- Poruka
- 5.837
Čisto sumnjam 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила). А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе. Како резликујеш живот и вегетирање? Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)Ja ne živim. Vegetiram.
Za druge ne znam pouzdano ali mislim da nijesam sam.
Јесмо ли ми свесни колико је то ужасно?Ali možeš mnogo učiniti da ti mehanicizmi života ne generišu monotonost i neraspoloženje. Na protiv - da u svemu uživaš! (Seti se što sam ti jednom rekao o tvom shvatanju Kastanede-a.Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила). А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе. Како резликујеш живот и вегетирање? Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)
Ја се не слажем с Ристом да је врло лако учинити да сваки дан буде "као нов". Скоро је немогуће изналазити стално неке новитете, а са друге стране, механичност се намеће сама по себи и то таквом снагом да је скоро немогуће одбранити се од тог вечитог понављања истог. Могу ли ја, на пример, да изналазим сваког јутра нов начин да перем зубе? Не могу! Могу ли да изналазим стално нове аутобуске линије којима ћу да идем на посао? Не могу! Могу ли да утичем на то да мој посао не буде тако рутински као што је? Не могу! (Огромна већина послова је рутинска, ако смо искрени да то признамо. Веома су ретки послови код којих је сваки дан заиста потпуно другачији него претходни). А све ове рутинске радње, и на послу и код куће, сачињавају бар 80% нашег живота.Јесмо ли ми свесни колико је то ужасно?
).Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила).
Добро си схватила.
А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе.
Е, то би била друга прича а ни не износе ми се у јавност моје личне ствари, разумјећеш.
Како резликујеш живот и вегетирање?
Тако што сам некад живио.
Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)
Надам се, и ја мислим да имам шансе, као и ти јер си ето и ти свјесна.
![]()
Virtulan zivot, kada je razmena informacija, u pitanju je velicanstven .

Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила). А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе. Како резликујеш живот и вегетирање? Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)
Ја се не слажем с Ристом да је врло лако учинити да сваки дан буде "као нов". Скоро је немогуће изналазити стално неке новитете, а са друге стране, механичност се намеће сама по себи и то таквом снагом да је скоро немогуће одбранити се од тог вечитог понављања истог. Могу ли ја, на пример, да изналазим сваког јутра нов начин да перем зубе? Не могу! Могу ли да изналазим стално нове аутобуске линије којима ћу да идем на посао? Не могу! Могу ли да утичем на то да мој посао не буде тако рутински као што је? Не могу! (Огромна већина послова је рутинска, ако смо искрени да то признамо. Веома су ретки послови код којих је сваки дан заиста потпуно другачији него претходни). А све ове рутинске радње, и на послу и код куће, сачињавају бар 80% нашег живота.Јесмо ли ми свесни колико је то ужасно?

Modruna, da li možeš gledati na život ovim ružičastim naočarima tj. naći ljepotu u svakodnevnim rutinskim radnjama, odnosno ne doživljavati ih kao monotone i dosadne? U suštini, to svako može. A s druge strane je najbolje! Ko je pak opterećen monotonijom, njemu će na kraju svaki posao biti monoton. A takva osoba nije zadovoljna sa realnim, mogućim, nego traži nemoguće.Onaj ko ne ocekuje od zivota,ljudi puno, daje mnogo , a ipak se oseca ispunjenim jer oseca srecu u tome sto daje i sto moze da da....Onaj koji se raduje sitnicama i uziva u malim stvarima.....Onaj ko zivot i sve zivo gleda srcem....onaj koji postuje moralne i sve druge vrednosti ne zato sto to tako treba nego zato sto on oseca da jedino tako moze da postupa i finkcionise u zivotu...Onaj koji kada naidje problem resava ga odmah dok je mali....koji se ne plasi problema,ko je hrabar,stalozen,smiren u svakakvim situacijama.....ne preuvelicava stvari...koji je total realista...a ponekad se opusti od svega i odleti negde daleko mislima u nerealan svet i mastu.....onaj koji pred san razmislja pozitivno a potom i lepo sanja i odmori se dobro a ujutru pozitvinim mislima ustaje i pocnije dan....onaj koji pozdravi sunce svakog jutra i zahvali se Bogu na prelepom danu iako je mozda kisan, njemu je uvek lep,koji uziva u prelepom zalasku sunca i ispruzenim rukama docekuje mesec....Koji dakle zivi jednostavno...Takodje onaj koji vredno radi i ima velike prihode...ali ne dozvoljava da novac vlada njime vec on vlada njim....koji uvek ima vremena za sve, jer zna da rasporedi svoje vreme na pravi nacin...Onaj koji ukratko - gleda zivot ruzicastim ocima,ali nije naivan i ume da ga iskoristi maksimalno.....
Uzivajte u trenutku , jer oni se samo pamte....
Pocnite da uzivate SAD !![]()
rekao bih da ljudi koji nemaju zanimljiv zivot "vani" nemaju ga ni ovde![]()

Ni slucajno!Oni koji imaju zanimljiv zivot napolju, nemaju bas puno vremena za forum!
![]()
pa svako ko pise zanimljive postove i pokrece zanimljive teme..neko ko nije ziveo niti zivi zivot kako vi kazete "vani" sasvim sigurno nece iamti ni inspiracije za teme ovde..odakle?
Ahhh ... kakav zivot! Za mene je zivot, u prvoj liniji, aktivnost. Ne zelim nista da propustim sta mi dan nudi, da nadjem vremena za sve sto sam izplanirala za danas. Ja verujem da zivim moj zivot u punom tempu. Ha, ha, da ne sokiram podpuno ... u "zivot" ubrajam isto i opustenost uz lencarenje, ko na primer sada momentalno

Rekla bih da je to relativno,sta je to zanimljiv zivot?
Buran zivot,miran zivot ko li ce ga znati?!

.kakva iskustva moze sa nama ostalima da podeli osoba koja nije i ne vodi zanimljiv zivot? o cemu ce ta osoba da pise?![]()
a nekad se oduzi i na revijalni radmoz da se drzne i da pise cak i o ljubavi, medjuljudskim odnosima, al sve nekako ko da pise abstrakt za neki naucni casopis![]()
ja kad udjem u lokalni net kafe vidim ljude oba pola kako zaboli :lice u knjigu:masovnost nikako ne govori u prilog RL-u![]()