak.
Procenjuje se da svaka totalitarna vlast okupi oko sebe 20-30% nekih gadnih simpatizera koliko da je i ona sama gadna.

Postavio sam AI pitanje iz naslova i evo šta kaže...
Termin "globalistički botovi" i "sendvičari" često se koriste u kontekstu političkih diskusija i teorija zavere, pa mogu imati različita značenja, zavisno od toga ko ih koristi i u kom kontekstu.
  1. Globalistički botovi:
    Ovaj izraz obično se koristi u pežorativnom smislu i može označavati osobe koje, prema mišljenju onih koji koriste ovaj termin, podržavaju globalizam ili ideje koje favorizuju internacionalnu saradnju na račun nacionalnih interesa. U nekim slučajevima, "botovima" se mogu označiti i ljudi koji na internetu ponavljaju određene političke stavove, kao da su preprogramirani, bez razmišljanja, ili čak automatizovani programi koji šire političke poruke. Dakle, "globalistički botovi" bi mogli biti, u ovom kontekstu, osobe koje glasno i agresivno podržavaju ideje o globalnoj vlasti ili politike koje podržavaju multilateralizam, a za koje se smatra da nisu autentično utemeljene na ličnom iskustvu ili istraživanju, već su u velikoj meri oblikovane spoljnim uticajem.
  2. Sendvičari:
    Ovaj izraz je specifičan za politički diskurs, naročito u zemljama bivše Jugoslavije, i često se koristi da označi ljude koji se smatraju "plaćenicima" političkih interesa. "Sendvičari" su, prema ovom stereotipu, osobe koje učestvuju u demonstracijama, protestima ili drugim političkim aktivnostima iz čistih materijalnih razloga, tj. dobijaju novac, obrok (sendvič) ili druge koristi u zamenu za svoju ulogu. Ponekad se koristi u širem kontekstu za označavanje ljudi koji su voljni da budu politički instrumenti i slepo podržavaju određene ideje ili interese za ličnu korist, a ne iz uverenja.
Proširio sam pitanje

Tehnokratski botovi

Tako se nazivaju ljudi (ili nalozi) za koje se tvrdi da:
  • nekritički ponavljaju stavove tehnokratskih elita
  • brane odluke „stručnjaka“, korporacija, međunarodnih institucija ili algoritamskih sistema
  • veruju da tehnologija, eksperti i podaci treba da upravljaju društvom, čak i nauštrb demokratije ili javne debate
  • koriste fraze poput:
    „tako kaže struka“, „algoritam zna bolje“, „nema alternative“
Reč „bot“ se ovde koristi da sugeriše:
  • odsustvo kritičkog mišljenja
  • mehaničko ponavljanje narativa
  • slepo poverenje u „sistem“, modele i ekspertizu
Nekad se misli i na stvarne automatizovane naloge koji promovišu tehnokratske politike (digitalni nadzor, centralizaciju podataka, „pametno upravljanje“).

2. Tehnokratski sendvičari

Ovaj izraz ide korak dalje i implicira lični interes.
Njime se označavaju ljudi za koje se tvrdi da:
  • materijalno ili karijerno profitiraju od tehnokratskog sistema
  • rade u NVO sektoru, konsultantskim kućama, IT regulativi, projektima „digitalne transformacije“, ESG, smart-city programima itd.
  • javno brane tehnokratske politike jer im donose:
    • posao
    • grantove
    • pozicije
    • status „eksperta“
    • „Sendvič“ je ovde metafora za:
  • platu
  • projekat
  • privilegiju
  • pristup moći
Drugim rečima: ne veruju nužno, ali im se isplati.

Da li ste vi lično za trenutni svetski poredak, ili ste protiv njega i u kojim aspektima?

Poslednja izmena:
Svi oni koji podržavaju globalističke zločine, korumpiranu naučno-tehnološku elitu i totalitarni poredak.
Procenjuje se da svaka totalitarna vlast okupi oko sebe 20-30% nekih gadnih simpatizera koliko da je i ona sama gadna.

Postavio sam Ai pitanje iz naslova i evo šta kaže...

Proširio sam pitanje

Da li ste vi lično za trenutni svetski poredak, ili ste protiv njega i u kojim aspektima?
sve sto je dobro po coveka je nebitno kako se zove....uvek nadji paralelu erotske apologetike tipa napr., ako si sa nekom ribom u krevetu ko nikad pre pa nek niste i kompatibilni duhovno....istraj u toj vezi.

I jeste li se pronašli u definicijama? Rekao bih da ti više naginješ političkom globalizmu a @Sizif tehnokratiji. Da vidimo ostale... @dlugomir @Grom_sa_neba! ?
verujem da bi @Sizif од AI na posletku dobio samo smernice za čist karirani sto sa svežim cvećem i najboljom ponudom u gradu,
a za sebe znam da bi mu i crko procesor pre nego što bi me bilo kako politički kategorizovao, a kam'li kao bota...:lol:
za tebe nam i prirodna inteligencija, obzirom koliko se ponosiš svim čega je normalne ljude sramota, govori da si ćaci. ;):cool:

Back