Ko mrzi Mariju Serifovic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Odričemo se Marije preko novina

Gejevi se odrekli Marije zbog Tome

Uredništvo srpskog gej portala Kvirija odlučilo je da u glasanju za hit godine diskvalifikuje pesmu Molitva Marije Šerifović. Mlada pevačica, koja je jedna od najvećih ikona gej populacije u Srbiji, postala je nepoželjna nakon što se u ponedeljak uveče pojavila na kragujevačkom predizbornom mitingu Tomislava Nikolića, kandidata Srpske radikalne stranke za predsednika.

- Smatramo da je nedopustivo da se pobednička pesma Evrovizije koristi za promociju ideja jedne stranke. Takođe smatramo da gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji predsednik je optužen za ratne zločine. Zbog toga smo odlučili da titulu naj gej hita godine ponese drugoplasirana pesma Grejs Keli britanskog izvođača Mike – kažu predstavnici Kvirije, koji se na razočaravajući potez svoje miljenice reagovali munjevito. Ova izjava se, naime, na njihovom sajtu pojavila već u utorak ujutro.

Koliko je pobednica Evrosonda do preksinoć bila ikona svih srpskih homoseksualaca i lezbijki pokazuje i to što je sledeća domaća pesma na listi tek na šestom mestu (Aspirin Seke Aleksić sa 52 glasa).

Gej populacija je očigledno teško prihvatila činjenicu da se Marija Šerifović svrstala uz desničarsku stranku, a poznato je da ljubitelji istog pola ta orijentacije nije bliska.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović veruje da će gej i lezbo-populacija u Srbiji, koju je Marija Šerifović preksinoć izneverila, ubuduće imati novog ljubimca.

- Pretpostavljam, ne mogu da tvrdi, ali sam skoro siguran da će ti homoseksualci i lezbijke koji Mariji više neće da daju podršku zbog njenog učešća sa radikalima, ubuduće biti uz Borisa Tadića. Mislim da je to potpuno u redu, kao i da se uklapa u predsedničku kampanju koju vode Demokratska stranka i Boris Tadić – kaže Todorović za Sutra.

Marija: To je diskriminacija

U Marijino ime izjavu za naš list dao je njen menadžer Saša Mirković. On smatra da kvirijevci očigledno nisu dorasli demokratiji:

- Nije demokratski da se nečija pesma diskvalifikuje zbog političkog opredeljenja ili poslovnog angažmana – rekao je Mirković, a na naše pitanje pitanje šta je od to dvoje u slučaju Marije i Tomislava Nikolića, odgovorio je:

- Svako ko je pratio miting uživo ili na televiziji vrlo lako će sam zaključiti.

Pišu Ilija Đuković i Lara Golubović

Sutra: naslovna i poslednja stranaMarija zbog Tome razljutila gej populacija

Pobednica „Evrosonga“ Marija Šerifović nastupila je prekjuče na predizbornom mitingu Tomislava Nikolića, kandidata Srpske radikalne stranke za predsednika Srbije i otpevala „Molitvu“ za njegovu pobedu. Marija je ovim potezom dobila simpatije pristalica radikala, ali i iznenadila, pa čak i razljutila one koji naginju drugim političkim opcijama. Sudeći po saopštenju gej udruženja „Kvirija“, najviše su joj ipak zamerili homoseksualci.

Uredništvo gej portala Kvirija razočarano Marijinim učešćem na mitingu radikala, odlučilo je da diskvalifikuje njenu pesmu „Molitva“ iz izbora za na gej hit godine.

- Smatramo da naj gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji je predsednik optužen za ratne zločine. Zbog toga smo oslučili da titulu naj gej hita godine ponese drugoplasirana pesma „Grejs Keli“ – stoji na sajtu „Kvirije“.

Potpredsednik SRS-a Draga Todorović kaže za „Alo!“ da Šerifovićeva nije član SRS-a, ali je simpatizer radikala.

- Nema tu ništa čudno i ne razumem zašto je nastup Marije Šerifović na našem mitingu bilo koga iznenadio. Ovo je samo još jedan dokaz da su najbolji ljudi uz radikale – kaže za „Alo!“ potpredsednik SRS-a Draga Todorović.

„Alo!“ juče nije uspeo da dobije komentar Marije Šerifović na prozivke koje su usledile posle njenog nastupa uz Tomislava Nikolića.

I druge stranke čiji kandidati učesvuju na predsedničkim izborima takođe računaju na podršku javnih ličnosti. Na mitingu lidera DS-a Borisa Tadića u Novom Sadu 22. decembra bili su i Đorđe Balašević, Svetozar Svetković, Zoran Cvijanović i Igor Miklja.

Portparol Demokratske stranke Jelena Marković pritom ukazuje da postoji „suštinske razlika između DS-a i ostalih stranaka“.

- Javne ličnosti koje učestvuju u našim kampanjama su članovi i simpatizeri DS-a i nisu plaćeni za taj posao. Njihovo učešće na mitinzima nije planirano već se oni sami uključuju – objašnjava Markovićeva i obećava da će „biti još mnogo poznatih ličnosti na različitim događajima tokom naše kampanje“.

Branko Ružić, funkcioner Socijalističke partije Srbije, najavljuje iznenađenje u preizbornoj kampanji kandidata ove stranke Milutina Mrkonjića.

- Mnoge javne ličnosti već su nam se javile i ponudile da javno podrže Mrkonjića na mitinzima. Zasad nećemo ništa da otkrivamo naša kampanja zvanično počinje danas u Centru „Sava“, pa ćemo videti – tajanstven je Ružić.

Budući da je kandidatura Velimira Ilića, lidera Nove Srbije, još uvek neizvesna, u ovoj stranci zasad ne žele uopšte da pričaju o preizbornoj kampanji.

Šta kažu Marijine kolege

Čeda Čvorak:

Ovo su opasna vremena. Da imamo normalnu političku klimu, gde nema toliko vidljivih razlika među strankama, sve zvezde bi učestvovale u političkoj kampanji. Ovako, kod nas je situacija kao ’41, ne bih ni za koje pare pevao za nekoga u ovoj situaciji.

Kristina Kovač:

Ne bih na ovo pitanje da odgovorim. Imam suviše oštar jezik, pa neću da se upuštam u dalju diskusiju.

Era Ojdanić:

Moram priznati da me je prijatno iznenadila njena pojava među vodećim ljudima SRS-a u Kruševcu(!). Mislim da je ona to uradila iz čistog zadovoljstva i želje da pomogne.

Inspektor Blaža:

Ha, ha, ha, baš ste me nasmejali, prosto ne znam šta bih rekao o tome. Moram priznati da je ovo teško pitanje za mene. Ha, ha, mislim šta reći, a biti pametan.

Draga Brajović:

Prosto nemam komentar, svako se ponaša shodno svojim shvatanjima i načelima.

Karamela:

Ako im je uzela pare, svaka joj čast. A zbog toga što su je izbacili sa gej liste, ne znam šta će da radi.
 

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
Šerifovićeva naljutila homoseksualce zbog podrške SRS, „Molitva“ skunuta sa gej liste hitova

Pojavljivanje ovogodišnje pobednice „Evrosonga“ Marije Šerifović na predizbornom mitingu SRS-a u Kragujevcu, njenom, ali i rodnom mesu zamenika lidera radikala i predsedničkog kandidata Tomislava Nikolića, odmah je izazvala glasine i mnoga pitanja.

Mogla su se čuti nagađanja oko toga otkud Marija na mitingu SRS-a kada joj je do juče smetalo skupštinsko svojatanje i političko etiketiranje, a još veću misteriju izazvalo je licitiranje cifrom koju je Marija dobila od radikala za ovaj nastup.

Pevala iz ljubavi

Gazeta ipak saznaje da je Marija „Molitvu“, pobedničku pesmu „Evrosonga“, na mitingu otpevala besplatno, jer je simpatizer stranke. Cela porodica Šerifović učlanjena je u SRS, a njena majka Verica i deda Jaško Šerifović istaknuti su članovi kragujevačkog odbora ove stranke. To objašnjava zbog čega je Marija Tomu Nikolića čvrsto držala za ruku i najavila kao predsednika Srbije.

Informaciju ipak nismo uspeli da proverimo iz prve ruke jer se Marija do zaključenja ovog broja nije javljala na telefone koje poseduje naša redakcija. Ni sa njenim menadžerom Sašom Mirkovićem nismo imali više sreće, jer se ispostavilo da nije bio raspoložen za priču,

- Neću da odgovorim ni na kakva pitanja novinara. A sve što se čuli tako i pišite. Valjda slika govori više od reči – izjavio je Mirković.

Da korišćenje „Molitve“ u izborne svrhe nije zasmetalo samo političkim protivnicima SRS-a, svedoči i reakcija gej populacije čija je Marija ikona. Naime, pojavljivanje Marije Šerifović u Kragujevcu razbesnelo je srpsko gej društvo i svakako ih neće opredeliti da na sledećim izborima glasaju za Tomu Nikolića! Pobedničku pesmu, koja je bila apsolutni hit među srpskim gejevima, uredništvo portala Kvirija diskvalifikovalo je sa svog sajta. „Molitva“ više nije hit i precrtana je odmah posle Marijinog nastupa u Kragujvecu, iako je ubedljivo vodila na listi za gej pesmu godine.

- Smatramo da je nedopustivo da se pobednička pesma „Evrovozije“ koristi za promociju ideja jedne stranke. Takođe, smatramo da naj gej hit godine mora da bude u službi slobode i promocije različitosti, a ne u službi ideja stranke čiji je predsednik optužen za ratne zločine. Zbog toga smo odlučili da titulu gej hita 2007. godine ponese drugoplasirana pesma „Grejs Keli“ britanskog izvođača Mike, kaže za Gazetu Boban Stojanović, aktivista Kvirije.

Zbogom, Marija

On podseća da je Marijina pobeda u svetu označena kao čista egzotika. I da je ona imala veliku priliku da kao zvezda tog kalibra uradi za gej i romsku populaciju u Srbiji.

- Veliki deo gej populacije prepoznalo se u Mariji. Nažalost, ona nije postupila sa pozicije superstara i kao zvezda toga kalibra u svetu učinila nešto korisno. Najmanje što je mogla da učini jesta da se uzdrži od podrške partiji koja ima fašistički predznak – zaključuje Stojanović.

Pišu: Gordana Tadić i Boško Vukčević
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Нажалост и овде сам у праву био.
Постојање геј удружења у Србији, није имало никакав циљ борбе за права хомесексуалаца, већ под том маском, борбу за власт или подршку одређеним политичким круговима.
Главни задатак, а то се сада види, био им је подршка Сорошевским партијам.

Свако геј удружење на Западу има за циљ баш супротно, подршку укључивања хомосексуалаца у редовне друштвене токове, све партије а не посебне као код нас.

Говорили смо да Квирија, Лабрис и остали нису друго ништа до штурмабтајлунга НАТО-фашистичке клике.
ИЗОПШТАВАЊЕ НЕПОДОБНИХ је типично комуно-фашистичка карактеристика једноумља, па су се Лабрих и Квирија једноставно показали у правом светлу, изопштавајући једну особу- ИСКЉУЧИВО ЗБОГ ЊЕНИХ ПОЛИТИЧКИХ СТАВОВА!Како ми је ово било слатко да напишем! :)
 

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
A evo i saopstenja Gej glasaca SRS-a koji se preko novina odricu Kvirije :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija deli ljude po politickom ubedjenju, odrice se ovim cinom glasaca radikala homoseksualne orijentacije.
Oko 100 hiljada homoseksualaca je za radikale, i ovim cinom kvirija je pokazala da ne zastupa interese homoseksualaca, vec se rukovodi nekakvim sasvim drugim motivima.

Marija Serifovic dokaz je da postoje uspesni gej pojedinci koji su za radikale, kao i da je radikalna stranka stranka svih ljudi koji su za dobrobit Srbije, bez obzira na seksualno opredeljenje. Ocigledno je da ova cinjenica smeta nekim organizacijama koje pokusavaju da manipulisu gej populacijom, lazno prikazujuci da zastupaju sve homoseksualce.

Umesto da kvirija zastupa politicku toleranciju u duboko podeljenom srpskom drustvu, priznajuci cinjenicu da je velik broj homoseksualaca politicki opredeljen za radikale, ona negira slobodu politickog izbora onima za ciju se seksualnu slobodu po definiciji zalaze.
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.709
Hrabar cin, mnogo bolje bi prosla i finansijski i medijski da je na primer podrzala DS (a zadrzala bi i status gay ikone)

Treba imati mooda za ovako nesto (hm... :shock: )

Апсолутно се не слаже, са тим што је (евентуално) лезбејка, али заболе ме за то.
Ценим што је човек, и што је показала три прста и носила Српску заставу!
Е, то ценим!

Дакле чак и прилазак радикалима, није ни морао да се деси и ценио бих је и даље:)
Овако, додатно а посебно што је баш она срушила привид да је СРС хомофобична странка.
 

kaai79

Poznat
Poruka
7.065
Svakom je dozvoljeno da ima svoje politicko mislenje bez obzira cime se bavi .Da je podrzala njihovog bedu onda bi im bila dobra .
Ona je to sigurno uradila zbog nekog revolta .Da su meni tako nesto uradili za evroviziju, verujem da bih isto postupio zato je uopste ne krivim .
 

Jerry Ropero

Poznat
Banovan
Poruka
7.375
pa evo ova neka druga gej organizacija kaze da radikale podrzava par desetina hiljada homoseksualaca i da je Queria lazna gay organizacija jer negira gej populaciji pravo na slobodno politicko opredeljenje i slobodno politicko angazovanje.
 

Karamazov

Ističe se
Poruka
2.451
Zbog Tome? Pa to je smesno. Ali ja na primer znam zasto se Marija prijavila da ucestvuje na Beoviziji, tu pobedila, a zatim i na Evroviziji- da bi izbegla vojni rok. :D

Nikad je nisam ni voleo da bih je sad mogao mrzeti. Uostalom, nikog ne mrzim. Licno, nikad necu glasati za SRS, ali oni koji glasaju imaju na to pravo i ja protiv njih nemam apsolutno nista.
P.S. Fora jeste izlizana, ali valja. :razz:
 
Poruka
19.909
A evo i saopstenja Gej glasaca SRS-a koji se preko novina odricu Kvirije :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Gej glasaci radikala odricu se kvirije

Kvirija deli ljude po politickom ubedjenju, odrice se ovim cinom glasaca radikala homoseksualne orijentacije.
Oko 100 hiljada homoseksualaca je za radikale, i ovim cinom kvirija je pokazala da ne zastupa interese homoseksualaca, vec se rukovodi nekakvim sasvim drugim motivima.

Marija Serifovic dokaz je da postoje uspesni gej pojedinci koji su za radikale, kao i da je radikalna stranka stranka svih ljudi koji su za dobrobit Srbije, bez obzira na seksualno opredeljenje. Ocigledno je da ova cinjenica smeta nekim organizacijama koje pokusavaju da manipulisu gej populacijom, lazno prikazujuci da zastupaju sve homoseksualce.

Umesto da kvirija zastupa politicku toleranciju u duboko podeljenom srpskom drustvu, priznajuci cinjenicu da je velik broj homoseksualaca politicki opredeljen za radikale, ona negira slobodu politickog izbora onima za ciju se seksualnu slobodu po definiciji zalaze.
Сад испада да су већина хомосексуалаца,уствари,радикали?:)
Е,демикратијо,куда идеш?
 

Strela

Elita
Poruka
17.244
Постојање геј удружења у Србији, није имало никакав циљ борбе за права хомесексуалаца, већ под том маском, борбу за власт или подршку одређеним политичким круговима.
Главни задатак, а то се сада види, био им је подршка Сорошевским партијам.


Свако геј удружење на Западу има за циљ баш супротно, подршку укључивања хомосексуалаца у редовне друштвене токове, све партије а не посебне као код нас.

Говорили смо да Квирија, Лабрис и остали нису друго ништа до штурмабтајлунга НАТО-фашистичке клике.
ИЗОПШТАВАЊЕ НЕПОДОБНИХ је типично комуно-фашистичка карактеристика једноумља, па су се Лабрих и Квирија једноставно показали у правом светлу, изопштавајући једну особу- ИСКЉУЧИВО ЗБОГ ЊЕНИХ ПОЛИТИЧКИХ СТАВОВА!

Слажем се с овим мишљењем у потпуности, овдашња геј и лезбо удружења су само Сорошеве филијале и њихова делатност се састоји искључиво у подршци одређеним политичким групацијама.

Марија и још многи други уметници који нису миљеници "жутих" су и поред евидентних успеха у свету маргинализовани, а овде се форсирају медиокритети, што смо недавно имали прилику да се уверимо и при додели "националних" пензија, где је Слађана Милошевић добила националну пензију на инсистирање премијера!!! :shock: :evil:

Међутим, само један од Маријиних спотова са Евровизије, на Ју Тјубу, видело је преко 650.000 људи!!!

Eurovision 2007 - WINNER - Marija Serifovic - Molitva
 

Lacibg

Buduća legenda
Poruka
26.494
Iz svega ovog, "simpatično" mi je kako su je obožavali i preuzeli kao svoju ikonu, ovi "sexualno skrenuli". A sad, pošto sirotica stade ćutke uz jednog političara - ne da je se odriču, nego bi je na kolac nabili (kao da je ne daj Bože - ***** :lol: )
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.