Ko koga?!

"Tuzno je reci, ali se istina priznati mora:
prijatelj vrijedan je svedj, koliko koristi on.

Najprije za korist se pita a za cestitost zatim:
sretan mine li tren, uv'jek ostajes sam!"

Ovidije (Poslanice iz Ponta, II)

Prva je definitivno zajebala cijelu stvar.

Bar ja to nikada ne bih uradila svojoj bf(ili sam ja previse puta bila u situaciji ove druge :think:).
Ova druga ima apsolutno pravo da se ljuti.

Situacija sledaca:
dvije dugogodisnje drugarice..15tak godina..
Non stop su bile zajedno, djelile i dobro i zlo ali bukvalno!
Prva je izuzetno snalazljiva, pricljiva, prilagodljiva apsolutno svakoj situaciji i osobi (sve okrene u svoju korist), prilicno manipulativna..
Druga je povucenija, vesela, komunikativna, pomalo naivna, burno reaguje ali se jos brze smiri, prilagodljiva svim tipovima osoba sto se ne bi bas moglo reci i za situacije..
Prva koja je inace u dugogodisnjoj vezi gdje apsolutno dominira nad partnerom i vezom, pita ovu drugu da joj bude kuma prije pola godine..Druga pristaje jer je to i ocekivala (planirala je da i ona nju pita u obrnutoj situaciji)..Dogovori padaju, razmislja se o haljinama, vjencanicama, burmama..Druga govori roditeljima jer se treba finansijski spremati sve to..
Od pocetka maja se prva povlaci, slabije se javlja, trazi od druge tj svoje kume sve svoje stvari da joj vrati, navodno joj trebaju (snalice,salove, kaise)..I tako mjesec dana traje to stanje koje navodno pravda nedostatkom vremena...Druga je u obavezama oko faksa tako da sve to pripisuje samo trenutnom..
Pocetkom juna prva dolazi kod druge kuci i pocinje pricu..
Isla je sa zarucnikom kod jednog bracnog para (neko staro kumstvo, inace ih ne poznaju jer su iz Austrije) da pitaju hoce li im biti kum..Ovaj pristaje ali njegova zena navodno upada sa recenicom " Super bicemo kume!" Prva tvrdi da joj nije mogla reci da vec ima kumu i pristaje na takav novonastali dogovor.. Navodno nije htjela da se zena osjeca neprijatno ako joj kaze da ima vec kumu.
Druga je u soku..Povrijedjena, izdana.. Kako joj je to mogla uraditi nakom 15god prijateljstva...Kao da njihov dog i drugarstvo ne vrijedi nista..
Prva je zatecena sokom i ljutnjom ove druge i odlazi kuci ljuta...
Vec " mj ne pricaju..
By the way, prva se javila drugoj samo jednom, zvala je na kavu jer su dva dana poslije imale zajednicku svadbu pa joj je bilo frka kako ce druga reagovati.. (saznalo se preko trece osobe)..Poslije toga ni traga ni glasa...
Sta mislite, koja je u pravu?

ni prva a ni ti (druga).
prva je trebala toj zeni reci da ima kumu i posto je njen muz kum, svejedno ce biti kume.
druga bas nije morala zbog toga da 15 godina prijateljstva dodatno zatrpa.
obe ste zahebale, al sve se da srediti :lol:

Back