Ко је засадио дрво знања?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nema potrebe ako me vec tvoja tema inspirise, dam repliku, i to je to, ako mi niko ne odgovori
pošto ja ne gledam doslovno a u manjini sam, onda moram ići sa većinske pozicije.
doslovno ko je i zašto zassdio to drvo koje je izbacilo adama iz edena.
kažu bog da bi testirao, šta da testira kada ovaj nije imao pojma šta je zlo a šta je dobro.
dobićeš batine ako jedeš plod sa tog drveta
batine :think:ne znam šta je to

a da bude zamršenije i jedno i drugo su u sred vrta.

da li jedno drvo predstavlja možda boga a drugo đavola u prenesenom značenju?

dok se covek ne opece kako da zna da je to zlo? ne zna, i to i jeste poenta da ne jedes, da ne pipas ono sto przi, i da ostanes u blazenom neznanju da nesto moze da te opece - to je prosto tako, a nije nikakav test
Aaaa balkanac zna sve cim se rodi...
Da je Bog prvo stvorio balkanca, on ne bi jeo sa drveta jer vec zna sta je dobro a sta zlo.
Screenshot_20250507_185300_Gallery.jpg

Ili da je stvorio prvo k...neze.
Oni bi pojeli zmiju a ne jabuku.

dok se covek ne opece kako da zna da je to zlo? ne zna, i to i jeste poenta da ne jedes, da ne pipas ono sto przi, i da ostanes u blazenom neznanju da nesto moze da te opece - to je prosto tako, a nije nikakav test
dao sam primer, svaki roditelj kad vidi dete da ide ka štekeru dobije po prstićima. jer kako malom detetu objasniti da od toga može umreti, već ga sprečavaš .
a kao što znamo šteker nije ni dobro ni zlo, a ako ga dobro ne proučiš ne znaš čemu služi.
a ako nas je bog stvarao za večnost onda smo u večnosti i stvoreni u suprotnom se igra sa svojom kreacijom.
a onda proteraju markiona što kaže da je sz bog ustvari sotona.
a nešto slično je i Isus jevrejima rekao, čini mi se ćićolino juče postavio stih.
pa nek prebroji koliko je jehova pobio ljudi u sz

dao sam primer, svaki roditelj kad vidi dete da ide ka štekeru dobije po prstićima. jer kako malom detetu objasniti da od toga može umreti, već ga sprečavaš .
ja sam kao dete proverio steker, eto zato sto sam bio adam, morao sam da probam, i secam se me je drmnulo do lakta
a ako nas je bog stvarao za večnost onda smo u večnosti i stvoreni u suprotnom se igra sa svojom kreacijom.
materija, telesno nije za vecnost, nego duh, a mi smo tek dusevni

a kao što znamo šteker nije ni dobro ni zlo, a ako ga dobro ne proučiš ne znaš čemu služi.
a onda proteraju markiona što kaže da je sz bog ustvari sotona.
a nešto slično je i Isus jevrejima rekao, čini mi se ćićolino juče postavio stih.
pa nek prebroji koliko je jehova pobio ljudi u sz
Nije Bog bre nikog kusao.
Godinama ti to vec objasnjavam.
Postavis pogresnu tezu i onda teraaaajjjjj...

Covek nije Bio dete.
Drvo poznanja dobra i zla su bila vrata, da covek moze da izadje i napusti Boga ako zeli.
Moze da upitrebi slobodnu volju.

Bog nije zarobio coveka u savrsenstvo.
Mogao je da izadje Ako hoce.

šta znači to duševni?
pa znas kada se za nekoga kaze da je dusevan covek, ima siroko znacenje, ali recimo da je izmedju materijaliste i duhovnog, negde na pola puta, ili samo na putu, a Hristos je put istina i zivot...

koji kaze budite savrseni kao Ottac vas nebeski- a to znaci, da nema dobro-zlo, ne treba vise da se jede sa tog drveta i ta 2 uravnotezuju, nego brate opredelis se za dobro samo, i onda ga teras do savrsenstva... e, vidis, zato ja kazem da nema veze ko ga je posadio, jer sta cemo sada, da igramo "blame game"? da trazimo ko je kriv, eva, zmija, bog, djavo? ne treba to da se radi, i sta me briga ko ga je posadio, MORA DA SE POSECE, sto sam citirao u prethodnoj replici Danila,. a naci cu i kod Enoha

pa znas kada se za nekoga kaze da je dusevan covek, ima siroko znacenje, ali recimo da je izmedju materijaliste i duhovnog, negde na pola puta, ili samo na putu, a Hristos je put istina i zivot...

koji kaze budite savrseni kao Ottac vas nebeski- a to znaci, da nema dobro-zlo, ne treba vise da se jede sa tog drveta i ta 2 uravnotezuju, nego brate opredelis se za dobro samo, i onda ga teras do savrsenstva... e, vidis, zato ja kazem da nema veze ko ga je posadio, jer sta cemo sada, da igramo "blame game"? da trazimo ko je kriv, eva, zmija, bog, djavo? ne treba to da se radi, i sta me briga ko ga je posadio, MORA DA SE POSECE, sto sam citirao u prethodnoj replici Danila,. a naci cu i kod Enoha
tema takva

ako ga posečeš šta ćeš znati
jer ako Isus kaže
voli boga svim razumom svojim...
jedino što nas razlikuje od životinja je razum, neko znanje.

prvo stih nema veze sa edenom.
priča o edenu je nesrećno prepisana iz drugih religija.
u toj priči apsolutno zmija ništa nije slagala
nađi stih gde je jasno slagala
Hrist govori o ''početku'' njegove komunikacije sa ljudima...od samog početka je krvnik i lažov. Prva laž u univerzimu je potekla od njega, zato je on otac laži...jer ju je on smislio.

Slagao je ovde Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,4 A zmija reče ženi: nećete vi umrijeti;

Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,5 ... pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.

Hrist govori o ''početku'' njegove komunikacije sa ljudima...od samog početka je krvnik i lažov. Prva laž u univerzimu je potekla od njega, zato je on otac laži...jer ju je on smislio.

Slagao je ovde Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,4 A zmija reče ženi: nećete vi umrijeti;

Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,5 ... pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.
ali bog je rekao umrećete u taj dan
a zmija je rekla nećete
kakva je to laž?

bog reče: eto sad čovek postade kao i mi
šta je tu slagala ?

ali bog je rekao umrećete u taj dan
a zmija je rekla nećete
kakva je to laž?

bog reče: eto sad čovek postade kao i mi
šta je tu slagala ?
Imaš na jednom mestu stih koji kaže da je pred Bogom hiljadu godina kao jedan dan...Ne gledaj sve bukvalno... Mi smo vremenom ograničeni po volji Božjoj , a ne On...
Činjenica je da je Adam umro...satana je slagao...

U drugom slučaju.
Jesu li satanine reči do kraja iskrene...Da li je u pozitivnom ili negativnom kontekstu izrekao te reči?!
Ili jednostavnije...
Da li Adam ima korist što sada zna šta je dobro a šta loše? Ili je ovo bilo krajnje licemerno?!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back