Ko ono reče da američki izbori nisu pokradeni pre 4 godine?

Ako dokažem, hoćeš li napisati da si glup i naivan?
Ili ipak ne.
In 2008, Barack Obama earned 69,498,516 votes in the presidential election, the most ever. Now, Mr. Obama's former vice president, Joe Biden, has far surpassed that tally, setting a new record with more than 81,284,000 votes (51.3% of the total) in the 2020 election.

Projekcije: Tramp dobio i Arizonu, osvojio je svih sedam kolebljivih država
Beta pre 2 minuta
Projekcije: Tramp dobio i Arizonu, osvojio je svih sedam kolebljivih država
Projekcije pokazuju da je na izborima za predsednika SAD Donald Tramp pobedio u saveznoj američkoj državi Arizona, što znači da je osvojio svih sedam država za koje se smatralo da su kolebljive.

Nakon četiri dana prebrojavanja, Arizona je poslednja američka država koja je objavila rezultat, Tramp sada ima 312 elektorskih glasova, a demokratska rivalka Kamala Haris 226, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Potrebno je da kandidat osvoji 270 od 538 elektorskih glasova za ulazak u Belu kuću.

Osim Arizone Tramp je osvojio i ostalih šest kolebljivih država - Mičigen, Pensilvaniju, Džordžiju, Severnu Karolinu, Viskonsin i Nevadu.

Glasači se nisu opredeljivali direktno za Haris (60) ili za Trampa (78), već su birali elektore, demokrate ili republikance, koji u decembru formalno biraju predsednika (elektorski koledž). Taj čin je formalnost, zato što elektori u decembru gotovo bez izuzetka glasaju za kandidata koga su predstavljali na izborima - ove godine za Haris ili Trampa. Zbog toga je pobednik izbora poznat čim se prebroje glasovi.

U svakoj od 50 saveznih država birano je onoliko elektora koliko ona ima članova u Kongresu SAD, dok Distrikt Kolumbija daje tri člana elektorskog koledža. Kandidat koji pobedi u jednoj saveznoj državi dobija sve njene elektore, osim u Mejnu i Nebraski.

izvor Beta, 10.11.2024

____
nema se šta čekati
zadnja vest od pre 5 minuta

Nisu prebrojani svi glasovi, to nije bitno za izbore, oni su odlučeni ali će se konačni broj glasova znati tek za izvesno vreme
Recimo Kalifornija je na 70% prebrojanih a to je najmanje još 3-4miliona glasova

Tramp trenutno ima isto kao 2020 (znači svakako će imati par miliona više)
Kamala trenutno ima 10 miliona manje od Bajdena 2020, imaće i ona par miliona više ali gotovo izvesno najmanje 5-6M manje od Bajdena

U ukupnom zbiru Tramp i Bajden su 2020. imali 155M glasova (74M i 81M)
Sada će Tramp i Kamala imati zajedno oko 150M

Nisu prebrojani svi glasovi, to nije bitno za izbore, oni su odlučeni ali će se konačni broj glasova znati tek za izvesno vreme
Recimo Kalifornija je na 70% prebrojanih a to je najmanje još 3-4miliona glasova

Tramp trenutno ima isto kao 2020 (znači svakako će imati par miliona više)
Kamala trenutno ima 10 miliona manje od Bajdena 2020, imaće i ona par miliona više ali gotovo izvesno najmanje 5-6M manje od Bajdena

U ukupnom zbiru Tramp i Bajden su 2020. imali 155M glasova (74M i 81M)
Sada će Tramp i Kamala imati zajedno oko 150M
potučeni du do nogu , Kamala nije mogla da izađe iz sobe dva dana , ni dan danas ne znaju šta ih je strefilo , izgubili su zbog manjka onih glasova na kojima su najviše računali
sve opštestvene zajednice koji su bili protiv Trampa na onim ukradenim izborima, sada du glasali za njega
u ovoj kampanji Tramp im je ponudio nešto konkretno
demokratoliberali su pričali sve okruglo pa na ćoše , a Kamala se usmerila na pitanje žena , samo jedan minorni deo koji muči američko društvo, totalni promašaj
ima još nešto oko analiza , ali u naj kraćim crtama to je to

Opozicija namestila izbore, to je tako logično ;)
Duboka država sa kojom se Tramp neprestano bori ali kojoj on dva puta pobedi na izborima i dva puta ne mogu da ga ubiju. Plus pokrenu niz sudskih procesa koji se sad neće završiti nego ostati u nekim fiokama. Teški amateri za srpski dip stejt i Ljubana Karana.

Opozicija namestila izbore, to je tako logično ;)
biti opozicija na nivou SAD nije isto što i biti opozicija na nivou pojedinih država u okviru SAD...ako se na prošlim izborima u svim državama u kojima su demokrate imale vlast kralo a u svim državama gde su republikanci imali vlast nije kralo to daje nefer prednost demokratskom kandidatu...

aKG76PW_460swp.webp

pedofil bajden nikada nije trebao da bude predsednik, da se jave svi koji su i iz srbije krali za njega kao zasticeni svedoci, neka traze novi indentitet i pare da zive kao ljudi,a ne kao lopovska govna za demorats,... samo neka razmisle za sada, a uskoro ce im se otvoriti ta mogucnost, aljek veleizdajnik ce da bude kolateral, samo neka ta ideja odstoji malo u tim ljudima, pa cemo se videti jos
Meni ljubitelji takvog života stalno brišu poruke pod izgovorom "spam"
Iako na temi ima besmislenijih poruka moj spam sadrži jeres koji im budi sećanje na nasilno pridavljeno dostojanstvo

Sačekaj konačne za 2024 pa da vidimo ima li šta nejasno ili statistički neobično
Eto pričekajmo.
I zašto tema nije otvorena s premisom "Tramp pokrao izbore", vidiš kako je malo demokratskih glasova prema zadnjim izborima, sumnjivo je to, QAnon pokrao glasove :lol:

Da ponovim, u uređenim državama tipa USA, Britanija, Njemačka, Francuska i da ne nabrajam dalje, nije moguće pokrasti glasove. Jednostavno je takav proces, sve je apsolutno transparentno, i vode se statistike na svim razinama. Pokradeni glasovi bi značili da uobičajena krivulja ima negdje nekakvu anomaliju, pa ako se to desi, onda se istraži, ponovo se prebrojavaju glasovi itd.
Da, dosadno je pomisliti da je sve regularno, ali tako je: u USA izborima je sve regularno.
Teško je to nekima bilo prihvatiti, pa je onda bilo krivo dopisno glasanje, pa softver Dominion koji je glasove davao Bajdenu - a nije, nego je siroti FoxTv morao platiti milijardu dolara zbog takve idiotarije koju su promovirali.

Da ponovim, u uređenim državama tipa USA, Britanija, Njemačka, Francuska i da ne nabrajam dalje, nije moguće pokrasti glasove. Jednostavno je takav proces, sve je apsolutno transparentno, i vode se statistike na svim razinama.
Pričaš napamet. Moguće je i desilo se.

Sada su nadgledali sva "osetljiva" biračka mesta, a na jednom su našli da je jedan kompjuter (od šest) bio otvoren za hakovanje i brzo su ga izbacili iz igre

Pričaš napamet. Moguće je i desilo se.

Sada su nadgledali sva "osetljiva" biračka mesta, a na jednom su našli da je jedan kompjuter (od šest) bio otvoren za hakovanje i brzo su ga izbacili iz igre
E vidiš, takvi majstori poput tebe su to pokušali plasirati kao činjenicu pa ostali kraći za $1B.
Znaš šta je zajedničko svim teoretičarima zavjere? Ego bez pokrića.
"Vi naivni vjerujete brojevima, statistici, fizici, matematici i biologiji, ali ja sam taj koji nisam ovca i mislim svojom glavom.
I imam informacije koje zna vrlo malen broj ljudi, zato sam jako važan i bitan. Proučavao sam materiju, imam ja svoje izvore." :lol:

Nego, objasni, kako je to Tramp pokrao izbore? Po svim istraživanjima je trebalo biti vrlo tijesno, kako to da je uspio pokrasti toliko? Ubacio hakiran softwer u glasačke mašine, pomogao mu je Ilon Mask?
Ajde, objasni nam kako je Tramp uspio na ovim izborima pokrasti toliko glasova!

E vidiš, takvi majstori poput tebe su to pokušali plasirati kao činjenicu pa ostali kraći za $1B.
Znaš šta je zajedničko svim teoretičarima zavjere? Ego bez pokrića.
"Vi naivni vjerujete brojevima, statistici, fizici, matematici i biologiji, ali ja sam taj koji nisam ovca i mislim svojom glavom.
I imam informacije koje zna vrlo malen broj ljudi, zato sam jako važan i bitan. Proučavao sam materiju, imam ja svoje izvore." :lol:

Nego, objasni, kako je to Tramp pokrao izbore? Po svim istraživanjima je trebalo biti vrlo tijesno, kako to da je uspio pokrasti toliko? Ubacio hakiran softwer u glasačke mašine, pomogao mu je Ilon Mask?
Ajde, objasni nam kako je Tramp uspio na ovim izborima pokrasti toliko glasova!
Izgubio si, imaš pravo da se ljutiš.

Izgubio si, imaš pravo da se ljutiš.
Zašto bih se ljutio, ja jesam sam svjetonazorski za demokrate, ali je bolje da je Tramp pobijedio iz mnogo razloga, počevši od woke idiotarija do imigranata.
Mislim da ćeš se u Trampu gadno razočarati, i to po drugi put :lol:

I zašto tu ideju "izgubio sam prije 4 godine pa se ljutim" nisi stavio u uvodni post?

Back