КО спаљује и уништава доказе о српским жртвама?

Nekako si mi stidljiv, kolega. Te oćeš da negiraš genocid, al ne smeš otvoreno, te oćeš da provociraš "na genetskom planu" :hahaha: al opet te zent vata... jel to vama Hrvatima genetska neka osobina, to, iz prikrajka, nekako bez kuraži :)

Ja sam inače kombinacija nekolikih lepih slovenskih planova i vrlo verovatno manje podsećam na Turke nego ti, a da ne govorim o vašem dvaputpobjeđujućem predsjedniku :hahaha:, na šta taj podseća i genetski i onako, tako da smatram ovakve ispade u jednoj ozbiljnoj debati nevažnima :)

Sledeće. Šta imaš da dodaš glede spaljivanja dokaza o srpskim žrtvama?

Odgovor na prvi dio posta.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=9596977&postcount=22

Svako uništavanje povijesne građe je zločin sam po sebi.
Nije važno čije su žrtve u pitanju.

Svaka čast na obrazovanju.
Ko god da te bilo šta učio u životu, se*em mu se na pos'o! :mrgreen:

Pa kad ste imali drzavu pre 1992 ?
I gde ste imali vasae diplomatske predstavnike u svetu pre 1992. ?
Ako nemas argumente na moje tvrdnje ne treba da me vredjas posto sam uvek bio korektan . Ako mislis da nisam obrazovan bar sam te ubedio da sam vaspitan i civilizovan.

Vise od godinu dana pratim sta on i jos par lica slicnih njemu pisu. Jedno vreme sam se upustao u polemiku sa njima ali brzo sam shvatio da oni ovde ne postuju bez veze, nego samo sa odredjenim ciljem.
Meni je njihov cilj postao jasan a sada trazim od njih da ga javno izdeklamuju ili da ne prosipaju i propagiraju ustasku ideologiju na srpskom forumu i pokusavaju da je nametnu kroz mala vrata.

U medjuvremenu uspeli su da se infiltriraju u administratore foruma i poceli su polako i sigurno da pustaju korene naravno sada uz blagoslov onih koji bi kao trebalo da "kontrolisu" forum.

Sva ta prica sa njima u belim rukavicama, pada u vodu kada se javno pocinju deklarisati i opravdavato genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima od 41-45 ali to rade u tako zavijenoj formi da je zaista tesko primetiti do samog kraja raspravke na tu temu.

Sve te faze oni su vec odlicno savladali i sada ih samo usavrsavaju a tebi savetujem da ne gubis vreme sa takvima.
Sa njima se mora tacno onako kako i zasluzuju.

Znaci moraju da se nateraju da daju pravo obrazlozenje njihovog svakodnevnog prisustva na forumu i sa kojim su ciljem ovde. Svi ostali, bilo koliko konstruktivni ili normalni razgovori sa njima nisu moguci jer to im nije cilj.

Ne znam sta si tacno mislio pod ovim, ali ja se trudim da budem korektna prema svakom
bez obzira da li nam se misljenja poklapaju ili ne.

Druga je stvar ako je neko nevaspitan i bezobrazan.

Pretpostavljam mnogo drugacije od tvog.

Nemoj mi samo reci da je Srbija vodila agresivni rat prema SLO n.pr.

Btw, zanima me kako je 86 pocela ta agresivna decenija (kako je ti nazivas)

Ne znam da li se ti sjećaš tog perioda ili si premlada.
Počela je sa pohodom Miloševića na vlast na nivou SR Srbije, sa optužbama Srbije da se Slovenija separira, sa bojkotom slovenskih proizvoda, ...
Kad neko hoće na granice postaviti tenkove, riječ je o agresivnosti.

Ali nije ovo tema za ta pitanja. :D

Ne znam da li se ti sjećaš tog perioda ili si premlada.
Počela je sa pohodom Miloševića na vlast na nivou SR Srbije, sa optužbama Srbije da se Slovenija separira, sa bojkotom slovenskih proizvoda, ...
Kad neko hoće na granice postaviti tenkove, riječ je o agresivnosti.

Ali nije ovo tema za ta pitanja. :D

Ne nego je pocelo propagiranjem stampe iz Velike Britanije da Milosevic ne dodje na vlast u SR Srbiji . A zasto ? Pa zato da bi bez njega lakse obavili posao. Milosevica su gurali na vlast Titovi oficiri; Nikola Ljubicic i Brako Mamula nadajuci se da ce uspeti da ocuvaju celovitu SFRJ ne sagledavajuci sve faktore koji su sudelovali i u osnivanju Jugoslavije...

Pa kad ste imali drzavu pre 1992 ?
I gde ste imali vasae diplomatske predstavnike u svetu pre 1992. ?
Ako nemas argumente na moje tvrdnje ne treba da me vredjas posto sam uvek bio korektan . Ako mislis da nisam obrazovan bar sam te ubedio da sam vaspitan i civilizovan.

Nisam vrijeđao tebe, nego onoga ko ti je dao obrazovanje! Nisi ti kriv.

Aj ti prestani da lažeš! Brini se za vaše zločine! Naročito po Bosni i Hercegovini!

:dash:
Који си ти лудак...
Па где лаж..аустро-угарски документи...и помињу се крвати!

О злочинима у првом светском рату!
------------------------

Помен за жртве стравичног злочина у аустроугарском логору
Datum: 26.12.2008 19:43
Autor: Слободан Пухало

ДОБОЈ - Његово преосвештенство владика зворничко-тузлански Василије служио је у петак у цркви Светих апостола Петра и Павла у Добоју парастос за 45.791 настрадалог Србина, колико их је убијено у аустроугарском логору током Првог свјетског рата у Добоју.

Обиљежавајући 93 године од интернације Срба у добојски логор истакнуто је да је на овом стратишту извршен први геноцид над Србима у 20. вијеку, који је починила једна западноевропска држава.

Савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Милојко Грујичић, који је жртвама положио цвијеће на споменик, рекао је да је овај догађај веома важан за српски народ у БиХ зато што је послије албанске голготе ово био најстравичнији злочин на подручју БиХ.

- Одбор за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Републике овај датум је означио као значајан и ми га редовно обиљежавамо. Aустроугарске власти су 1915. године формирале у Добоју логор са циљем расељавања Срба из Горњег Подриња и источне Херцеговине, како би се створила тампон зона између Србије и БиХ за насељавање неправославног живља. О томе свједочи масовна гробница у којој је око 12.000 убијених Срба - рекао је Милојко Грујичић.

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић подсјетио је да је на овом стратишту направљен први геноцид у прошлом вијеку над Србима, који је учинила једна западноевропска држава.

- Ни данас, нажалост, нема оних који би требало да су овдје - власти Републике Српске. Aко данас нисмо овдје, онда се питамо гдје би требало да будемо - нагласио је Дукић.

Овдје су страдале многе српске породице из Билеће, Вишеграда, Рогатице, Фоче, Гацка, Требиња, Сарајева...

- Моје су одвели из Требиња, двије жене са једанаесторо дјеце. Шесторо дјеце и једна мајка нестала је за сва времена. Долазим у Добој, поклоним се жртвама, иако не знам да ли су ту и моји сахрањени - рекао је Петар Радановић из Зубаца код Требиња.
Књига

Књигу под називом "Добојски логор", у којој су предочени бројни подаци о жртвама, нека њихова свједочења, објавио је добојски новинар и публициста Душан Паравац. Описане су муке Срба који су боравили у бившим коњушницама, као и имена многих породица које су у њима оставиле своје кости.

Ili su loše odradili posao, ili provociraš.
A meni se baš ne nateže s provokatorima.

А усташодини љубо....па ти си овде једини провокатор!
:rtfm:

3022061496_636d5d9725.jpg

Ево један од крватских логора где су убијали Србе, Јевреје и Роме!

Логор на острву Паг

Логор на острву Паг је један од првих и најзлогласнијих усташких логора и састојао се из два дела: логора Слано и логора Метајна. Формиран је 25. јуна 1941, а распуштен августа исте године кад је Паг предат Италијанима. Прве жртве били су Јевреји из Загреба, а потом су довођени Срби и Јевреји из разних крајева. Усташе су их убијале клањем или бацањем у јаму у пределу Фурнаже. Као један од првих усташких логора, логор на Пагу био је у правом смислу речи кољачка школа у којој су професори били монструозни зликовци.

За непуна три месеца постојања (25. јун 1941 – крај августа 1941) кроз логор Слана је прошло око 16.000 затвореника. Највећи број је побијен (само у Јадовно на погубљење послано је 3.000 Срба), а мањи део упућен у Јасеновац.

Логор Метајни на Пагу је био искључиво за жене и децу, и неутврђен је тачан број жртава.

На острво Паг, у логоре смрти логораши су допремани у великом броју из сабирног логора у Госпићу преко Карлобага, кроз такозвана Велебитска врата.

Ili su loše odradili posao, ili provociraš.
A meni se baš ne nateže s provokatorima.

Ne neprovociram te . Radi se o ljudima koji su u svom poslu strucni . Ali je neumesno o tome pisati posto moje obrazovanje njie tema niti ja vec oni koji spaljuju i unistavaju dokaze o srpskim zrtvama.
A ja sam ti napisao sta je vas predsednik Stipe Mesic izjavio 1992., a sta sad izjavljuje u Jasenovcu 2009. Da li on ima moralni kredibilitet da drzi govor na takvom mestu ?

Логор Јадовно

Јадовно, логор у који су усташе 1941. одводиле жртве свог терора да би их тамо побиле. Налазио се у једној долини на Велебиту на простору од 1250 m, ограђен бодљикавом жицом високом 4 m; око жице била је постављена стража у дубину од 1 km.

Заточеници, већином Срби, најприје би стизали у госпићку казнионицу гдје се вршио распоред за логоре. У логор Јадовно се ишло од Госпића преко села Трновца.

Нераван терен у логору морали су заточеници изравнати и на њему направити заклоне од грања. Заточеници су радили по цијели дан до изнемоглости, уз готово никакву храну. На 5 km од логора налазила се јама у коју су усташе повремено бацале заточенике, преклане над самом јамом. Последњу групу од 1500 људи усташе су побиле митраљезима у августу 1941; нове су жртве возиле на Оштарије, велебитско село на цести Госпић - Карлобаг, и бацили их у јаму у заселку Ступачиново.

У мјесецу мају, јуну и јулу 1941. у Госпић је стизало дневно по хиљаду људи, жена и дјеце. Рачуна се да је крашка јама поред логора Јадовно прогутала око 35.000 жртава.

Према налазу спелеолога дубина Шаранове јаме је око 42,5 метара, и то само до првих костију, којих даље у дубину треба да има око 40 кубних метара (осим ако јама има и галерију или подземне воде). Слична је дубина и јаме на Гргином бријегу, а у околини, постоји и још неколико јама које су усташама служиле за затирање трагове својих покоља и човекоубистава.

Постоје сведочења, и Срба и Хрвата, да су усташе, напунивши неке од јама људским телима, затрпавале их и забетонирале, па их покривале земљом и лишћем да би тако затуриле траг својих злочина.

Очигледно је, према томе, да је Јадовно било први усташки логор смрти и да је њему била додељена та првенствена улога: масовно уништавање Срба.

У "Енциклопедији Југославије" и у другим објављеним књигама о усташама и логорима НДХ обично се наводи да је логор у Јадовну отворен у мају 1941. године. Међутим, судећи по много чему, логор и губилиште на Јадовном отворено је још пре тога, то јест одмах по успостављању усташке власти у Госпићу и Лици, а то је било, видели смо, већ 10. априла по подне. О хапшењима Срба у Госпићку казнионицу већ 10. и 11. априла 41. постоје бројна сведочанства, и живи људи који то још памте, а такође и сведочанства о томе да су хапшеници одмах затим одвођени пут Велебита, на Јадовно.

Срби, који су тих априлских дана хтели да својим ухапшеним сродницима однесу храну у Госпићки затвор, били су поверљиво обавештени од пријатеља да су сви ухапшени већ одведени на Јадовно. A логор Јадовно је, као што се зна, већ од првих дана био само привремено прихватилиште жртава одређених за ликвидирање у јамама.

Лика, и нарочито Госпић и околина, раније су од других крајева Ендехазије, постала стравични вртлог затирања Срба. Павелић је, у ту сврху, дао да се и сви Хрвати цивили у Госпићу и околини наоружају пушкама. Наравно, главни злочинци у Госпићу и Јадовну били су још до рата познате усташе Јуцо Рукавина, Јурица Фрковић, Стјепан Рубинић, Томљеновићи и други. Они су и били главни творци и заповедници Јадовинског пакла, чија се страва почела ширити по тим крајевима још од првих дана стравичне и крваве Ендехазије.

О начину ликвидирања жртава у Јадовном постоје сведочења о разноразном убијању, па чак и о томе да су логораше, често и полуживе, а некад и сасвим живе, стрмоглавце бацали у јаме. Најчешће су их везивали жицом за руке, по двадесетак или и више у групи, а онда су само прве убијали кундаком, маљем или чиме крвник стигне, па их онда гурали у јаму, а они су за собом неминовно повлачили остале. Отуда се по Лици и до данас прича да су се из јаме могли чути људски крици и вапаји током неколико дана или ноћи.

Логор Јастребарско

Логор Јастребарско радио је два месеца. Иначе, Јастребарско је познато и као једини логор у свијету за дјецу. У њему су била смјештена дјеца старости од једног мјесеца до четрнаест година.

Око 1.300 логораша пребачено је у Јасеновац. Али кроз дечји логор Јастребарско, у периоду 12. јул 1942 – 26. август 1942. прошло је 3.336 деце, од тога више од 2.000 са Козаре. Логор је био под управом часних сестара конгрегације св. Винка Паулског. За непуних месец и по дана умрло је 768 деце (по изјави гробара Фрање Иловара, који је био плаћен "по комаду"!).

Jastrebarsko.jpg

Покољ у српској цркви у селу Драксенићу

Да о томе наведемо најпре сведочење Крњајић Растка (32), Србина из Босанске Дубице, које је као избеглица у Београду дао 13. јуна 1942, пошто је спашен из логора Јасеновац. „Од слома Југославије прошле (1941) године, па све до 18. априла 1942. г. живео сам у Босанској Дубици. Дана 18. августа ове (1942) године ухапшен сам по налогу усташких власти и стављен у затвор среског начелства у Б. Дубици, а тада су мене, као и још 12 других Срба и једног Муслимана, спровели у затвор у Нову Градишку... У првим месецима после слома Југославије у прошлој (1941) години... стварањем усташке организације по варошима и селима почиње усташки терор. Свет је већ тада морао да бежи и да се склања од усташа... О жетви године 1941. терор усташки по селима среза Бос. Дубица достигао је врхунац. Усташе су о вршидби упадале у села (српска) и одузимала храну, што је коначно изазвало револт, тако да су сељаци у селу Мирковцу пружили усташама отпор, тројицу усташа разоружали и убили их. Настао је тада по селима општи метеж и побуна.... Усташе се тада почињу формирати и као војне јединице упадати изненада у поједина села ради „чишћења терена“. Ово прво „чишћење“ од стране усташа свршило се тиме што су усташе попалиле многе куће и зграде (српске), као и жито садевено у камаре по селима уз цесту која води од Б. Дубице према селу Мирковцу... Тим поводом настала су нова хапшења (Срба), па сам и ја, као и многи други Срби из Б. Дубице, да би се склонио пред хапшењем, избегао из Дубице у село Хрваћане (срез Приједор). У то време један део угледних Срба из Б. Дубице избегао је у Србију, док су знатан број Срба Дубичана усташе похапсили и отпремили у Нову Градишку у затвор, а употребили су их у раду на рушењу тамошње српске православне цркве. Од тада ухапшених Срба у Б. Дубици усташе су убиле у затвору у Дубици њих 15 (набраја њихова имена). ...Овако стање потрајало је до месеца октобра и тада је опет почело „чишћење Срба“. Прије „чишћења“ скупљено је у Бос. Градишки, Б. Дубици, Приједору и Бос. Новом око 20.000 усташа и домобрана и из ових места упутили су се усташе и домобрани у планину Козару да је „очисте“ од Срба. Српско сеоско становништво уклањало се пред усташама и војском, јер су усташе кога су ухватили или затекли заклали одмах. Страдало је том приликом доста жена и деце, док је мушкарцима успело да се сакрију у великој планини Козари. Поред убијања жена и деце, усташе су вршиле и силовања над младим девојкама, као и над неодраслом женском децом. Приликом овог „чишћења“ највише су страдала српска села Маглајци и Бјелајци, среза босанскодубичког, у којима је поклано око 500 жена и деце. У овим селима усташе су децу набадале на нож, женама секли дојке и одсечене дојке стављали деци у уста. Ужас је био такав, да је много жена и деце излудило... Приликом нових хапшења Срба (децембра 1941) у Босанској Дубици је ухапшено, покрај Срба, и доста Хрвата и Муслимана, већином угледнијих грађана, који су стајали по страни и нису пришли усташама... У то {63} време (јануара 1942) догодио се и овај случај. Једна група усташа из Јасеновачког логора изненадно је прешла реку Саву и упала у село Градину и одатле у село Драксенић, у којем су попалили неколико кућа, а око 70 жена и деце одвели су у српску цркву у том селу и ту их све поклали.“ (Цео овај документ, из Архива Св. Синода, објављујемо у додатку).

Други преживели сведоци овако описују монструозни злочин јасеновачких усташа у поткозарском српском селу Драксенићу. Око 800 усташа из Јасеновца, предвођени злогласним Максом Лубурићем, командантом Јасеновачког логора, уз помоћ и домобранске војске, упали су у Босанску Градину, Чуклинић и Драксенић. У овом селу усташе су убиле и поклале око 360 Срба — људа, жена и деце, у току 13-15. јануара 1942. Највећи злочин, масовни масакр Срба, усташе су извршиле у српској цркви села Драксенић, где је тада убијено 208 особа, међу којима највише жена и деце. Наводи се да је у цркви заклано 47 деце, док их је у целом селу убијено 85, јер многа су деца убијена и изгорела у попаљеним кућама у селу, јер је читаво село потпуно опљачкано и спаљено. Други сведоци кажу да је српски народ овога села био од усташа позван у цркву да их покатоличе, али су људи то одбили. Онда усташе крећу по кућама и пале их, а жене и гола и боса деца беже по снегу, па их усташе хватају и силом одводе у цркву. У олтар су издвојили девојке ради силовања и мучења посебним методама. Једна жена, која је у ранама остала жива у хрпи лешева Драксенићке цркве, прича о том бестијалном усташком клању: „Усташе су нам рекле: Идите у Цркву. Тамо ће вам наш командант Лубурић држати говор. Ми смо пошли у цркву да чујемо шта ће командант говорити. Нисмо дуго чекали. Кад је командант ушао у цркву, почео је он и усташе све редом клати ножевима и сјекирама. Послије свега тога клања, усташе су на хрпи лешева, на црквеном олтару силовали дјевојке, па су их послије тога готово луде искасапили“.

Друга три преживела сведока — Анка Павковић, Анка Лукач и Мара Благојевић овако су описале усташки злочин у православном храму у Драксенићу: „Црква је била пуна лешева, а крв је достизала до врха ципела. На самом олтару била је наслоњена, као да спава, убијена жена Николе Драчине. Пред црквом, наслоњена на тарабе лежала је Марта Врнић са двоје деце. Обе дојке биле су јој прорезане и кроз њих провучене ручице њене дјеце. Дјечје руке биле су везане жицом. Мало даље од Марте лежала је Деса Лончар, а поред ње, набијено на колац, Десино дијете. У првој кући до цркве крмци су почели развлачити лешеве Михајла Врепца и Буре Маринковића. На запаљеној комуши у дворишту Марјана Торомана лежала је убијена Нада Жабић, кћи Митрова. Имала је 16 година и била најљепша дјевојка у селу. У гапи лежао је заклан Томо Угреновић. У кући Николе Грбавца, на запаљеној комуши, убијено је 24 чељади међу којима је било 7 дјеце Јефте Петровића, Јове и Николе Грбавца. Од Јефтине породице избјегла је само мала Косана. У кући Раде Грбавца страдало је њих 15 са дјецом. Иза Радине куће заклан је омладинац Рајко Влајнић из Чуклинца. Глава му је одсјечена. У кући Лазе Маринковића изгинула је цијела фамилија са петоро дјеце. Породица Стане Петраковић потпуно је затрта, нема више породице Милована Влајнића. Угашена је породица Драгића Влајнића са троје дјеце, а избјегла је само мала Савка која је отишла у партизане. У Стеве Вујчића затрта је цијела породица са петоро дјеце. Више никог нема од породице Пере Мећаве и Николе {64} Шпица. Од једанаесторо дјеце Јована и Анке Котур остало је само двоје — Гојко и Вукосава. Мили Бабићу, одборнику, уништена је сва породица, сем једне кћери која је била удата на цести. Потпуно је пусто и огњиште Николе Влајнића“.

Ne neprovociram te . Radi se o ljudima koji su u svom poslu strucni . Ali je neumesno o tome pisati posto moje obrazovanje njie tema niti ja vec oni koji spaljuju i unistavaju dokaze o srpskim zrtvama.
A ja sam ti napisao sta je vas predsednik Stipe Mesic izjavio 1992., a sta sad izjavljuje u Jasenovcu 2009. Da li on ima moralni kredibilitet da drzi govor na takvom mestu ?

Naravno da jeste. On je rođen 1934. godine. U WW2 je bio dijete i nije se mogao ideološki okaljati.
RH je osudila NDH i njezine zločine, te Mesić kao predsjednik države ima i pravo i obavezu da drži govor u Jasenovcu.

Događaje iz 1992. treba gledati u svjetlu agresije na Hrvatsku, kad nam je svaka pomoć bila potrebna i kad se nisu birala sredstva da se do nje dođe.
Pa tako i podilaženjem ustaškoj emigraciji. Šta ćeš, kad ljudi imaju para, a nama su pare trebale za oružje!

Па добро, ајде ти нама реци кад сте имали државу?:D

КАД??? А да је пре 1992. године.

Pa kako nisu imali Hrvati drzavu??.....imali , doduse u srednjem veku, ali niko ne moze da kaze da je nisu imali, sem ako je obrazovanje pokupio na kruzooku srBske radikalne stranke:think:

Naravno da jeste. On je rođen 1934. godine. U WW2 je bio dijete i nije se mogao ideološki okaljati.
RH je osudila NDH i njezine zločine, te Mesić kao predsjednik države ima i pravo i obavezu da drži govor u Jasenovcu.

Događaje iz 1992. treba gledati u svjetlu agresije na Hrvatsku, kad nam je svaka pomoć bila potrebna i kad se nisu birala sredstva da se do nje dođe.
Pa tako i podilaženjem ustaškoj emigraciji. Šta ćeš, kad ljudi imaju para, a nama su pare trebale za oružje!

I proterivanje ljudi koji su bili u zoni odgovornosti OUN samo zato sto se nisu slagali sa izbacivanjem Srba iz ustava R. Hrvatske i nasilne secesije R Hrvatske i organizovanja oruzane pobune na teritoriji SFRJ od strane rezima u Hrvatskoj u to vreme.
Kazes 1992. vas aktuelni predsednik je isao kod ljudi koji su pripadali zlocinackoj organizacija Ustasa koja je u Ninbergu proglasena kao zlocinacka organizacija da bi lobirao za novac kako bi se kupovalo oruzije za nasilno proterivanje Srba sa svojih vekovnih ognjista , a sta sad 2009. lobira ?

I proterivanje ljudi koji su bili u zoni odgovornosti OUN samo zato sto se nisu slagali sa izbacivanjem Srba iz ustava R. Hrvatske i nasilne secesije R Hrvatske i organizovanja oruzane pobune na teritoriji SFRJ od strane rezima u Hrvatskoj u to vreme.
Kazes 1992. vas aktuelni predsednik je isao kod ljudi koji su pripadali zlocinackoj organizacija Ustasa koja je u Ninbergu proglasena kao zlocinacka organizacija da bi lobirao za novac kako bi se kupovalo oruzije za nasilno proterivanje Srba sa svojih vekovnih ognjista , a sta sad 2009. lobira ?

To je tvoje viđenje situacije. Moje se bitno razlikuje.
Zašto bi sad morao lobirati? Ove godine mu ističe mandat i nema potrebe za lobiranjem.
A kao predsjednik RH, on je gotovo svake godine na obilježavanju spomena žrtvama Jasenovca.

Pa kako nisu imali Hrvati drzavu??.....imali , doduse u srednjem veku, ali niko ne moze da kaze da je nisu imali, sem ako je obrazovanje pokupio na kruzooku srBske radikalne stranke:think:

jesu imali su drzavu i san od tisucu godina da je imaju ponovo..i evo..imaju je..preko nasih leseva..i svojih...za njih je to verovatno vredno svake zrtve..po meni..nase zrtve su pale uzalud...i to je jedan od razloga zasto tamo nikad necu otici...neka im drzava nek uzivaju...ja zbog nasih uzaludnih ..ne mogu..to bi bilo kao da im pljunem u lice..onim decacima od 18 godina..onoj deci starcima..ne bitno..svakom ko je ostavio tamo kosti

Back