Ko nema za porez neka proda stan!

Човек спроводи у пракси оно што је научио од Ђинђића...
Тако је својевремено и премијер говорио....
Родитељи да продају станове како би школовали своју децу...
или она....Пензионери да продају станове и плате струју...

Ma to je Kori Udovicki govorila, pa je ekspresno bila smenjena, ustvari nije ekspresno, ali su joj to zamerili cak i oni.

Ovo sada nema nikakav red ni poredak, ne stide se nicega jer nas "mole" da ih smenimo na ulici, kao da zele da kazu "Ljudi mi vise ne znamo sta cemo, kako li nas trpite?"

Sikter, zilotiću. Kao što ti rekoh, neko ko ne zna koliko si jadan i bedan, može ozbiljno da shvati te tvoje "pretnje", pa ćeš se naći u većem problemu nego što možeš da podneseš. A možda bi ti to i voleo, pa da ta vaša gubava sekta dobije prvog "mučenika", a? z:mrgreen:

У страху и нечистој савести су велике очи, па видиш претње где их нема. Ја не желим да ти пресуђујем за лихварење (има Ко то ради), ја те искрено жалим, јер не знаш колико својим среброљубљем и алавошћу чиниш зла својој души и људима око себе.

Појам мучеништва је за тебе мисаона именица, тако да ти остаје једино подсмех као глума разумевања.

.nek izdrze josh samo 489 godina ......takav smo mi narod ........:(

Pa budale smo.

Imamo strah od vlasti,pa to ti je.

У страху и нечистој савести су велике очи, па видиш претње где их нема. Ја не желим да ти пресуђујем за лихварење (има Ко то ради), ја те искрено жалим, јер не знаш колико својим среброљубљем и алавошћу чиниш зла својој души и људима око себе.

Појам мучеништва је за тебе мисаона именица, тако да ти остаје једино подсмех као глума разумевања.

Upravo tako Vladane, ne sto se tice konkretno Hungana ili bilo kog korisnika, nego je strasno koje je razmere dobilo srebroljublje, da molim te teraju sopstvenog roditelja koji ih je stvorio maltene na ulicu.

Lihvarenje? Idi bre pajseru bacaj anateme, ne mešaj se u posao.
Moja savest je čista, a ako već tvrdiš da će "neko"(z:mrgreen:) da mi sudi, onda me poštedi svojih budalaština i lupetanja.

Pa budale smo.

Imamo strah od vlasti,pa to ti je.

Upravo tako Vladane, ne sto se tice konkretno Hungana ili bilo kog korisnika, nego je strasno koje je razmere dobilo srebroljublje, da molim te teraju sopstvenog roditelja koji ih je stvorio maltene na ulicu.

U je. Svaka budala može da napravi dete. Pitanje je kako se ponaša prema tom detetu. Poštovanje se zaslužuje.

U je. Svaka budala može da napravi dete. Pitanje je kako se ponaša prema tom detetu. Poštovanje se zaslužuje.

Sram da te bude!

Ti ocito imas problema sa roditeljima cim ovako mozes da pises.

Pa samim tim sto te je stvorio za postovanje je,osim toga...ne vredi tebi pricati sta osim toga.

Jel' sam ti navela malopre primer?

I ti ipovrh toga tvrdis da treba isterati roditelja iz stana?

Sto kaze Vladan, ima Ko ce tebi da sudi isto onako kako sad sudis ti, ali bice kasno.

Poslednja izmena:
Sram da te bude!

Ti ocito imas problema sa roditeljima cim ovako mozes da pises.

Pa samim tim sto te je stvorio za postovanje je,osim toga...ne vredi tebi pricati sta osim toga.

Jel' sam ti navela malopre primer?

I ti ipovrh toga tvrdis da treba isterati roditelja iz stana?

Stoakze Vladan, ima Ko ce tebi da sudi isto onako kako sad sudis ti, ali bice kasno.

Nemam nikakvih problema sa roditeljima. Nemoj da pokušavaš da daješ pseudopsihološke analize.

edit: a jel taj tvoj stav tipa: ja volim Peru i oću da se udam za njega, ali moj roditelj ne da, nego oće da se udam za Žiku, pa se ja udam za Žiku jer moram da poštujem roditelje?

Svi zaboravljate sustinu poreza, a on je tako i nastao. Kada neko ostvari neku dobit, treba deo te dobiti da da i drzavi da bi ona mogla da opstane, i da bi i dalje obezbedjivala ambijent za rad i ostvarivanje prihoda. Turci su uzimali desetinu, pa ako je slaba godina mala je i desetina.

Kupovinom stana kupacu se od strane prodavca zaracunava i PDV (porez na dodatnu vrednost), jer je prodavac prodajom stana ostvario neku dobit. Onaj koji zida kucu placa PDV za sav potreban materijal za izgradnju kuce.

Imaoc stana, stanujuci u svom stanu ne ostvaruje nikakvu dobit i po kojoj logici treba da placa porez. Naplata po tom osnovu moze da se zove samo taksa, ali tu taksu treba naplacivati samo bogatasima sa velikim i luksuznim stanovima ili kucama. Ako neko izdaje stan i ostvaruje dobit, onda je u redu da na tu dobit placa porez. Sve ostalo je klasicna pljacka drzave koja se ponasa kao razbojnik.

Back