Ko krade po Švedskoj ? Komunisti ili demokrate

27E

Legenda
Poruka
52.416
http://vesti.krstarica.com/index.php?rubrika=aktuelno&sifra=5b9e9095f169362fe5d828713a6c934b&lang=0
http://www.stockholmnews.com/more.aspx?NID=4018

Krađu organizovale bivše "crvene beretke"
Blic - Pre 3 sata i 51 minut

Razbojnici koji su se pre tri dana u cik zore spustili iz helikoptera i opljačkali trezor firme G4S u Stokholmu bivši su pripadnici specijalnih jedinica srpskog MUP-a, prenose švedski mediji.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovo stavljam na forum politika iz razloga sto je navedena jedinica medijski proskribovana i rasformirana kao antidemokratska, lokalno i sire.

kad ono tamo lepo se uklopili u svedski kriminal

a svedski kriminal samo malo dete moze da optuzi da je nedemokratski
 
Poslednja izmena:
Razbojnici koji su se pre tri dana u cik zore spustili iz helikoptera i opljačkali trezor firme G4S u Stokholmu bivši su pripadnici specijalnih jedinica srpskog MUP-a, javili su švedski mediji, prenosi „Blic”.

U grupi koja je, kako se procenjuje, ukrala desetine milione evra bilo je dvadesetak osoba s prostora bivše Jugoslavije, uglavnom iz Srbije.

Prema informacijama švedske policije, organizator je planirao da prisvoji 30 odsto plena. Iz helikoptera su iskočila dvojica bivših pripadnika „crvenih beretki” izvesni Kristijan (30) i Dragan (31), koji su rodom iz Crne Gore.

U helikopteru je bio i čovek pod nadimkom Sloba. Ostali iz grupe su im pružali logističku podršku, kao što je postavljanje „ježeva” na prilazima trezoru, ostavljanje paketa sa natpisom „bomba” u hangaru policije, čime je onemogućeno da avioni polete.

Policija je došla do saznanja da je mozak operacije Srbin rođen u Bosni koji je u Švedskoj povezivan s kriminalnim poslovima, a nekoliko puta je bio na meti atentatora.

Ekipi je oružje nabavio Srbin koji je osuđivan zbog otmice jednog od najbogatijih Šveđana.

Inače, spektakularna pljačka planirana je od maja ove godine. U trenutku napada u zgradi je bilo 27 zaposlenih, ali niko nije povređen.

Pljaškaši su se spustili helikopterom na krov zgrade i opljačkali trezor. Pobegli su takođe helikopterom koji je nekoliko sati kasnije nađen na severu Stokholma. (Mondo, Blic)


:D:D:D
 

Back
Top