- Poruka
- 77.500
ako imaš neku ideju otvori temuzasto bi to da saznas?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ako imaš neku ideju otvori temuzasto bi to da saznas?
nema potrebe ako me vec tvoja tema inspirise, dam repliku, i to je to, ako mi niko ne odgovoriako imaš neku ideju otvori temu
pošto ja ne gledam doslovno a u manjini sam, onda moram ići sa većinske pozicije.nema potrebe ako me vec tvoja tema inspirise, dam repliku, i to je to, ako mi niko ne odgovori
ne znam šta je todok se covek ne opece kako da zna da je to zlo? ne zna, i to i jeste poenta da ne jedes, da ne pipas ono sto przi, i da ostanes u blazenom neznanju da nesto moze da te opece - to je prosto tako, a nije nikakav testkažu bog da bi testirao, šta da testira kada ovaj nije imao pojma šta je zlo a šta je dobro.
Aaaa balkanac zna sve cim se rodi...dok se covek ne opece kako da zna da je to zlo? ne zna, i to i jeste poenta da ne jedes, da ne pipas ono sto przi, i da ostanes u blazenom neznanju da nesto moze da te opece - to je prosto tako, a nije nikakav test
procitaj opet moju repliku, nisi me shvatio; ja upravo rekoh da ostane u blazenom NEZNANJU, a ne da je vec znao, kako ti kazesAaaa balkanac zna sve cim se rodi...
Da je Bog prvo stvorio balkanca, on ne bi jeo sa drveta jer vec zna sta je dobro a sta zlo.
Ja govorim o balkancu.procitaj opet moju repliku, nisi me shvatio; ja upravo rekoh da ostane u blazenom NEZNANJU, a ne da je vec znao, kako ti kazes
dao sam primer, svaki roditelj kad vidi dete da ide ka štekeru dobije po prstićima. jer kako malom detetu objasniti da od toga može umreti, već ga sprečavaš .dok se covek ne opece kako da zna da je to zlo? ne zna, i to i jeste poenta da ne jedes, da ne pipas ono sto przi, i da ostanes u blazenom neznanju da nesto moze da te opece - to je prosto tako, a nije nikakav test
ja sam kao dete proverio steker, eto zato sto sam bio adam, morao sam da probam, i secam se me je drmnulo do laktadao sam primer, svaki roditelj kad vidi dete da ide ka štekeru dobije po prstićima. jer kako malom detetu objasniti da od toga može umreti, već ga sprečavaš .
materija, telesno nije za vecnost, nego duh, a mi smo tek dusevnia ako nas je bog stvarao za večnost onda smo u večnosti i stvoreni u suprotnom se igra sa svojom kreacijom.
Nije Bog bre nikog kusao.dao sam primer, svaki roditelj kad vidi dete da ide ka štekeru dobije po prstićima. jer kako malom detetu objasniti da od toga može umreti, već ga sprečavaš .
a kao što znamo šteker nije ni dobro ni zlo, a ako ga dobro ne proučiš ne znaš čemu služi.
a ako nas je bog stvarao za večnost onda smo u večnosti i stvoreni u suprotnom se igra sa svojom kreacijom.
a onda proteraju markiona što kaže da je sz bog ustvari sotona.
a nešto slično je i Isus jevrejima rekao, čini mi se ćićolino juče postavio stih.
pa nek prebroji koliko je jehova pobio ljudi u sz
spolja gladac iznutra jadacfariseji nisu bili nemoralni nego izrazito formalno moralni...zato se Isus borio protiv njih
šta znači to duševni?materija, telesno nije za vecnost, nego duh, a mi smo tek dusevni
Nije Bog bre nikog kusao.
Godinama ti to vec objasnjavam.
Postavis pogresnu tezu i onda teraaaajjjjj...
Covek nije Bio dete.
Drvo poznanja dobra i zla su bila vrata, da covek moze da izadje i napusti Boga ako zeli.
Moze da upitrebi slobodnu volju.
Bog nije zarobio coveka u savrsenstvo.
Mogao je da izadje Ako hoce.
pa znas kada se za nekoga kaze da je dusevan covek, ima siroko znacenje, ali recimo da je izmedju materijaliste i duhovnog, negde na pola puta, ili samo na putu, a Hristos je put istina i zivot...šta znači to duševni?
tema takvapa znas kada se za nekoga kaze da je dusevan covek, ima siroko znacenje, ali recimo da je izmedju materijaliste i duhovnog, negde na pola puta, ili samo na putu, a Hristos je put istina i zivot...
koji kaze budite savrseni kao Ottac vas nebeski- a to znaci, da nema dobro-zlo, ne treba vise da se jede sa tog drveta i ta 2 uravnotezuju, nego brate opredelis se za dobro samo, i onda ga teras do savrsenstva... e, vidis, zato ja kazem da nema veze ko ga je posadio, jer sta cemo sada, da igramo "blame game"? da trazimo ko je kriv, eva, zmija, bog, djavo? ne treba to da se radi, i sta me briga ko ga je posadio, MORA DA SE POSECE, sto sam citirao u prethodnoj replici Danila,. a naci cu i kod Enoha
Hrist govori o ''početku'' njegove komunikacije sa ljudima...od samog početka je krvnik i lažov. Prva laž u univerzimu je potekla od njega, zato je on otac laži...jer ju je on smislio.prvo stih nema veze sa edenom.
priča o edenu je nesrećno prepisana iz drugih religija.
u toj priči apsolutno zmija ništa nije slagala
nađi stih gde je jasno slagala
ali bog je rekao umrećete u taj danHrist govori o ''početku'' njegove komunikacije sa ljudima...od samog početka je krvnik i lažov. Prva laž u univerzimu je potekla od njega, zato je on otac laži...jer ju je on smislio.
Slagao je ovde Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,4 A zmija reče ženi: nećete vi umrijeti;
Pa i ovde
1. Mojsijeva 3,5 ... pa ćete postati kao bogovi i znati što je dobro što li zlo.
Tako je tada nastao budizam.ali bog je rekao umrećete u taj dan
a zmija je rekla nećete
kakva je to laž?
bog reče: eto sad čovek postade kao i mi
šta je tu slagala ?
Tako je tada nastao budizam.
Neće niko da otvori temu ''šta je gnev Božji'', pa da zajednički vidimo otkud gnev Bogu ljubavi...pa nek prebroji koliko je jehova pobio ljudi u sz
ma kakav gnev božiji, nije bog ljudsko biće da bi se gnevio jer on vidi sve tri dimenzije našeg vremena.Neće niko da otvori temu ''šta je gnev Božji'', pa da zajednički vidimo otkud gnev Bogu ljubavi...
Ako je Bog dao zakon...ko će biti izvršilac tog zakona?
Eto... to mi za početak reci.
Imaš na jednom mestu stih koji kaže da je pred Bogom hiljadu godina kao jedan dan...Ne gledaj sve bukvalno... Mi smo vremenom ograničeni po volji Božjoj , a ne On...ali bog je rekao umrećete u taj dan
a zmija je rekla nećete
kakva je to laž?
bog reče: eto sad čovek postade kao i mi
šta je tu slagala ?
Pa ukucaj u nekom pretraživaču 'gnev Božji' pa vidi...ma kakav gnev božiji, nije bog ljudsko biće da bi se gnevio jer on vidi sve tri dimenzije našeg vremena.
plašiš se boga džabe
zato što je opisan ljudskim osobinamaPa ukucaj u nekom pretraživaču 'gnev Božji' pa vidi...
Jovan 3,36 Ko vjeruje sina, ima život vječni; a ko ne vjeruje sina, neće vidjeti života, nego gnjev Božij ostaje na njemu.zato što je opisan ljudskim osobinama
kako bi drukčije mojsije nametnuo veru, da im priča o transcedentošću![]()