Ко кочи уједињење десничарских странака за предстојеће изборе?

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
88.571
Народна странка,
Двери,
Заветници,
Нови ДСС,
Доста је било,

Проевропска опозиција се ујединила у једну колону,

Назовимо то лево-зеленом колоном.

Друга колона би требало да буду десничарске странке, тако да Вучић буде нападнут у две колоне и да опозиционо настројени грађани имају и леву и десну опцију за гласање.

Као у другом оку у глави, када је падао Мило лопов.

Међутим,

сви десничари као позивају на национално окупљање у јавности, али изгледа да ретко ко истински жели окупљање.

Бошко и Аветница су направили клерофашистички савез и никога не пуштају у свој савез, осим декларативно, на конференцијама за штампу, али савези се праве у затвореним разговорима, а не позивима на уједињење.

Нови ДСС и Милош Вранцуз су највећи фолиранти. Он мисли да сам има 5 %, па и не жели коалиције. У јавности прича да жели уједињење, али ништа не чини тим поводом.

Народна странка такође позива на уједињење, али изгледа да ни Бошко ни Аветница ни Вранцуз не желе са Јеремићем.

Доста је било тражи коалиционе партнере, али сви горе су парламентарни, а ДЈБ ванпарламентарна опозиција, па вероватно у разговорима су и посматрани као нижа бића.

Европска листа је направила компромисе и стала под једну заставу за ове изборе. Ако десничари не направе компромис, показаће да им је лични интерес и интерес партије важнији од националног интереса.

Тешка је реч клерофашистички. То је назив за некога ко је црквен, духован и патриота.
Сад питање је да ли су Бошко и Заветница само заузели тај политички положај или су и искрено на тој позицији.

Но свакако мени се не поставља питање за кога ћу да гласам. За десницу.

Не зато што сам конзервативан, него је потребно да се народ врати цркви и да је саборношћу поправи као и она њега. Потребно је да се окренемо домаћинском пословању. Потребно је да ојачамо веру у сопствене снаге и патриотизам, српство, сопствени идентитет који је толико био јак да смо га лагодно запустили. Да препознамо шта је олош и да буде срамота бити олош.

Потребно је да Србија поново буде гравитационо тело свих Срба.

Poslednja izmena:
Šta ja znam Miloš Francuz traži od Bolenceta i zavetnice da se zavetuju kako neće nakon izbora u koaliciju sa naprednjacima Bolence kaže kako ga Francuz na taj način gura u naručje Đilasu tako nešto je to sročio čudno je sve to,Jeremić sa Raduletom pokušava neku svoju poziciju da izgradi prosvećena desnica možda pa i ne čudi što se govori da će na kraju da dogovore neku koaliciju sa novim DSS-om.Ako desničari ne mogu u jednu kolonu neka idu u te dve

Ujedinjenjem građanske opozicije i ujedinjenjem desne opozicije, i izlaskom u dve jake koilone potpuno bi se obesmislile paravan-stranke i pokreti, a oni imaju ankete koje ih drže duboko ispod 40%. Postoji realna mogućnost da bez bačenih glasova ove dve, dobiju više . SPS-u niko ne veruje jer su teški "pragmatičari", a manjine imaju svoju logiku (mada je SVM podružnica Orbanovog FIDESA a ne verujem da bi ovaj pustio drugara niz vodu tako lako). Zato su aktivirani svi igrači da se ovaj proces oteža.
Pri tome građanska ima ograničeni domet iako je svakako pogodnija kao kohezioni faktor za ideološki neutralne "protiv" glasače, ali desna koalicija bi mogla bukvalno neke inače SNS glasače u određenoj meri da preorijentiše. Tako da iako će desna dobiti nominalno manje glasova od pro-eu, za sam režim je potencijalno opasnija. I radiće šta god može da to oteža i možda spreči.

Šta ja znam Miloš Francuz traži od Bolenceta i zavetnice da se zavetuju kako neće nakon izbora u koaliciju sa naprednjacima Bolence kaže kako ga Francuz na taj način gura u naručje Đilasu tako nešto je to sročio čudno je sve to,Jeremić sa Raduletom pokušava neku svoju poziciju da izgradi prosvećena desnica možda pa i ne čudi što se govori da će na kraju da dogovore neku koaliciju sa novim DSS-om.Ako desničari ne mogu u jednu kolonu neka idu u te dve

Сви као нешто позивају, али једино се договорили Бошко и Милица.

Изгледа да ће ићи у 4 колоне (ако се још неко не појави)

1. Бошко и Милица,
2. Лошми Вранцуз,
3. Народна странка,
4. ДЈБ.

Сви су негде на граници. У коначном, Бошко и Мица и Лошми Вранцуз сигурно прелазе цензус, Народна врло вероватно, а ДЈБ остаје мало испод црте.

Међутим, ако се друга групација договорила, а вероватно су у том договору многи морали да прогутају гомна, требали су и десничари да направе јединствену листу, уз пуно попуштања. Међутим, мислим да су Бошко, Мица и Лошми, сигурни да сами прелазе цензус, па неће да спашавају остале, већ да себи обезбеде статус десничара кад остали пропадну, Народна вероватно мисли да је јача него што јесте, а ДЈБ би најрадије у коалицију, јер сами не могу (вероватно за мало, па ће им опет буде криво што су губавци опозиције).

У најбољем случају, иду три колоне

1. Бошко и Мица,
2. Милош Вранцуз
3. Народна и ДЈБ (ако неко пристане да зеједе гомна и одрекне се дела мандата, а мислим да Народна затеже јер је парламентарна и мисли да је превише јака, а ДЈБ не признаје народној толику снагу, а реално, чак и да није толико јака у подршци у бирачком телу, далеко је јача од ДЈБ у погледу организације странке и чланства).

Poslednja izmena:
Сад размишљам како се зелено лева коалиција ујединила,

па ми БоТа пао на памет.

Њега нигде нема, мада он има велику политичку тежину.

Вероватно је са другом Ђитом тајфуном, завађен на крв и нож, па зато не може у зелено леву коалицију. А он би, ако посматрамо политичаре појединачно, доносио највише гласова једној таквој коалицији.

Сад размишљам како се зелено лева коалиција ујединила,

па ми БоТа пао на памет.

Њега нигде нема, мада он има велику политичку тежину.

Вероватно је са другом Ђитом тајфуном, завађен на крв и нож, па зато не може у зелено леву коалицију. А он би, ако посматрамо политичаре појединачно, доносио највише гласова једној таквој коалицији.
Nešto je šurovao sa Aleksićem, ali svakako ne treba da ga oživljavaju. Teško kompromitovan, kao i Č. Jovanović ili sa desne strane Šešelj.
Inače ni par liberalnih extrema kao Čedomir Stojković nije ni pozvano u koaliciju, a niko ni Čanka ne zove.
Suštin je da će na kraju dana svi oni glasati za SPN barem u 90% slučajeva,ma šta kukali sada po twitter-u, tako da nije bilo potrebno da im se izlazi u susret. I bolje je tako, mada bih rado pustio Č. Stojkovića da se svađa sa Orlićem :mrgreen: Ali za samu SPN listu bi bilo kontraproduktivno.

1. Бошко и Милица,
2. Лошми Вранцуз,
3. Народна странка,
4. ДЈБ.

Како би се просечан бирач одлучио за кога да гласа ако иду 4 колоне?

Да је једна колона, знали бисмо кога да заокружимо. Ту једну колону.

А ако их буде четири?

Ја бих гласао за ДЈБ, међутим, то би ми, вероватно, био бачен глас, јер би на крају та листа својила...нпр... 2,2 %.

А не желим да бацам глас.

Следећа би ми била Народна странка.

Чак и она ми није 100 % сигурна за цензус, а нису ми ни тотално по вољи, па чак и кад бих њих заокруживао, помислио бих да можда, кад већ бацам глас, вратим га у ДЈБ.

За Вранцуза не бих никако гласао.

За Бошка и Мицу...превише су ми "клеро". Бошка бих заокружио, али Мицу не бих никако. Бошко би ми био број 2. а Мица на самом дну при одлучивању.

У таквој ситуацији, можда бих решио да не бацим глас, па га дао зелено левој коалицији, ту бар глас против СНС не би ишао испод цензуса (па се прелио најјачој странци).

А да иду у једној колони, без проблема бих заокружио ту једну колону, без обзира што су ту и они које никако не готивим, јер би они које готивим привукли мој глас.

Nešto je šurovao sa Aleksićem, ali svakako ne treba da ga oživljavaju. Teško kompromitovan, kao i Č. Jovanović ili sa desne strane Šešelj.
Шта подразумевамо под "тешко компромитован"?

БоТа јесте био будалетина, али није био корумпирани лопов. За разлику од поменутог Чеде прашка.

Шта подразумевамо под "тешко компромитован"?

БоТа јесте био будалетина, али није био корумпирани лопов. За разлику од поменутог Чеде прашка.
U smislu političkog delovanja, ne korupcije.

Cak i da procenat sns-a opadne sa nekih 45% na 35% i to je uspeh.

Nemoguce je takvo zlo pobediti odmah i brzo, cak ni sa vestijom i visprenijom opozicijom od ove.
Не постоји опозиција пријатељу мој, видећеш пред изборе има сви да се повуку у четири колоне и нема ништа од смене СНС секте. Нема трика да се уједине као ономад ДОС.

Не постоји опозиција пријатељу мој, видећеш пред изборе има сви да се повуку у четири колоне и нема ништа од смене СНС секте. Нема трика да се уједине као ономад ДОС.
Kazem, da padne popularnost sns-a sa 45% na 35% - i to je uspeh.

Vučiću je lakše da rovari po toj ekipi nego u onoj proevropskoj jer i sam potiče iz takozvanog desnog sektora.
Uvek izbije stari CPJ radikal iz njega, narocito kada se radi o:

- politickim protivnicima
- ''Solakovim i Djilasovim medijima''
- ''drugosrbijancima''
- Hrvatskoj i Hrvatima
- ''milogorcima''
- ''balijama''
- socijaldemokratama iz Nemacke (trenutna vlast), zelenoj agendi i slicno.

Kazem, da padne popularnost sns-a sa 45% na 35% - i to je uspeh.
Шта имаш од тога што њима рејтинг пада? Кад и са тих 35 % могу да остану на власти ако буде мала излазност. А све су прилике да ће тако и бити кад погледаш какви туњавци су у тобож опозицији.

Шта имаш од тога што њима рејтинг пада? Кад и са тих 35 % могу да остану на власти ако буде мала излазност. А све су прилике да ће тако и бити кад погледаш какви туњавци су у тобож опозицији.
Da mu se makar malo stavi na znanje da ipak nije neki Lukasenko, Putin, Kim ili slican azijski/africki despot sa neogranicenom popularnoscu i vlascu, te da nije neunistiv.

Da mu se makar malo stavi na znanje da ipak nije neki Lukasenko, Putin, Kim ili slican azijski/africki despot sa neogranicenom popularnoscu i vlascu, te da nije neunistiv.
Па није да није, колико год он сам изгледао као нека карикатура.

Back