Ko može duže da apstinira od seksa, žene ili muškarci?

Teoretski zene...jer muskarci imaju spermogenezu , a to znaci da bi trebalo da prazne svoje mosnje....ne precesto , ali ipak recimo na 15 dana...ili 3 nedelje...
Dok kod zene ne vidim potrebu za seksom koja nije hedonisticka ili psihosomaticna..

Ovo psihosomatska, moze da se podeli na dve...
Jedno je ph vrednost, sto znaci obavezna svrska, a drugo je osecaj, tj osecaj trenja, uboda, i rasterecenja psihickog, sto dovodi do opustanja..
Nigde kod zena, bar ja tako mislim nije uslovljenost orgazmom...a ni kod muskarca...ovo praznjenje mosnji se moze izvesti i bez orgazma...tj jeste redje, ali postoji mogucnost svrsavanja i bez orgazma..

To je moje misljenje da cak i kad iskljucim hormonalno stanje, tj testosteron, da je potrebno zbog zdravlja vrsiti praznjenje mosnji na tih 3 nedelje, a tacno je da mi muskarci to ne cinimo u tim periodima, cak ni kao onaniju.
Kad poslovi , muka ili nesto trece odnose paznju....a moze i posvecenje, ukljucujuci i apstinenciju...

Kao apsurd smatram da je apstinencija od godinu dana pozitivna stvar u periodu od 19 do 22 godine...kad god izabere muskarac....zbog raznih stvari , zrelosti , shvatanja, percepcije , smirenja, i sto sta jos...sto je u suprotnosti sa mojom izjavom po pitanju zdravlja, ali za duh je napredno i za dushu takodje...Sto donekle stavlja izjavu o zdravlju pod sumnju , fizicko zdravlje nekad jeste u suprotnosti sa duhovnim napretkom...ali valjda moze nekad i kompromis...

Poslednja izmena:

Back