DarkMoon
Buduća legenda
- Poruka
- 42.168
Krizni stab treba da popije debelu robiju kao i ovi na vlasti zato sto zavlace narod mesecima.Krizni štab je rekao da se štitimo prvi put sa maskama posle 1918godine i da ne znaju da li će biti efekta.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Krizni stab treba da popije debelu robiju kao i ovi na vlasti zato sto zavlace narod mesecima.Krizni štab je rekao da se štitimo prvi put sa maskama posle 1918godine i da ne znaju da li će biti efekta.
Hirurske maske ne stite od korone gripa,mozda zastite hirurga da mu ne upadne neka dlacica kada vrsi operaciju nad pacijentom ,zato se i zovu hirurske maske a ne covid....Ne znam gde si to video, ali znam da svuda pominju da su maske korisne i da se pomoću njih smannjuje broj novozaraženih. Inače krizni štab se nije baš proslavio, to sam već obrazložio na drugoj temi.
CT je skener a MSCT magnentna rezonanca koronografija....Živ bio i ostao.
Jel znaš šta je CT I MSCT.
A zasto se nose??Razumeo bih ovu izjavu, da nije 100x objasnjeno zasto se nose maske.
Ova neistinita priča se masovno širi društvenim mrežama. Da bi se dokazala tu se čak postavlja neka slika koja bi trebala da pokaže kako navodno maska nema funkciju jer je kao virus suviše sitan. Ustvari tu samo možemo videti kako mali Perica ume da koristi fotošop. Mali Perica naravno zna da 99,99% ljudi nema elektronski mikroskop, a još manje laboratoriju i prisutan virus u njoj kako bi to mogli da provere. Zato se tu onda može proturiti svašta.Hirurske maske ne stite od korone gripa,mozda zastite hirurga da mu ne upadne neka dlacica kada vrsi operaciju nad pacijentom ,zato se i zovu hirurske maske a ne covid....
ljudsko telo zdravo opstaje zahvaljujuci korisnim bakterijama sa kojima dolazi u kontaktZa ovo što sam napisao ti ne treba nikakav stručnjak, samo malo logike. I daj pobacaj sve filtere iz kola, šta će ti kad fluid svejedno prolazi zajeno s mnogim nečistoćama.
Ako je virus manji od otvora na maski onda on prolazi toliko o logici. O velicini pora i virusa govore "strucnjaci" tako da podaci nisu sa drustvenih mreza opet si se upetljaoZa ovo što sam napisao ti ne treba nikakav stručnjak, samo malo logike. I daj pobacaj sve filtere iz kola, šta će ti kad fluid svejedno prolazi zajeno s mnogim nečistoćama.
Dobro, to je možda bilo malo grubo, ali samo sam hteo da pokažem da to što maska ne zadžava sve ne znači da je nepotrebna.ljudsko telo zdravo opstaje zahvaljujuci korisnim bakterijama sa kojima dolazi u kontakt
sa maskom na licu, ne sprecavas samo moguci kovid virus, nego i sve one dobre nepatogene mikrobe zahvaljujuci kojih si ziv i zdrav
tako da je poredjenje sa filterom za auto potpuno pogresno
Ниси логички закључио ни да нешто не може да прође ако ни не стигне, ето толико. И шта си рекао, хоћемо ли да побацамо филтере на колима? Шта ће нам кад и ту пролазе ситније честице у шта се болно уверио свако ко је имао посла с бошистима. Чак и онај ко није сигурно је чуо да тамо пада шишање, бријање и фазонирање. У чему је поента? Да ли филтери апсолутно штите мотор? Не, али га прилично сачувају. Да ли маске потпуно штите од вируса? Не, али доказано смањују број заражених и умрлих. Важна последица је и смањење притиска на болнице јер не треба заборавити да је било случајева када су људи умирали од других болести иако нису морали јер нису могли доћи до лекара пошто су ови затрпани Ковид пацијентима.Ako je virus manji od otvora na maski onda on prolazi toliko o logici. O velicini pora i virusa govore "strucnjaci" tako da podaci nisu sa drustvenih mreza opet si se upetljao
Na prvu recenicu mogu samo da ti stavim onaj ironican smajli, ne treba da skidamo filtere sa kola ali se ipak mnoga voze bez njih i jel smo pomrli svi? Doduse ti filteri za razliku od maski imaju funkcijuНиси логички закључио ни да нешто не може да прође ако ни не стигне, ето толико. И шта си рекао, хоћемо ли да побацамо филтере на колима? Шта ће нам кад и ту пролазе ситније честице у шта се болно уверио свако ко је имао посла с бошистима. Чак и онај ко није сигурно је чуо да тамо пада шишање, бријање и фазонирање. У чему је поента? Да ли филтери апсолутно штите мотор? Не, али га прилично сачувају. Да ли маске потпуно штите од вируса? Не, али доказано смањују број заражених и умрлих. Важна последица је и смањење притиска на болнице јер не треба заборавити да је било случајева када су људи умирали од других болести иако нису морали јер нису могли доћи до лекара пошто су ови затрпани Ковид пацијентима.
Kakav mikroskop kada na kutijama pise da ne stiti.Ova neistinita priča se masovno širi društvenim mrežama. Da bi se dokazala tu se čak postavlja neka slika koja bi trebala da pokaže kako navodno maska nema funkciju jer je kao virus suviše sitan. Ustvari tu samo možemo videti kako mali Perica ume da koristi fotošop. Mali Perica naravno zna da 99,99% ljudi nema elektronski mikroskop, a još manje laboratoriju i prisutan virus u njoj kako bi to mogli da provere. Zato se tu onda može proturiti svašta.
Hajde sad da vidimo šta može dokučiti čovek koji nema veze s biohemijom? Svako od nas je nosio masku. Manite se onih junačenja tipa "ja ne nosim masku i baš me briga". Nosiš kao bela lala kad neće da te puste unutra, da se ne lažemo. Dakle pošto ste svi nosili masku svakako ste osetili da s njom teže udišete i izdišete vazduh. To je zato što maska značajno usporava kretanje vazduha. Dalje to znači da ako ste zaraženi i nosite masku svoje viruse možete dobaciti najviše 2 metra, a i to samo ako kašljete, vičete i slično, a inače do 1 m. Osobi nasuprot vama će zbog težeg udisaja takođe teže stići vaš izdah, a sa njim i virusi. Zato se na 2m razmaka u toma slučaju nećete zaraziti, a ako nemate masku onda rastojanje mora biti nekoliko puta veće jer je mnogo veći i dobačaj izdahnutog vazduha. Sve ovo naravno znaju svi oni pametnjakovići koji se igraju fotošopom kako bi nešto kao dokazali samo da bi prikrili svoju razmaženost i nebrigu za druge jer maska, da ponovimo, pre svega štiti druge od vas. Jeste, ona žulja i smeta i zato se smišlja gomila izgovora da se ne bi nosila.
Filtrabilnost maske, odnosno to koliko zadržava viruse koji su stigli do nje zavisi od tipa maske. U svakom slučaju deo zadržava. Zapamtite - svaka prepreka između vas i druge osobe je bolja nego ništa.
Te maske o kojima ti pricas stite da hirurgu ne padne neka izlucevina ,dlaka ...kada vrsi operaciju nad pacijentom .Ниси логички закључио ни да нешто не може да прође ако ни не стигне, ето толико. И шта си рекао, хоћемо ли да побацамо филтере на колима? Шта ће нам кад и ту пролазе ситније честице у шта се болно уверио свако ко је имао посла с бошистима. Чак и онај ко није сигурно је чуо да тамо пада шишање, бријање и фазонирање. У чему је поента? Да ли филтери апсолутно штите мотор? Не, али га прилично сачувају. Да ли маске потпуно штите од вируса? Не, али доказано смањују број заражених и умрлих. Важна последица је и смањење притиска на болнице јер не треба заборавити да је било случајева када су људи умирали од других болести иако нису морали јер нису могли доћи до лекара пошто су ови затрпани Ковид пацијентима.
Hirurske maske ne stite od tog vaseg kurtona virusa.
Kako ne, pa vi botovi ste casni isto kao oni sto vas placaju.Kako da ne.
У вршењу дужности према болеснику неће на мене утицати никакви обзири, вера, националност, раса, политичка или класна припадност.
Апсолутно ћу поштовати људски живот од самог почетка.
И под претњом нећу попустити да се искористе моја медицинска знања, супротна законима хуманости.
Ово обећавам свечано, слободно позивајући се на своју част.
Pa upravo zbog težeg disanja i ne mogu tvoji virusi sa izdahom da dopru do drugog. Manite se priča sa društvenih mreža, to ne može biti osnov za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju. Reci lepo - smeta mi maska, žulja me i baš me briga kakvu štetu od nenošenja mogu imati drugi, bitno mi je samo da je meni dobro. Hajde malo iskrenosti za promenu.Kakav mikroskop kada na kutijama pise da ne stiti.
Maske samo jos vecu stetu mogu da nanesu zdravlju ,a da ne govorim o nenormalnoj upotrebi dezinfekcionih sredstava ,da se ugusi covek.
zasto bi zdrav covek nosio masku?Pa upravo zbog težeg disanja i ne mogu tvoji virusi sa izdahom da dopru do drugog. Manite se priča sa društvenih mreža, to ne može biti osnov za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju. Reci lepo - smeta mi maska, žulja me i baš me briga kakvu štetu od nenošenja mogu imati drugi, bitno mi je samo da je meni dobro. Hajde malo iskrenosti za promenu.
Objasnjeno ti i 101x, pa opet ne kapiras.Hirurske maske ne stite od tog vaseg kurtona virusa.
Ja nisam bot.Kako ne, pa vi botovi ste casni isto kao oni sto vas placaju.
Stavise malo je sto su lekari polozili zakletvu, nego ovako na netu je to mnogo jace.
Hocu reci, sram vas bilo i vas botove, a i lekare koji rade protiv srpskog naroda.
Nisam mislio na katalizator, nego na filtere za vazduh i gorivo bez kojih niko ne vozi. Ali odlično si se setio, dosta ljudi skida katalizatore i DPF i onda im auto ide bolje, a i malo manje troši. A za to što više zagađuju vazduh baš ih briga. Isto ponašanje kao kod ovih koji ne nose maske. Da, nismo svi pomrli od toga, ali je dokazano da povećano zagađenje dovodi do povećanja broja obolelih od raka, a od toga se umire, zar ne? Neće ni svi umreti od korone makar niko ne nosio masku, ali neki hoće i broj takvih uopšte nije mali. Zato maske kao i filteri na kolima itekako imaju svrhu.Na prvu recenicu mogu samo da ti stavim onaj ironican smajli, ne treba da skidamo filtere sa kola ali se ipak mnoga voze bez njih i jel smo pomrli svi? Doduse ti filteri za razliku od maski imaju funkciju
Zagadjenje vazduga i maske su nebo i Zemlja, raspravljamo o koroni u kojoj je juce obolelo 30 ljudi a ne 30 hiljadaNisam mislio na katalizator, nego na filtere za vazduh i gorivo bez kojih niko ne vozi. Ali odlično si se setio, dosta ljudi skida katalizatore i DPF i onda im auto ide bolje, a i malo manje troši. A za to što više zagađuju vazduh baš ih briga. Isto ponašanje kao kod ovih koji ne nose maske. Da, nismo svi pomrli od toga, ali je dokazano da povećano zagađenje dovodi do povećanja broja obolelih od raka, a od toga se umire, zar ne? Neće ni svi umreti od korone makar niko ne nosio masku, ali neki hoće i broj takvih uopšte nije mali. Zato maske kao i filteri na kolima itekako imaju svrhu.