Ko nema za porez neka proda stan!

Tacno, kako je neko socijalno ugrozen sa stanom od 100 kvadrata u centru BG?

I koliko je tih sa vrednim stanovima stvarno zaradilo taj stan a koliko ih je dobilo za dz od drzave?

Veliki broj ih je dobio od komunista ili su ih otkupljivali za sicu tokom 90-tih .Mnogi imaju i po nekoliko i dobro zive od rentiranja .Logicno je da stanovi u prvoj zoni budu vise oporezovani ali treba naci neku prihvatljivu meru i vise opteretiti one koji zaista imaju

Veliki broj ih je dobio od komunista ili su ih otkupljivali za sicu tokom 90-tih .Mnogi imaju i po nekoliko i dobro zive od rentiranja .Logicno je da stanovi u prvoj zoni budu vise oporezovani ali treba naci neku prihvatljivu meru i vise opteretiti one koji zaista imaju

Pa naravno, neka oporezuju, 2., 3., 4 stan, zasto da oporezuju ono jedino sto covek ima? :evil:

Poslednja izmena:
Pa ja koliko znam, generalnim planom Beograda propisana je obavezna izgradnja parking mesta i ne može se dobiti građevinska dozvola ako ovi uslovi nisu ispunjeni. Možda su nešto promenili, mada sve može da se završi.

..............naravno da dobro znash ,mozda hungan radi potkrovlja i nadzidjivanja pa to za njih ne vazi .........:)..........i naravno da uvek moze na foru da se zavrshi ..........:)

..............naravno da dobro znash ,mozda hungan radi potkrovlja i nadzidjivanja pa to za njih ne vazi .........:)..........i naravno da uvek moze na foru da se zavrshi ..........:)

Sta je, da je, nema pravo da isteruje stare ljude iz svojih stanova i da ovde propagira kao zbgo DS-a da je to dobro, nego samo njemu ide na ruku, zbog takvih kao sto je on ovaj se nakaradni zakon i donosi izgleda.

Sta je, da je, nema pravo da isteruje stare ljude iz svojih stanova i da ovde propagira kao zbgo DS-a da je to dobro, nego samo njemu ide na ruku, zbog takvih kao sto je on ovaj se nakaradni zakon i donosi izgleda.

.......mislim da sam se slozio sa tobom o onoj prichi za baku ,pogotovu shto znam gde je ta kuca i da je to vishe nego smeshna ponuda koju su dali ,opet na svakom je da pita i trazi kao i da se nepristojna ponuda odbije .................inache ovaj zakon ce mene i moje da dobro pogodi,naravno nepravedno jer zivimo na toj lokaciji od 1923 i drzava nam za to sve vreme nije nishta dala vec nam je stalno uzimala .....................al prezivecemo valjda i ove skakavce.............:)

.......mislim da sam se slozio sa tobom o onoj prichi za baku ,pogotovu shto znam gde je ta kuca i da je to vishe nego smeshna ponuda koju su dali ,opet na svakom je da pita i trazi kao i da se nepristojna ponuda odbije .................inache ovaj zakon ce mene i moje da dobro pogodi,naravno nepravedno jer zivimo na toj lokaciji od 1923 i drzava nam za to sve vreme nije nishta dala vec nam je stalno uzimala .....................al prezivecemo valjda i ove skakavce.............:)

Hoces, sigurno! :ok:

Cenim da ce ovi do proleca da odu i taj zakon se nece sprovoditi! :ok:

Ne brini!:)

Mozebiti, ali i to ce se istrositi za manje od godinu dana, na jesen....a do tad, nece ni stici resenje za novi porez. ;)

....znash ja sam prva zona ,imam porodichnu kucu ,vidish kakav je chak i ovde ambijent u fazonu ....(.ko ga hebe ako nema da plati nek proda,znash ti koliki je tamo kvadrat ,ne mora da zivi tamo nek ide u neki manji grad i slichno ),tako da mi sitna "buranija" nazalost ne mozemo ni sa obichnim gradjanstvom da se nosimo a kamoli sa bilo kojom vlashcu ,da znaju da su ovde bili vinogradi i vocnaci za vreme moga dede ne bi mozda tako govorili ,al dobro ,nismo krali ,varali pa nas barem to ne dotiche ............:)

....znash ja sam prva zona ,imam porodichnu kucu ,vidish kakav je chak i ovde ambijent u fazonu ....(.ko ga hebe ako nema da plati nek proda,znash ti koliki je tamo kvadrat ,ne mora da zivi tamo nek ide u neki manji grad i slichno ),tako da mi sitna "buranija" nazalost ne mozemo ni sa obichnim gradjanstvom da se nosimo a kamoli sa bilo kojom vlashcu ,da znaju da su ovde bili vinogradi i vocnaci za vreme moga dede ne bi mozda tako govorili ,al dobro ,nismo krali ,varali pa nas barem to ne dotiche ............:)

Ma pusti, sve ce to da prodje, bitno je da ti je savest cista, ovo su previranja u ovim kriznim i haoticnim vremenima kad se ne zna ni "ko pije, ni ko placa", sve ce to doci na svoje mesto da posteni ljudi nemaju od cega da strahuju. ;)

Ma pusti, sve ce to da prodje, bitno je da ti je savest cista, ovo su previranja u ovim kriznim i haoticnim vremenima kad se ne zna ni "ko pije, ni ko placa", sve ce to doci na svoje mesto da posteni ljudi nemaju od cega da strahuju. ;)

..ma bice shta biti mora ,procenicemo shta nam je chiniti i shta ubuduce raditi ,samo je ovde sve zaheb jer ne mozesh ni narednih 3 meseca neshto planirati a kamoli na 10 godishnjem nivou ...........opushteno.........:)

Kakvo bre isterivanje, šta lupetaš ti? Baba je dobila ponudu, odbila, mazzzdraaaavo. Nećemo valjda da se drndamo oko jedne babetine pored toliko lokacija u Beogradu.

Nije zbog jedne babe - mozda je ta baba i zla, ko zna...nego zbog tvog stava da stare roditelje treba deca da isteruju iz stanova u kojima su ceo zivot ziveli, i sto ih ne pustas da dostojanstveno bar umru.

Ko nema za porez, neka proda stan
14. januar 2011. | 08:07 | Izvor: Politika
Beograd -- Građani koji poseduju vredne nekretnine, a nemaju novca da plate porez na tu imovinu, moraće da razmisle o preseljenju u skromniji smeštaj, kažu ekonomisti.

Sve ce vas tadic u cigan malu da preseli ako ne platite porez!

Slobodanka A. (58) je penzionerka, živi sama na Dedinju, u jednoj od posleratnih zgrada i plaši se da uzme digitron u ruke.

Deo otpremnine je prošle godine potrošila da plati porez za stan od 70 kvadrata. Račun je bio veći od 80.000 dinara.

S obzirom na to da u Zakonu o porezu na imovinu postoji zaštitna klauzula po kojoj porez ove godine neće moći da bude veći od 60 odsto lanjskog, Slobodanka će, prema našoj računici, morati da spremi oko 1.300 evra. U istom stanu ne planira da čeka 2012. godinu kada je očekuje znatno veći namet.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=01&dd=14&nav_id=485721

Prosle godine baba na Dedinju platila 800 evra porez na stan od 70 kvadrata. Od sledece godine porez ce joj biti 3-4 puta veci! Tj nekih 3000 evra!

ROKAJ SNIMAJ TADICU!

Ovde je Tadic u pravu,

sta sad ja trebam da zalim babu sto zivi na Dedinju a ne u Borci, Ovci ili Krnjaci,

ne razumem?

Back