Ko kasze da je Kosovo Srpsko a ko ne kaze?

Poruka
4.292
Ajde da stavimo na jednu stranu sve one faktore, narode, ljude, dokumente koji govore da je Kosovo Srpsko a na drugu stranu da stavimo isto to koji kazu da Kosovo nije Srbija.

Da je Kosovo Srbija kaze Kina, Rusija, Argentina, Brazil, Indija, Belorusija, Juznoafricka Republika, Meksiko, Spanija i jos dosta. A na drugu stranu su Nemacka, Turska, Sjedinjene Drzave, Australija, Francuska, i mislim da nema vise velikih drzava. Ostale su banane drzave koje jedva broje par miliona stanovnika.

Znaci na jednoj strani imamo preko 5 milijardi ljudi cije drzave nisu priznale Kosovo a na drugoj strani jedva 2 milijarde. Znaci VISE OD dva ipo PUTA su ljudi na planeti koji da je referendum svetski ne bi izglasali da je Kosovo nezavisno.

Sa druge strane sve deklaracije i dokumenta sveta tipa Ujedinjene Nacije, 1244 dokument i jos desetine dokumenta svetska koja govore o nezavisnim drzavama govore da je Kosovo Srbija. A na drugoj strani imamo samo okupatora koji je proglasio na teritoriji Kosova nezavisnu drzavu i ni jedan drugi dokument.

Dakle imamo ovakvu situaciju da razjasnimo ljudima. Na primer doso neki razbojnik i sa grupom siledzija svojih pajtasa uso u tvoj stan i isterao te iz njega. E sad on jeste zivi u njemu, reko svojim pajtasima da je to sad njegov stan oni ga tapsu po ramenu i odobravaju da je to sad njegov stan. Medjutim on nije zadovoljan. Jeste da zivi u tom stanu ali u drzavnim papirima sve stoji da nije njegov stan. E sad on svakog dana dolazi kod zvanicnog vlasnika i preti, salje preteca pisma, ucenjuje i na sve nacine radi da bi vlasnik otiso na sud i da prepise stan i zvanicno. Eto tako radi amerika i njeni pajtasi ali dokle god mi ne priznamo Kosovo ono ce po svetskim zakonima i dokumentima i dalje biti nase i Kosovo nikad nece imati stolicu u Ujedinjenim Nacijama dokle god se mi njega ne odreknemo. To znaju i u svetu zato je vise od 2 puta ljudi na planeti reklo da ne prizna samorpoglaseno nezavisno Kosovo.

A evo i vizuelno se vidi da malte ne ceo svet ne priznaje Kosovo:

CountriesRecognizingKosovo.png

Poslednja izmena:
Državu ne čini članstvo u UN i ostalim medjunarodnim organizacijama koje nisu postojale pre 150 godina a tada su isto nastajale nove države. Svi znamo definiciju države a ona se odnosi na teritoriju, vojsku, policiju, carinu. Sve to su Šiptari zaokružili do sada. Vidite li da se niko i ne nervira posebno što nema pregovora već 4 meseca, zapad zabole za UN.

Da je zapadu bitno članstvo Kosova u UN oni bi pritisli Vučića i Haradinaja da ispregovaraju nešto ili bi uklonili Haradinaja, sve bi učinili da krenu pregovori i konačan sporazum. Međutim zapad uopšte ne tera Haradinaja i Vučića bilo šta, skroz su ih pustili da šire populizam i da odbijaju pregovore. Zapad je pritiskao samo oko Briselskog sporazuma jer tu je odlučen sever i time su završili ključno.

Чак и да се деси да српска власт призна, потпише, шта год...Русија и Кина то неће урадити. ЗНачи, Заувек матрикс за шиптаре, америку и нарочито за српски отпад.

Tvoja pretpostavka je netočna. Ukoliko sama Srbija potpiše neovisnost Kosova, onda su Rusija, Kina i sve ostale države svijeta dužne priznati Kosovo. Sve drugo bi značilo kršenje zakona Srbije, a to ni Rusija, ni Kina nemaju pravo uraditi.

- - - - - - - - - -

ono šta se broji je rezolucija 1244 i ona sasvim jasno i precizno kaže o čemu se tu radi ......ostali mogu da prde koliko hoće .

Rezolucija VS UN-a 1244 vrijedi dok dvije strane u pregovorima ne postignu dogovor. Dogodi li se da Srbija i kosovo postignu dogovor, onda je sljedeći korak da, bude li potrebno, UN novom rezolucijom potvrdi novonastalo stanje između Srbije i Kosova. Tim činom bi prestalo važenje prethodne rezolucije. To nije nužan korak, ali može se dogoditi, dođe li do dogovora.

Da je zapadu bitno članstvo Kosova u UN oni bi pritisli Vučića i Haradinaja da ispregovaraju nešto ili bi uklonili Haradinaja, sve bi učinili da krenu pregovori i konačan sporazum. Međutim zapad uopšte ne tera Haradinaja i Vučića bilo šta, skroz su ih pustili da šire populizam i da odbijaju pregovore. Zapad je pritiskao samo oko Briselskog sporazuma jer tu je odlučen sever i time su završili ključno.

Moguće je da MZ-u to trenutno nije hitna stvar, mada ne znam što ijedna strana dobija odgodom pregovora i pronalaženja, makar privremenog, riješenja.

Status quo ne odgovara ni Srbiji ni Kosovu. Odgoda ostavlja Kosovo u nedefiniranom statusu, što negativno utječe na pristupanje Kosova važnim međunarodnim organizacijama, a to opet negativno utječe na političku i ekonomsku situaciju i na samu stabilnost Kosova. Srbiji također ne odgovora nerješeni status Kosova, jer što više prolazi vrijeme, Srbiji opadaju čak i teoretske šanse da ikada više stavi kosovo pod svoju kontrolu (mada je to već sada nemoguće). Treba se samo zamisliti koliko je već odraslo mladih ljudi na Kosovu, od 1999. godine, a koji uopće ne znaju srpski jezik. Nije Kosovo Tajvan na kojem živi isti narod kao u Kini i koji govori isti jezik pa da se može nadati da bi se Kosovo i za 50 godina moglo vratiti u sastav Srbije. Ostane li situacija kakva je sada, za 10-20 godina, Srbija neće znati što bi uopće radili Kosovo, sve da joj se vrati.

Tvoja pretpostavka je netočna. Ukoliko sama Srbija potpiše neovisnost Kosova, onda su Rusija, Kina i sve ostale države svijeta dužne priznati Kosovo. Sve drugo bi značilo kršenje zakona Srbije, a to ni Rusija, ni Kina nemaju pravo uraditi.
.

Rusija i Kina imaju pravo ( silu) da rade što god požele. Kao i amerika. Ako amerika može da krši sve međunarodne zakone i otima teritoriju u evropi na kraju dvadesetog veka, Rusija i Kina imaju svoje razloge da ne daju legitimitet. Ne zbog ljubavi prema Srbiji nego iz svojih razloga koji se srećom poklapaju sa srpskim interesom.

Mislim da je trenutno zapadu bitnije da ubede pet članica NATO i EU da priznaju Kosovo nego da nateraju Srbiju i ostatak sveta. Kako vreme bude prolazilo Albanci će biti frustrirani što nisu deo UN, Unesco, Interpola ali verovatno će im zapad to smekšati članstvom u EU i NATO bilo kroz promene u samim tim organizacijama da se novi članovi primaju većinom glasova a ne jednoglasno ili će ubediti tih pet zemalja. Mislim da je i Šiptarima to bitnije od UN i Interpola.

Rusija i Kina imaju pravo ( silu) da rade što god požele. Kao i amerika. Ako amerika može da krši sve međunarodne zakone i otima teritoriju u evropi na kraju dvadesetog veka, Rusija i Kina imaju svoje razloge da ne daju legitimitet. Ne zbog ljubavi prema Srbiji nego iz svojih razloga koji se srećom poklapaju sa srpskim interesom.

Ne mogu ni Rusija ni Kina uraditi bilo što, ukoliko sama Srbija objavi da je priznala Kosovo. Nije Kosovo ni rusko, ni kinesko pa da oni odlučuju o srpskoj odluci. Čim bi Srbija priznala Kosovo, to bi automatizmom dovelo da Rusija i Kina prihvate i ispoštuju odluku Srbije.

- - - - - - - - - -

Kosovo je Srbija.

Kosovo ist Serbien, nach ja!

Mislim da je trenutno zapadu bitnije da ubede pet članica NATO i EU da priznaju Kosovo nego da nateraju Srbiju i ostatak sveta. Kako vreme bude prolazilo Albanci će biti frustrirani što nisu deo UN, Unesco, Interpola ali verovatno će im zapad to smekšati članstvom u EU i NATO bilo kroz promene u samim tim organizacijama da se novi članovi primaju većinom glasova a ne jednoglasno ili će ubediti tih pet zemalja. Mislim da je i Šiptarima to bitnije od UN i Interpola.

Misliti i srati nije bash jedno te isto... Sraks92. Nije, nije... :lol:

_nobody_

Državu ne čini članstvo u UN i ostalim medjunarodnim organizacijama koje nisu postojale pre 150 godina a tada su isto nastajale nove države. Svi znamo definiciju države a ona se odnosi na teritoriju, vojsku, policiju, carinu. Sve to su Šiptari zaokružili do sada. Vidite li da se niko i ne nervira posebno što nema pregovora već 4 meseca, zapad zabole za UN.

Хајде не лупетај, мајкети.........

BEĆKOVIĆ O KOSOVU :

"Zemlju koju sam od neba kupio neko im je obećao. Ko im je obećao, taj ih je slagao"

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo?
Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju?
A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“

Ne mogu ni Rusija ni Kina uraditi bilo što, ukoliko sama Srbija objavi da je priznala Kosovo. Nije Kosovo ni rusko, ni kinesko pa da oni odlučuju o srpskoj odluci. Čim bi Srbija priznala Kosovo, to bi automatizmom dovelo da Rusija i Kina prihvate i ispoštuju odluku Srbije.

- - - - - - - - - -

Kosovo ist Serbien, nach ja!

Можеш ли нечим поткрепити своју тврдњу? Да ли то пише негде или је већ било таквих примера? Питање је више реторичко али остављам могућност да ме демантујеш. Одлука српских власти је једно, одлука руске или кинеске спољње политике је нешто треће.

To je jedan od, zasad, mogućih scenarija, ali teško je bilo što prognozirati. Činjenica je da službeno Kosovo ne želi povratak na staro i trenutno ga nitko ne može prisiliti na to. Također, nazire se i činjenica da bi Srbija bilo kakvim eventualnim povratkom Kosova u svoj sastav dobila trajan problem, koji bi desetljećima stvarao unutarnju političku nestabilnost i na kraju bi opet morao biti nekako riješen.

Хајде не лупетај, мајкети.........

BEĆKOVIĆ O KOSOVU :

"Zemlju koju sam od neba kupio neko im je obećao. Ko im je obećao, taj ih je slagao"

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da im ga damo?
Ako je njihovo, zašto nam ga otimaju?
A ako već mogu da ga otmu, zašto se toliko ustručavaju?“

Stvar je u tome što niko ništa trenutno ne traži tako da je pala u vodu teza Mutije Bećkovića. To je važilo do 2013. Poslednji veliki pritisak na Srbiju je bio Briselski sporazum i povlačenje sa severa. Ovo sve nakon toga je limunada Mogerini i neograničeni populizam Šiptara i Vučića.

To je jedan od, zasad, mogućih scenarija, ali teško je bilo što prognozirati. Činjenica je da službeno Kosovo ne želi povratak na staro i trenutno ga nitko ne može prisiliti na to. Također, nazire se i činjenica da bi Srbija bilo kakvim eventualnim povratkom Kosova u svoj sastav dobila trajan problem, koji bi desetljećima stvarao unutarnju političku nestabilnost i na kraju bi opet morao biti nekako riješen.

Jel mozes da se fokusiras na manje kompleksan problem? Kako izvesnu Kolindu da nabacimo ovom nesrecniku traziocu. :heart:

Ne diraj dugmiche, na'rani kuchiche... A dzenerala Rojsa, varenog zeca, cemo... Nabaciti kome? :cepanje:

_nobody_

Можеш ли нечим поткрепити своју тврдњу? Да ли то пише негде или је већ било таквих примера? Питање је више реторичко али остављам могућност да ме демантујеш. Одлука српских власти је једно, одлука руске или кинеске спољње политике је нешто треће.

Ne može nijedna država staviti veto na odluku koju su donijele obje strane u sporu. Dogovor razrješava konflikt i u interesu je ostalih država da do dogovora dođe. Čim druge države vide da je došlo do uzajamnog dogovora, nestaje potreba za obranom bilo čijeg interesa, jer su se strane u sporu dogovorile. Ne razumijem što ti tu nije jasno.

Trenutno, odbijanje Srbije da prizna Kosovo, daje Rusiji i Kini za pravo da spriječe eventualne pritiske drugih država na Srbiju, kroz sustav veta. Kad bi Srbija sama priznala Kosovo, Rusija i Kina bi smatrale da je problem riješen i da Srbiji više nije potrebna njihova diplomatska pomoć. Drugog interesa, što se tiče Kosova, nemaju ni Rusija ni Kina. Dobrovoljno priznanje Kosova od strane Srbije, ne bi utjecalo na rusku aneksiju Krima, a Kinu ionako Kosovo ne zanima.

Ne može nijedna država staviti veto na odluku koju su donijele obje strane u sporu. Dogovor razrješava konflikt i u interesu je ostalih država da do dogovora dođe. Čim druge države vide da je došlo do uzajamnog dogovora, nestaje potreba za obranom bilo čijeg interesa, jer su se strane u sporu dogovorile. Ne razumijem što ti tu nije jasno.

Trenutno, odbijanje Srbije da prizna Kosovo, daje Rusiji i Kini za pravo da spriječe eventualne pritiske drugih država na Srbiju, kroz sustav veta. Kad bi Srbija sama priznala Kosovo, Rusija i Kina bi smatrale da je problem riješen i da Srbiji više nije potrebna njihova diplomatska pomoć. Drugog interesa, što se tiče Kosova, nemaju ni Rusija ni Kina. Dobrovoljno priznanje Kosova od strane Srbije, ne bi utjecalo na rusku aneksiju Krima, a Kinu ionako Kosovo ne zanima.

Mislim da je Gromovik u pravu ipak. Rusija uopšte nije prihvatila sporazum Grčke i Severne Makedonije. Za njih je i dalje BJRM koliko znam. :hahaha:

Нема од тога ништа.

Шпанија, Словачка и Румунија имају своје потенцијалне пробелеме и нема шансе да пристану на признање Косова, бар не у скоријој будућности.

Што се тиче Грчке, док је Ципрас на власти, ништа ме не би изненадило, мада су се милион пута показали као велики пријатељи нашег народа и сумњам да ће пасти признање. Мада опет, са овим гмазом на челу све је могуће.

Back