Ko nam teroriše decu?!

To ti radis,ne ja.
To ti hoces,posto si sama izjavila da razlikujes ljude po inteligenciji,a na srecu malo je vas koji hoce da zabranjuju ulazak u skole odredjenim nacijama.........i psima :roll:
Kakve veze ima koji je vek?........najgluplja moguca mantra poput onih zenskih o fudbalerima koji samo trce za loptom.

Она је то ставила иронично јел постови неки почеше да се пишу у том правцу

славка никад то неби урадила и против тога би се борила ,као и зебра и ти и ја и већина људи овде

Aj,ne lupetaj.
Sta sad hoces da im se stave zute trake oko ruke i da budu obelezeni.
Ne preteruj,ovo je 21 vek.

Ja bih svu decu ispod gazele upisala u skole na Dedinje ili u privatne skole gde idu deca politicara ili glasnogovornika NVO. Neka se pokaze na delu ta solidarnost,a ne sa pristojne udaljenosti posmatrati haos u kojem su primorani neki ljudi da zive i da pri tom od svoje bedne plate odvajaju i za zbrinjavanje romske populacije.

Ako je 21.vek..on je za sve.Pitanje odgovornosti romske populacije prema svojoj deci pre svega..niko ne postavlja. Tako nehuman odnos prema sopstvenom detetu nemaju druge viseclane i siromasne porodice. Izrabljivanje dece..prosnja..prostitucija..sakacenje dece..o tome niko ne brine.Ali,znaju da upere prst u nekog ako kaze Ciganin,a ne Rom??!!:eek:

Dokle ide ludilo!!!:think:

Kod mene u kraju napr. ja sam dolazio u situaciju da branim rome od raznoraznih nazi klinaca.......kod nas ih ima par porodica i nisu takvi.

.

Aj,ne lupetaj.
Sta sad hoces da im se stave zute trake oko ruke i da budu obelezeni.
Ne preteruj,ovo je 21 vek.

Она је то ставила иронично јел постови неки почеше да се пишу у том правцу

славка никад то неби урадила и против тога би се борила ,као и зебра и ти и ја и већина људи овде

Dobro,dobro........e sad mi reci,kako je gospodja Slavka iz mog citiranog posta dosla do zakljucka koji je iskontruisala u svom postu :think:....................:dash:

Проблем популације цигана поготово ових најсиромашнијих и њихове деце је социјализација.
НВО И држава у том правцу не раде ништа дугорочно ,него користе њихове проблеме за сопствену промоцију, тако да ако неко конкретно решење држава не понуди проблеми ће бити све већи.

Посебна одељења се бране под причом да је то гетоизација и изолација,али нивои предзнања за школе су различити ,
ЈА ЦИГАНЕ ОБОЖАВАМ али држава неможе квази одлукама опрати руке од проблема који се неминовно јављају приликом судара два различита менталитета и стила живота.

Dobro,dobro........e sad mi reci,kako je gospodja Slavka iz mog citiranog posta dosla do zakljucka koji je iskontruisala u svom postu :think:....................:dash:

Право да ти кажем нисам гледао ,ево сада ћу

у праву си
Славка он је само навео да је и то дискриминација ,а по његовом писању се закључује да је против сваке дискриминације

Ja bih svu decu ispod gazele upisala u skole na Dedinje ili u privatne skole gde idu deca politicara ili glasnogovornika NVO. Neka se pokaze na delu ta solidarnost,a ne sa pristojne udaljenosti posmatrati haos u kojem su primorani neki ljudi da zive i da pri tom od svoje bedne plate odvajaju i za zbrinjavanje romske populacije.

Ako je 21.vek..on je za sve.Pitanje odgovornosti romske populacije prema svojoj deci pre svega..niko ne postavlja. Tako nehuman odnos prema sopstvenom detetu nemaju druge viseclane i siromasne porodice. Izrabljivanje dece..prosnja..prostitucija..sakacenje dece..o tome niko ne brine.Ali,znaju da upere prst u nekog ako kaze Ciganin,a ne Rom??!!:eek:

Dokle ide ludilo!!!:think:
I šta naprave od sopstvene dece tokom životinjske torture:batine,silovanje,sakaćenje,teranje na prošnju,na kradju na prostituciju-patološke slučajeve-javnu opasnost za našu decu!A mi sve to još i plaćamo.

Ova vlast im povladjuje,kao i svaka druga,a kad osete da mogu,postaju veoma gadni,tako da-biće još mnogo gore,a vi vidite šta ćete...

Svi koji se zalazu za pozitivnu diskriminaciju Roma neka lepo posade pored svoje kuce divlje romsko naselje pa da vide sta je zivot u raju. Njima niko nista ne moze.Djubre na sve strane...muziku pustaju do kasno u noc i maltretiraju sve okolo..nesigurnost na ulici i kod kuce..Jadni su ljudi koji ovo trpe..

Svi znaju da cupaju sahtove..seku opticke kablove..na Novom groblju su pokrali kovane gvozdene ograde i bronzane biste umetnicke vrednosti..izazivaju milionske stete,ali niko ne reaguje.Voze sklepane..neispravne "pobesnele Maxove" po ulici ili guraju kolica bez obzira sto ugrozavaju saobracaj.Njih niko ne kontrolise,ali nekog jadnika ce da oderu sto nije vezao pojas.

O teroru manjine nad vecinom ne sme ni da se pisne..I tako ce da ide dok narodu ne pukne film..A,onda kad se desi nesto lose...tada ce se oglasiti NVO..Punim kapacitetom :thumbdown:

:tick:

Проблем популације цигана поготово ових најсиромашнијих и њихове деце је социјализација.
НВО И држава у том правцу не раде ништа дугорочно ,него користе њихове проблеме за сопствену промоцију, тако да ако неко конкретно решење држава не понуди проблеми ће бити све већи.

Посебна одељења се бране под причом да је то гетоизација и изолација,али нивои предзнања за школе су различити ,
ЈА ЦИГАНЕ ОБОЖАВАМ али држава неможе квази одлукама опрати руке од проблема који се неминовно јављају приликом судара два различита менталитета и стила живота.

Nivoi predznanja za škole su kod sve dece različiti, nevezano da li su cigani ili ne.
Imaš dece koja pre polaska u 1. razred znaju da čitaju, imaš i one koja veze nemaju.
I tokom školovanja je prilično normalno imati decu boljeg i lošijeg uspeha.

I kakva je to socijalizacija ako od početka školovanja nisu uključeni u društvo?
Upravo od tih malaca treba početi.

Nivoi predznanja za škole su kod sve dece različiti, nevezano da li su cigani ili ne.
Imaš dece koja pre polaska u 1. razred znaju da čitaju, imaš i one koja veze nemaju.
I tokom školovanja je prilično normalno imati decu boljeg i lošijeg uspeha.

I kakva je to socijalizacija ako od početka školovanja nisu uključeni u društvo?
Upravo od tih malaca treba početi.

Па видиш ја сам рекао да обожавам Цигане ,али баш данас ми прича другарица о прозивци првог разреда и у школи је сада пар десетина деце из картонских насеља. Деце која Српски једва знају ,Ашкалија или како год већ желите да их назовем.Хоћеш рећи да могу подједнако да прате наставу?
Било је доста деце да се формира три одељења првог разреда где би били они
не због било чега другог него због тога да могу да испрате наставу.
Мислиш да ће њихови родитељи радити домаће са њима као ти са твојом децом?
Не неће ,један је разлог што је велика већина неписмена а други је јер морају да раде на ђубришту да преживе и раде по цео дан.

Појасни шта си мислио под појмом социјализација?

Кораци који они треба да превале мере се стотинама година у односу на нашу западну цивилизацију, с обзиром да су у својој матичној цивилизацији Индији на дну друштвене лествице, тзв. недодирљиви.
Не може се њихов проблем мерити западним аршинима и решавати социјалом и "социјализацијом". Мора се ући у срж проблема, а он се налази у њиховој традицији одбачених и презрених у њиховој цивилизацији, о чему сведоче ове фотографије из савремене Индије, ове жене иако су из исте државе, исте боје коже, исте религије, немају преосталих додирних тачака.

5n5ira.jpg

fvzdbt.jpg

Дај бре сад ти извлачиш Индију,

Социјализација да људи бре науче да живе у нормалним кућама и да не живе од данас до сутра
Познат ти је појам кућевни Циган? Е видиш они су се социјализовали

Социјализација да људи бре науче да живе у нормалним кућама и да не живе од данас до сутра

Ко ће и о чијем трошку да им сазида куће и да их научи да не живе од данас до сутра?
Живот од данас до сутра је основа њихове животне филозофије.

Svi koji se zalazu za pozitivnu diskriminaciju Roma neka lepo posade pored svoje kuce divlje romsko naselje pa da vide sta je zivot u raju. Njima niko nista ne moze.Djubre na sve strane...muziku pustaju do kasno u noc i maltretiraju sve okolo..nesigurnost na ulici i kod kuce..Jadni su ljudi koji ovo trpe..

Svi znaju da cupaju sahtove..seku opticke kablove..na Novom groblju su pokrali kovane gvozdene ograde i bronzane biste umetnicke vrednosti..izazivaju milionske stete,ali niko ne reaguje.Voze sklepane..neispravne "pobesnele Maxove" po ulici ili guraju kolica bez obzira sto ugrozavaju saobracaj.Njih niko ne kontrolise,ali nekog jadnika ce da oderu sto nije vezao pojas.

O teroru manjine nad vecinom ne sme ni da se pisne..I tako ce da ide dok narodu ne pukne film..A,onda kad se desi nesto lose...tada ce se oglasiti NVO..Punim kapacitetom
:ok:
kako policija ne moze pronaci te decake, pa oni ih u principu znaju- komuniciraju

Problem je sto drzava ne radi nista na njihovoj istinskoj socijalizaciji.A..to podrazumeva i da postoje neke norme ponasanja i ogranicenja kako za ostale ljude tako i za njih.

Za sada ..drzava se ponasa kako NVO traze..ne sme da pisne niti da im jasno stavi do znanja da moraju da rade..da se skoluju..da se nauce higijeni..da se nauce postovanju drugih i savladavanju sopstvenih navika..To je put..,a ne povladjivanje i pothranjivanje njihovog nacina zivota koji je neprimeren savremenom drustvu.

Ко ће и о чијем трошку да им сазида куће и да их научи да не живе од данас до сутра?
Живот од данас до сутра је основа њихове животне филозофије.
Kako su naučili njihovi sunarodnici, pomenuti "kućevni Cigani", tako će i ostali.
Lično mislim da je u osnovi svega obrazovanje. Stroga primena propisa o obaveznom osnovnom obrazovanju - kroz 8 godina će se iskristalisati deca koja se neće zadovoljavati prošnjom ili reciklažom, već će hteti neki zanat, neku stručnu srednju školu, neki fakultet....
Него?! Да "извлачим" Шведску?
Ebt, a kakve veze imaju ovi naši sa Indijom? Taman kao i mi sa Kavkazom....
Našem cigi da pomeneš Indiju, on bi ti odgovorio "Znam de je Inđija, gospoja, kako da ne znam, a vi kako te?"

Problem je sto drzava ne radi nista na njihovoj istinskoj socijalizaciji.A..to podrazumeva i da postoje neke norme ponasanja i ogranicenja kako za ostale ljude tako i za njih.

Za sada ..drzava se ponasa kako NVO traze..ne sme da pisne niti da im jasno stavi do znanja da moraju da rade..da se skoluju..da se nauce higijeni..da se nauce postovanju drugih i savladavanju sopstvenih navika..To je put..,a ne povladjivanje i pothranjivanje njihovog nacina zivota koji je neprimeren savremenom drustvu.

Тачно, само бих додала "....savremenom drustvu" у европској цивилизацији.

Држава нема ни плани ни програм као уосталом ни за било шта друго

А када ради овако како ради ,кад неке нво дигну фрку да би добиле неку кинту од ЕУ
онда направи само још горе

и ЗА ФРАУ ДОМИНУ

Kako su naučili njihovi sunarodnici, pomenuti "kućevni Cigani", tako će i ostali.
Lično mislim da je u osnovi svega obrazovanje. Stroga primena propisa o obaveznom osnovnom obrazovanju - kroz 8 godina će se iskristalisati deca koja se neće zadovoljavati prošnjom ili reciklažom, već će hteti neki zanat, neku stručnu srednju školu, neki fakultet....

С њима строга примена прописа, ма ајде молим те. Па што им не одузимају децу због сакаћења и прошења, због родоскврнућа, то је међу њима к'о добар дан,....?!
Па било који други човек, мислим човек било које друге нације, да крене да се насељава код Хајата, или где му падне напамет, био би моментално спречен, а њих пуштају!!!

Ebt, a kakve veze imaju ovi naši sa Indijom? Taman kao i mi sa Kavkazom....
Našem cigi da pomeneš Indiju, on bi ti odgovorio "Znam de je Inđija, gospoja, kako da ne znam, a vi kako te?"

Ма јасно је мени да они појма немају ни о чему, па ни о свом пореклу, ја говорим да они који одлучују о њима, треба да проблем сагледају са свих аспеката.

Poslednja izmena:

Back