- Poruka
- 99.635
Nekada je beogradski akcenat bio veoma prepoznatljiv. Sada je zamenjem provincijskim, nekom mešavinom užičkog i obrenovačkog.
Ko je bio instrumentalan u toj promeni?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nekada je beogradski akcenat bio veoma prepoznatljiv. Sada je zamenjem provincijskim, nekom mešavinom užičkog i obrenovačkog.
sa ovim moram da se složimСигурно нека Ћацад.
Сигурно нека Ћацад.
"predgrađe" obrenovcaGde vam je to barajevo
To je Barič"predgrađe" obrenovca
Nije to taj naglasak. Ovo je mešavina užičkog i obrenovačkog.Za sve je kriv rat i veliki priliv izbeglica. Dosli su u Beograd i Kurta i Murta, dosta starih Beogrdjana je otislo u inostranstvo, celokupna beogradska kultura se izgubila....
Ja kada dolazim za Beograd,na ulicama cujem najvise juznjacki naglasak.Dok sam ziveo U Zemunu,bilo je onog ulicarskog naglask,ali kada cujes nekog starijeg zemunca kako lepo izgovara reci,bez uvrtanja,samo da se najezis.I sam sam poprimao taj ulicarski naglasak,a kada odem na selo,svi mi se smeju.Opet kada se vratim sa raspista,ovi se smeju na moj naglasak.Srecom imao sam mogucnost da se naviknem i na jedan i drugi za kratko vreme.Za neki dan.Nekada je beogradski akcenat bio veoma prepoznatljiv. Sada je zamenjem provincijskim, nekom mešavinom užičkog i obrenovačkog.
Da, tačno. Zajebunio sam seTo je Barič
odavno beograDZani pricaju nenormalnoNekada je beogradski akcenat bio veoma prepoznatljiv. Sada je zamenjem provincijskim, nekom mešavinom užičkog i obrenovačkog.
Odakle si ti uopste, Mito?Da, tačno. Zajebunio sam se
to je Zemunbrate tebra je jos iz osmadesetih
Rođeni BeograđaninOdakle si ti uopste, Mito?
ne lupajto je Zemun
Beograd i Zemun su bratski gradovine lupaj
znao sam ih dosta iz bg i tada, ne iz zemuna
svi su bratekali , tebrakali ...

Mita pokusava da glumi Beogradjanina a ne zna takav lokalitet kao sto je BarajevoJe l Barajvo gdje je nekad bilo...
![]()