Ko je zapravo Deda Mraz?

Christadelphian

Aktivan član
Poruka
1.554
Stvarni Deda Mraz po svom karakteru nije tako svet i velikodušan kako to mnogi pretpostavljaju! on potiče od «Svetog Nikole», biskupa iz petog veka. U jedanaestom izdanju Enciklopedije Britanice, tom XIX, str. 648-9, kaže se sledeće: «Sveti Nikola, biskup iz Mire. Svetac koga su Grci i Latini slavili šestog decembra... Legenda o Svetom Nikoli, koja kaže da je potajno darovao miraz trima kćerima jednog siromašnog građanina, smatra se izvorištem starog običaja da se na noć Svetog Nikole (6. dec.tj. 19.dec) krišom ostavljaju pokloni. Ovaj običaj je potom prenet na dan Božića, pa odatle i potiče veza između Božića i Deda Mraza». Coca Cola ga je malo doterala i imamo Deda Mraza u današnjem izdanju
U engleskom jeziku čak postoji izraz «stari Nick», termin koji se odnosi na đavola! Da li mislite da ima neke veze između te dvojice? Sotona se pojavljuje kao «anđeo svetla», sa ciljem da prevari ljude!
Pozdrav

MaranAta:
Опет лажеш... Деда Мраз је Кока Колина креација.

http://www.saint-nick.com/santa/santa05.html

Да ли је у СЕКТИ којој пропадаш дозвољено лагање ? 8)

Necu se obazirati na tvoje uvrede ni nazivanja
ja sam spomenuo koka kolu
a ti mi onda reci da li se Nikolaus slavio pre nego sto je postojala Coca Cola
pa ces videti neke druge istine od onih u koje si upucen

Да, Свети Никола (не знаш ни како му је име јер ниси Србин), је познат по свом делењу милостиње. А знамо и да нам је Господ наложио да из своје љубави према ближњима, дајемо милостињу онима којима је помоћ потребна. Самим тим, Св. Никола је пример и узор нама Хришћанима, како се треба понашати. Шта је у томе лоше ?

Једино твоја болесна потреба да пљујеш по светитељима који су Хришћанима узор и пример.

pa prema legendi Djed mraz potice iz stare Grcke sve se desilo kada su pirati napali Grcku a oni da bi sacuvali svoje blago sve su stavili u jednu prcinu tako nakon zavrsetka borbi posto pirati nijesu nasli nista blago je podijeljeno svakom covjeku isto jer se nije tacno znalo koliko je ko ostavio u pecini.

Back