Ko ovde zaista zivi zivot?

• Začetnik teme Začetnik teme Navar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne živim. Vegetiram.
Za druge ne znam pouzdano ali mislim da nijesam sam.
Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила). А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе. Како резликујеш живот и вегетирање? Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)

Ја се не слажем с Ристом да је врло лако учинити да сваки дан буде "као нов". Скоро је немогуће изналазити стално неке новитете, а са друге стране, механичност се намеће сама по себи и то таквом снагом да је скоро немогуће одбранити се од тог вечитог понављања истог. Могу ли ја, на пример, да изналазим сваког јутра нов начин да перем зубе? Не могу! Могу ли да изналазим стално нове аутобуске линије којима ћу да идем на посао? Не могу! Могу ли да утичем на то да мој посао не буде тако рутински као што је? Не могу! (Огромна већина послова је рутинска, ако смо искрени да то признамо. Веома су ретки послови код којих је сваки дан заиста потпуно другачији него претходни). А све ове рутинске радње, и на послу и код куће, сачињавају бар 80% нашег живота.:( Јесмо ли ми свесни колико је то ужасно?

Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила). А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе. Како резликујеш живот и вегетирање? Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)

Ја се не слажем с Ристом да је врло лако учинити да сваки дан буде "као нов". Скоро је немогуће изналазити стално неке новитете, а са друге стране, механичност се намеће сама по себи и то таквом снагом да је скоро немогуће одбранити се од тог вечитог понављања истог. Могу ли ја, на пример, да изналазим сваког јутра нов начин да перем зубе? Не могу! Могу ли да изналазим стално нове аутобуске линије којима ћу да идем на посао? Не могу! Могу ли да утичем на то да мој посао не буде тако рутински као што је? Не могу! (Огромна већина послова је рутинска, ако смо искрени да то признамо. Веома су ретки послови код којих је сваки дан заиста потпуно другачији него претходни). А све ове рутинске радње, и на послу и код куће, сачињавају бар 80% нашег живота.:( Јесмо ли ми свесни колико је то ужасно?
Ali možeš mnogo učiniti da ti mehanicizmi života ne generišu monotonost i neraspoloženje. Na protiv - da u svemu uživaš! (Seti se što sam ti jednom rekao o tvom shvatanju Kastanede-a. :cool:).

Ово је изванредно искрен одговор (ако сам те добро схватила).

Добро си схватила.

А пошто мене те тема занима, волела бих да ми кажеш још мало о томе.

Е, то би била друга прича а ни не износе ми се у јавност моје личне ствари, разумјећеш.

Како резликујеш живот и вегетирање?

Тако што сам некад живио.

Пробај да дефинишеш те две ствари. (Лично мислим да већина људи исто тако вегетира а да тога нису ни свесни. Ти си бар свестан опасности и зато имаш шансе да се спасиш.)

Надам се, и ја мислим да имам шансе, као и ти јер си ето и ти свјесна.

:bye:

............

Onaj ko ne ocekuje od zivota,ljudi puno, daje mnogo , a ipak se oseca ispunjenim jer oseca srecu u tome sto daje i sto moze da da....Onaj koji se raduje sitnicama i uziva u malim stvarima.....Onaj ko zivot i sve zivo gleda srcem....onaj koji postuje moralne i sve druge vrednosti ne zato sto to tako treba nego zato sto on oseca da jedino tako moze da postupa i finkcionise u zivotu...Onaj koji kada naidje problem resava ga odmah dok je mali....koji se ne plasi problema,ko je hrabar,stalozen,smiren u svakakvim situacijama.....ne preuvelicava stvari...koji je total realista...a ponekad se opusti od svega i odleti negde daleko mislima u nerealan svet i mastu.....onaj koji pred san razmislja pozitivno a potom i lepo sanja i odmori se dobro a ujutru pozitvinim mislima ustaje i pocnije dan....onaj koji pozdravi sunce svakog jutra i zahvali se Bogu na prelepom danu iako je mozda kisan, njemu je uvek lep,koji uziva u prelepom zalasku sunca i ispruzenim rukama docekuje mesec....Koji dakle zivi jednostavno...Takodje onaj koji vredno radi i ima velike prihode...ali ne dozvoljava da novac vlada njime vec on vlada njim....koji uvek ima vremena za sve, jer zna da rasporedi svoje vreme na pravi nacin...Onaj koji ukratko - gleda zivot ruzicastim ocima,ali nije naivan i ume da ga iskoristi maksimalno.....
Uzivajte u trenutku , jer oni se samo pamte....
Pocnite da uzivate SAD ! :D

:)

ja ne zivim zivot...on zivi mene...a ponekad se i izivljava :D
neko vreme mi je bilo teshko da se priviknem na postojanje mog zivota u mojoj blizini...i njegove ironichne razigranosti ...
bilo je i perioda kad ja protrchim pored njega...a nekad i on mene ostavi na neko vreme u jednoj tachci...pa se sjeti i vrati se da me povuche za kragnu i provuche po blatu do chesme da se umijem...godine donose iskustvo...i osmjeh na licu...glumu da ja zivim bash njega...zivot...i kad me uhvati kao tajfun, izmrvi...promjeni sve kulise, glumce,naslov predstave...stavi me na scenu u ulogu chiju ni jednu rech ne znam...vishe ne mislim, ne pitam, ne razmishljam, ne sjecam se...sve brze i brze improvizujem...pa se ni ne vidi da nas ima dvoje...zivot i ja...niti da sam ja samo PR u javnosti mog zivota...znao me ponekad i fascinirati...nekad i patosirati...ali opet kazem...sad me najcheshce zna samo nasmijati :)

...ne znam koji mi vishe idu na nerve...oni koji zive zivot...ili oni koji zive moj zivot...ili...beskrajna tupljenja i savjeti o zivotu...toliko brojni da poshtovanja samo 5% pretvara ljudsko bice u pameti punog robota...koji siluje zivot...svoj i tudji...i nekome tako ceo prodje u silovanju zivota sopstvenog...i drugih koji pokushavaju da se izbore sa svojim...moram da idem...ode mi zivot :)

Poslednja izmena:
Svi mi ,samo sto neko dozvoli sebi da mu neko drugi uredjuje zivot,a neko sam sebi organizuje zivot.Sustina je samo u dobroj organizaciji zivota i u odredjivanju prioriteta u zivotu.Svako ko sebe preceni ili podceni ima problem i gubi se u vremenu i prostoru i sebe nikada ne pronadje.Dok svi oni koji bar povremeno sednu i sami sa sobom popricaju imaju svest da su sami odgovorni za sve i stoga vrlo cesto rezimiraju kakav je ishod i zelja i htenja i da li su ostvarili ono sto su zeleli ili pak zacrtali.

Sve je to relatvno,mislim da ono sto radimo u toku dana i zivota nas ne odredjuje ,svi smo individue,mozda onaj koji pakuje proizvode na pokretnoj traci ima bogatiji unutrasnji svijet od mozda nekog pseudo knjizevnika ili mozda naucnika.....kazem relativno je sve to...:think:

Onaj ko ne ocekuje od zivota,ljudi puno, daje mnogo , a ipak se oseca ispunjenim jer oseca srecu u tome sto daje i sto moze da da....Onaj koji se raduje sitnicama i uziva u malim stvarima.....Onaj ko zivot i sve zivo gleda srcem....onaj koji postuje moralne i sve druge vrednosti ne zato sto to tako treba nego zato sto on oseca da jedino tako moze da postupa i finkcionise u zivotu...Onaj koji kada naidje problem resava ga odmah dok je mali....koji se ne plasi problema,ko je hrabar,stalozen,smiren u svakakvim situacijama.....ne preuvelicava stvari...koji je total realista...a ponekad se opusti od svega i odleti negde daleko mislima u nerealan svet i mastu.....onaj koji pred san razmislja pozitivno a potom i lepo sanja i odmori se dobro a ujutru pozitvinim mislima ustaje i pocnije dan....onaj koji pozdravi sunce svakog jutra i zahvali se Bogu na prelepom danu iako je mozda kisan, njemu je uvek lep,koji uziva u prelepom zalasku sunca i ispruzenim rukama docekuje mesec....Koji dakle zivi jednostavno...Takodje onaj koji vredno radi i ima velike prihode...ali ne dozvoljava da novac vlada njime vec on vlada njim....koji uvek ima vremena za sve, jer zna da rasporedi svoje vreme na pravi nacin...Onaj koji ukratko - gleda zivot ruzicastim ocima,ali nije naivan i ume da ga iskoristi maksimalno.....
Uzivajte u trenutku , jer oni se samo pamte....
Pocnite da uzivate SAD ! :D
Modruna, da li možeš gledati na život ovim ružičastim naočarima tj. naći ljepotu u svakodnevnim rutinskim radnjama, odnosno ne doživljavati ih kao monotone i dosadne? U suštini, to svako može. A s druge strane je najbolje! Ko je pak opterećen monotonijom, njemu će na kraju svaki posao biti monoton. A takva osoba nije zadovoljna sa realnim, mogućim, nego traži nemoguće.

pa svako ko pise zanimljive postove i pokrece zanimljive teme..neko ko nije ziveo niti zivi zivot kako vi kazete "vani" sasvim sigurno nece iamti ni inspiracije za teme ovde..odakle?

Onaj ko stvarno zivi, taj nema puno vremena za forum i virtualna druzenja. Ovo ovde nije taj "zivot", niti je inspiracija za interesantne forumske teme, neki dokaz da smo "ziveli" i nesto doziveli "vani". Inspirirati se mozemo i preko radija, novina, neta ... sedci u fotelji slusajuci i blejeci u TV.:( Ahhh ... kakav zivot! Za mene je zivot, u prvoj liniji, aktivnost. Ne zelim nista da propustim sta mi dan nudi, da nadjem vremena za sve sto sam izplanirala za danas. Ja verujem da zivim moj zivot u punom tempu. Ha, ha, da ne sokiram podpuno ... u "zivot" ubrajam isto i opustenost uz lencarenje, ko na primer sada momentalno;), znaci, nisam od jutra do mraka navijena a priznajem, tu i tamo vidim i koristi i u ovom forumskom druzenju... bar sam malo bolje naucila srpski:rumenko::confused:!

:bye::)

razliciti ljudi iz razlicitih pobuda dolaze na forum..neki dolaze na forum zarad eto zezanja..sto je mislim ona kategorija ljudi koja ima najmanje od zivota..
mislim poci od logicke pretpostavke..da covek uvek hoce i trazi ono sto nema
pa u skladu s tim covek koji dodje na forum da trazi eto zabavu znaci da mu je RL prilicno sumoran i isprazan
a svrha foruma je daklem razmena iskustava..kakva iskustva moze sa nama ostalima da podeli osoba koja nije i ne vodi zanimljiv zivot? o cemu ce ta osoba da pise?:think:

Back