Ko je uključen u organizovanje skupova podrške u Srbiji protestantima u Crnoj Gori?

https://www.danas.rs/politika/organizatori-studenti-i-spc-stranke-samo-pomazu/

Ko je uključen u organizovanje skupova podrške u Srbiji protestantima u Crnoj Gori?

Glavni organizator protestnih šetnji – krsnog hoda, molebana i litija – u Srbiji u znak podrške istoj vrsti okupljanja u Crnoj Gori je Srpska pravoslavna crkva koja osporava crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti.

Ko je uključen u organizovanje skupova podrške u Srbiji protestantima u Crnoj Gori? 1


Piše: Marija Stojanović - Katarina Despotović23. januara 2020. 14.30 Izmenjeno: 14.31

Održano je međutim i više manjih skupova ispred zgrade crnogorske ambasade u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, na koje su pozivali studenti Pravnog fakulteta, ali gde su se pojavili i pojedinci iz političkog života Srbije.
Uočeno je i prisustvo navijačkih grupa.
I u Srbiji i u Crnoj Gori se protesti nastavljaju, a u Beogradu političke stranke daju podršku skupovima, ali ističu da je reč o pomoći, a ne o učešću u organizovanju.

– Iza protesta koje organizujemo stoje studenti, a ne političke partije. Mi želimo da se nešto desi, želimo pozitivne promene. Podržale su nas mnoge javne ličnosti i, za nas, svako podrška je dobrodošla. Imamo plan da kontaktiramo i političke partije i razmišljamo o načinu prilaska. Do sada, svako ko nam je prišao prišao je samoinicijativno, po svojoj volji. Ispred Ambasade Crne Gore bili su Saša Radulović, Miloš Jovanović, Boško Obradović… Do sada smo imali dva skupa, ispred Ambasade Crne Gore, 27. decembra, ispred crkve Svetog Marka 17. januara, a sledeći će biti 24. januara, takođe, ispred crkve Svetog Marka. Dakle, ne treba nas povezivati sa političkim strankama, a mi smo otvoreni ka svima, kaže za Danas Nemanja Vučković, predsednik „Studentskog kluba“ sa Pravnog fakulteta u Beogradu. Vučković je i jedan od glavnih govornika na okupljanjima.

U Narodnoj stranci Vuka Jeremića za naš list je rečeno da nemaju nikakve veze sa organizacijom navedenih skupova.
– Na skupu sam govorio kao građanin i profesor Beogradskog univerziteta. Skup nije stranački obojen. Dakle, podršku sam dao kao građanin. Bio bih najsrećniji kada bi se tu našli ljudi od Sonje Biserko do Šešelja. Svako može tu da se nađe. To je borba za ljudska prava, prava na imovinu i slobodu veroispovesti. Niko tu nije protiv Mila Đukanovića. Mi u Crnoj Gori jesmo građani druge zemlje jer ona jeste nezavisna država. Ali to što to jeste ne daje joj odrešene ruke da krši ljudska prava. Svako ima pravo na svoje mišljenje i to ne može biti razlog da se uskraćuje za nešto. Kada imamo kršenje ljudskih prava ne treba pojedinac da se bori da ih zaštiti već ceo svet treba da se umeša, kaže za Danas Čedomir Antić, istoričar, član Političkog saveta Narodne stranke i predsednik Naprednog kluba.

U Demokratskoj stranci Srbije za Danas kažu da je Omladina DSS i Pokreta Metla 2020 pomogla u organizaciji skupova održanih protiv Zakona o slobodi veroispovesti u Beogradu – ispred Ambasade Crne Gore i Crkve svetog Marka, „ali nismo zvanični organizatori jer smatramo da je važnost ovog pitanja iznad partijskih interesa“.
„Uvek ćemo se nalaziti na mestima i podržavati proteste koji su u funkciji zaštite srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve“, poručuju iz DSS.

U Dverima i Dosta je bilo, čiji lideri su prisustvovali protestu ispred crnogorske ambasade, nismo uspeli da dobijemo odgovore na pitanje da li su i te organizacije bile uključene u organizaciju dosadašnjih skupova, niti da li planiraju akcije u znak podrške protestima koji i dalje traju u Crnoj Gori.
Podsetimo, lider Dveri Boško Obradović „upao je“ krajem prošlog meseca sa transparentom „Milo, lopove, ne damo ti svetinje“, na šta je reagovao poslanik SNS Aleksandar Martinović i usledilo je kratkotrajno „koškanje“.
Takođe, Predstavnici Dveri su sprejom ispisali istu poruku namenjenu predsedniku Crne Gore na ulazu u crnogorsku ambasadu u Beogradu.

Na molitvenom skupu u Beogradu 8. januara, na koja je pozvala Srpska pravoslavna crkva, viđeni su Nikola Selaković, generalni sekretar predsednika Srbije, i Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo.
Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je juče da je nemoguće povući Zakon o slobodi veroispovesti, ali je napomenuo da se snažno zalaže za dijalog i da će se do kraja sedmice zvanično obratiti mitropolitu Amfilohiju za nastavak razgovora jer je Mitropolija crnogorsko-primorska jedina adresa za to. Marković je za televiziju Crne Gore rekao da su odnosi Srbije i Crne Gore najlošiji od obnove nezavisnosti, „ali ne zaslugom Podgorice“ koja, kako je dodao, „Srbiju gleda kao prijateljsku zemlju i suseda sa kojim je delila zajedničke vrednost“, prenela je Beta.
On je naglasio da će Vlada Crne Gore o Zakonu razgovarati sa akterima unutar Crne Gore i da o tome ne može odlučivati nijedan predsednik, pa ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
– Za nas je legitimna adresa za razgovor Mitropolija crnogorsko-primorska i mitropolit Amfilohije, rekao je Marković. Crnogorski premijer je ocenio da je „razočaravajuće sve ono što se u Crnoj Gori dešavalo nakon usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti“ i dodao da zakon niko ne može da povuče jer je prošao sve procedure i ušao u pravni život.

– Zakon može biti osporen u celosti ili u pojedinim normama, ali kroz jasnu proceduru… Kroz predlog za ocenu ustavnosti zakona ili u parlamentu da neka politička većina pokrene amandmane na izmenu zakona ili stavljanje tog zakona van snage do donošenja novog. Ne može crkva tražiti povlačenje zakona, jer nema ustavne mogućnosti za to, rekao je Marković. Govoreći o odnosima sa Srbijom, on je naveo da je Crna Gora Srbiju „želi kao pouzdanog i uspešnog suseda, da o pitanju razlika razgovaraju na državnom nivou, a ne preko medija i programiranih analitičara i intelektualaca“.
Marković je ponovio da nakon usvajanja zakona „neće biti uzurpiranja crkvene imovine“ i naglasio da „zakon promoviše slobodu veroispovesti, ali na jednak način za sve verske zajednice u Crnoj Gori“.



ВЕЧНО ПРОКЛЕТСТВО И АНАТЕМА ЗА ОРГАНИЗАТОРЕ МИТИНГА ПОДРШКЕ СРБОНОСТАЛГИЧАРИМА У ЦРНОЈ ГОРИ!


TI NE TREBA DA KOMENTARISES O HRISCANSKOJ SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI.

odlepi.
 
Poslednja izmena od moderatora:
Ako se razlikuju godina, mesec, i tužilac, onda to nije štamparska greška nego gledaš u potpuno deseti predmet od relevantnog.

Ne, Jami, ne. Razlikuje se samo mesec. I to samo u tom Vucicevom tabloidu.

To je, jednostavno receno, do propagandnog diletantizma. Ali, Posto slika govori hiljadu reci, zamisliti Dragana J. Vucucevica (mrzi me da trazim po Google).
 
Политичари из СПЦ траже право на имовину коју одавно не контролишу. То је суштина судског закључка.

I od kakvog je to znacaja za ovu temu?

Muslim, pored toga sto politicari iz CG prisvajaju imovinu koju ne kontrolisu.
 
Ne, Jami, ne. Razlikuje se samo mesec. I to samo u tom Vucicevom tabloidu.

To je, jednostavno receno, do propagandnog diletantizma. Ali, Posto slika govori hiljadu reci, zamisliti Dragana J. Vucucevica (mrzi me da trazim po Google).
Vučić je na tvojoj strani, samo u pojedinim situacijama mu nije zgodno da se ofira pred strancima.

Ako gledaš njegovu lažoviziju, Vuqlerovi analitičmari se slažu s tobom da je Miraš kafir a SSSR oličenje pobožnosti
 
Blagota Mitrić ističe da istorijske činjenice ukazuju da je do pripajanja SPC, pravoslavna crkva u Crnoj Gori bila nezavisna, kao i da je crkvena imovina bila ujedno i državna zbog specifičnog državnog uređenja.

"Kralj Aleksandar Karađorđević je 1920. godine donio dekret o ukidanju Crnogorske pravoslavne crkve i prisajedinjenju Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ako ona nije postojala, kako ju je onda Aleksandar ukinuo? Crna Gora je vjekovima bila teokratska država, odnosno za vrijeme svih Petrovića, Crna Gora je imala u jednoj osobi i svjetovnog i duhovnog, crkvenog vladara. U prvom Ustavu Crne Gore iz 1905 u članu 40 pisalo je da Crna Gora ima autokefalnu pravoslavnu crkvu istočno pravoslavne vjere, svoju zastavu te i te boje, grb i slično", objašnjava profesor Mitrić.

Prema dostupnim istorijskim podacima, Mitropoliju crnogorsku Crnogorske pravoslavne crkve utemeljio je Ivan Crnojević 1485. godine, a svi njeni mitropoliti su tokom vjekova birani i potvrđivani isključivo od Crnogoraca – bilo na crnogorskome zboru ili odlukama Knjaza-Gospodara, Crnojevića i Petrovića-Njegoša.

Navodi se i podatak da su u Kraljevini Crnoj Gori sveštenici bili plaćani od strane države. Godine 1918. je ukinut Sveti Sinod Pravoslavne crkve Crne Gore koja je pripojena SPC i uvedena praksa da se cetinjski mitropolit imenuje iz Beograda.

Evo, kao što sam i obećao...Opšti imovinski zakonik iz 1888. godine. Razdio II, naslovljen O imaonicima. Član 14:

crkva drzava.png


Osim rođenih ljudi, t. j. ličnih imaonika, imaonici mogu još biti: i Kuća, i opština, i crkva, i država, i zaklada, i u opšte svaka ustanova kojoj zakon priznaje tu osobitost.

U šestom delu se nalaze pojašnjenja. Čl. 801 pojašnjava značenje pojma imaonik. Član br. 801:

clen.JPG


Imalac se, u narodnome jeziku, zove svak ko ima nešto u imovini svojoj.

Imaonik je pak, u ovome Zakoniku, ne samo onaj koji doista nešto ima, nego i u opšte svaki čovjek, pa i svaka ustanova (kao država, crkva i t. d.) kojima se priznaje pravo i podobnost imati svoju sopstvenu imovinu.
 
Poslednja izmena:
Razdio VIII naslovljen O crkvama, manastirima i drugim njima sličnim uredbama vjerskim.

crkven.png


Član 716:

Imaonici su: pravoslavne crkve, manastiri i druge crkvene ustanove kojima tu osobitost priznaju crkovna pravila ili crkovna Vlast, a to priznanje nije u opreci sa državnim zakonom.

To isto budi rečeno i o crkvama i crkovnim uredbama drugih hrišćanskih ispovijedi koje država priznaje.

Jasno je da je crkvena imovina razgraničena u odnosu na državnu i da je Crkva imala garancije od države. Tvrdnje da je pre 1918. godine država bila titular crkvene svojine, bez ikakve realne osnove su i predstavljaju pokušaj pojedinaca da naknadno stvore lažni narativ o prošlosti, koji bi bio u izvesnom smislu potpora političkim potezima u sadašnjosti.

Ovo, kao što sam već više puta naglasio, ne bi trebalo da ima apsolutno ikakvog udela u eventualnom procesu koji bi se po ovom pitanju vodio u Strazburu, jer se ne dotiče Evropske povelje ni u kakvom formatu, ali jeste važno istaći zbog brojnih neistina koje se u vezi istorije Crne Gore plasiraju kako po medijima, tako i ovde na Krsti.
 
Blagota Mitrić ističe da istorijske činjenice ukazuju da je do pripajanja SPC, pravoslavna crkva u Crnoj Gori bila nezavisna, kao i da je crkvena imovina bila ujedno i državna zbog specifičnog državnog uređenja.

"Kralj Aleksandar Karađorđević je 1920. godine donio dekret o ukidanju Crnogorske pravoslavne crkve i prisajedinjenju Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Ako ona nije postojala, kako ju je onda Aleksandar ukinuo? Crna Gora je vjekovima bila teokratska država, odnosno za vrijeme svih Petrovića, Crna Gora je imala u jednoj osobi i svjetovnog i duhovnog, crkvenog vladara. U prvom Ustavu Crne Gore iz 1905 u članu 40 pisalo je da Crna Gora ima autokefalnu pravoslavnu crkvu istočno pravoslavne vjere, svoju zastavu te i te boje, grb i slično", objašnjava profesor Mitrić.

Prema dostupnim istorijskim podacima, Mitropoliju crnogorsku Crnogorske pravoslavne crkve utemeljio je Ivan Crnojević 1485. godine, a svi njeni mitropoliti su tokom vjekova birani i potvrđivani isključivo od Crnogoraca – bilo na crnogorskome zboru ili odlukama Knjaza-Gospodara, Crnojevića i Petrovića-Njegoša.

Navodi se i podatak da su u Kraljevini Crnoj Gori sveštenici bili plaćani od strane države. Godine 1918. je ukinut Sveti Sinod Pravoslavne crkve Crne Gore koja je pripojena SPC i uvedena praksa da se cetinjski mitropolit imenuje iz Beograda.
Ništa od toga što si nabrabonjao nije tačno ali nije ni važno.Sve i da uzmemo za pretpostavku da je Kraljevina Crna Gora koja ne postoji od 1915 a ne od 1918 godine,bila vlasnik današnje imovine koja pripada SPC,opet ne postoji pravno valjan osnov da tu imovinu današnja Crna Gora prisvoji.Ne postoji današnja Crna Gora kao geopolitički entitet od juče pa ni od 2006 godine nego od 1945 godine i od te godine je potpuno samostalno uređivala imovinska pitanja na svojoj teritoriji.Čak i onaj kome je nešto oteto (znamo da Crnoj Gori ništa nije oteto ali tu sumanutu tvrdnju uzimamo za pretpostavku) ne može da se nakon 74 godine javi i kaže - to je moje jer je 74 godine ne samo propustio da obrati sudu nego je na nedosmislen način priznavao pravo svojine novog sopostvenika tj.vlasnika.
 
O činjenici da je država CG postala "vlasnik" Crkve petra i Pavla u Bijelom Polju 1912. godine (pošto do tada to nikad nije bila CG), pa smatra da ima puno imovinsko pravo na istu pre 1918...

To, kao što sam već pojasnio, nije činjenica, već jedna lažna tvrdnja.

Crkva je starija od države u ovom slučaju, a od 1868. godine kada se formiraju čvršća zakonska preciziranja, vrlo je jasno razdvojena i državna imovina od crkvene. Sve do kraja postojanja stare crnogorske države 1918. godine (ili i kasnije, ako pratimo određene de jure aspekte), ona apsolutno nikada nije konfiskovala crkvenu imovinu (ni u vreme donošenja ustava 1905. godine, ustava Sv. sinoda ili konzistorija; dakle, nikada). Tako da nema ni smisla voditi u krug ovako nekakve diskusije, jer se zasnivaju na činjeničnim neistinama.
 
To, kao što sam već pojasnio, nije činjenica, već jedna lažna tvrdnja.

Crkva je starija od države u ovom slučaju, a od 1868. godine kada se formiraju čvršća zakonska preciziranja, vrlo je jasno razdvojena i državna imovina od crkvene. Sve do kraja postojanja stare crnogorske države 1918. godine (ili i kasnije, ako pratimo određene de jure aspekte), ona apsolutno nikada nije konfiskovala crkvenu imovinu (ni u vreme donošenja ustava 1905. godine, ustava Sv. sinoda ili konzistorija; dakle, nikada). Tako da nema ni smisla voditi u krug ovako nekakve diskusije, jer se zasnivaju na činjeničnim neistinama.
Suština je da postoji nezavisna država Crna Gora, koja nema nikakve veze sa susednom Republikom Srbijom.

To je ono preko čega ne mogu da pređu Vulin i Tihi, a ne išta drugo.
 
Suština je da postoji nezavisna država Crna Gora, koja nema nikakve veze sa susednom Republikom Srbijom.

To je ono preko čega ne mogu da pređu Vulin i Tihi, a ne išta drugo.

Nezavisna država ne znači i apsolutističko društvo u kojem oni koji drže vlast (kako god do nje došli) poseduju neograničen suverenitet kao gospodari života i smrti na tom području. Baš u slučaju takvih banana-republika i zajednica koje bivaju ugrožene u pojedinim situacijama, postoji i nešto što se zovu međunarodne obaveze država, a kao članica UN, potpisnik Evropske povelje o ljudskim pravima i slobodama i zemlja koja ima pretenzije da postane jednog dana članica Evropske unije. Ove odluke su u izvesnom smislu i antievropske, tj. nisu u duhu zapadnjačke civilizacije, što Crnu Goru — iako je vrlo evidentno da dugogodišnja autoritarna priroda režima Mila Đukanovića na tom polju odavno dakako ispunjava kriterijume u tom smeru — daleko više približava *******nim zemljama, kao što ti pominješ, kao što je npr. Lukašenkova Belorusija.

Ovo legitimno otvara pitanje da li to znači da je zvanična Podgorica odlučila da odustane od evropskog puta, zato što, osim što je ovakvim potezom prekršima čl. 1. Protokola 1 Evropske konvencije o ljudskim pravima, ovaj zakon koji je Skupština Crne Gore usvojila krši i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je Crna Gora potpisala sa EU 15. oktobra 2007. godine. Ignorisanje preporuka Venecijanske komisije koji se tiču sudskih garancija u postupcima po pitanju preispitivanja katastarskog zavođenja, na stranu cela potpuno nedemokratska atmosfera u kojoj je ovaj zakon uopšte i bio po hitnom postupku usvojen (gotovo bez prave javne rasprave i bez ikakvih pređašnjih pregovora o temeljnom ugovoru sa SPC), kao i drugih bitnih elemenata prava kao što je pravo održaja, nužno znači da će crnogorska tranzicija i evrointegracije ovakvim postupkom biti značajno zakomplikovani, jer je sada doslovno nezamislivo da dođe u pristupnom procesu do zatvaranja poglavlja 24 i 25 (koja se tiču vladavine prava).

A dok velika većina ovog potforuma piskara o Rusiji, Crnogorcima i generalno uopšte prilično sporednim stvarima, ja se pitam kako je moguće da deluje kao da koeficijent inteligencije forumaške zajednice doslovno curi dok se svi dele u nekakve navijačke grupe, ne predstavljajući svoje stavove gotovo ikakvim argumentima (ako uopšte i iskazuju stavove, a kad ih iskazuju, onda to biva vrlo redovno prepuno kontradiktornosti). :dash:
 
... u Srbiji u znak podrške istoj vrsti okupljanja u Crnoj Gori je Srpska pravoslavna crkva koja osporava crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti.
...

ВЕЧНО ПРОКЛЕТСТВО И АНАТЕМА ЗА ОРГАНИЗАТОРЕ МИТИНГА ПОДРШКЕ СРБОНОСТАЛГИЧАРИМА У ЦРНОЈ ГОРИ!

И питању су два или три спорна члана око имовине.

Овако испада да СПЦ оспорава слободу вероисповести.

Свако може да региструје верску организацију купи парцелу и гради богомољу и то нико не оспорава никоме !

Па после 800.г. та црква има имовину и вернике !
 
Rekao si da MNE postupa suprotno svim svetskim, međunarodnim načelima civilizacije.

A to nije tačno.

Jedini koji ima problem s Crnom Gorom je bagra sveta (svinjska hunta i RT).

Ne svim, naravno, već onim koje sam napomenuo (čak sam naveo i vrlo precizno na koje međunarodne dokumente mislim, od Evropske povelje o ljudskim pravima do preporuka Venecijanske komisije). Svako ko je dovoljno inteligentan, razuman i prosvećen čovek 21. veka, nesumnjivo će se složiti sa svim što sam napisao.

Interesantno je da pominješ SSSR, jer ovi potezi su doslovno lice i naličje autoritarnog i komunističkog poretka (podržavljenje svojine u uslovima koji isključuju principe razvijene demokratije i vladavine prava). No, kada već govoriš o svinjskim huntama i SSSR, reci mi, molim te, kako gledaš na Vatikan? Je li on isto *******ija?
 
@The Rise of Jagg ako je tvoje pitanje zašto Zapad ne ruši Mila, odnosno zašto izostaju oštriji napadi na podgoričke vlasti, odgovor je toliko jednostavan da ne razumem zašto je potrebno ovde crtati kao da se svi pravimo glupima. Naime, Milo je bio u prošlosti dosta poslušan jer je izvršio nekoliko krupnih poteza. Ne govoreći o tome što se suprotstavio (eventualno) Slobodanu Miloševiću, on se vrlo jasno solidarisao sa zapadnjačkim državama kada je Rusija anektirala Krim, priključujući se sankcijama Ruskoj federaciji. Osim toga, Crna Gora je priznala nezavisnost Kosova, i to u strateški vrlo bitnom momentu za one koji se zalažu za nezavisnost Kosova, kada je u GS UN bilo izglasano postavljanje pitanja Međunarodnom sudu pravde, na inicijativu Srbije.

Crna Gora je u NATO paktu na sličan način kao što je i Turska. Njen režim ne uživa (prećutni ili možda i više) podršku zapadnih sila iz razloga što je Crna Gora (zemlja koja u izveštajima Freedom House sve ovo vreme nije slobodna zemlja, skupa sa Belorusijom i Rusijom, za razliku od Srbije i Mađarske koje su se tek skoro pridružile toj grupi zemalja) demokratska država ili zato što po svom društvenom i državnom uređenju pripada civilizovanom svetu. Crna Gora je nešto bliže, kako ti kažeš, nalik svinjskoj hunti i tu je gde jeste iz istog razloga zašto je tu gde jesu i islamske teokratske zemlje u kojima se žene kamenuju zato što voze kola, odsecaju dojke, ruke i slično. Radi istog koncepta stabilokratije iz kojeg se zažmuruje mnogo i na Vučića i sve što on čini u ovoj zemlji. No, možda je Crna Gora vječna, ali Milo nije, zato što kao i u svakoj zemlji koja se nalazi u toj situaciji, koju najbolje oslikava ovaj gif...

snaps-about-nbc-news-special-event-on-snp-07_3w_d34130f589e0619c92cab68bc867fc9c.fit-560w.gif


..vlastodršci banana-hunta imaju vrlo oročenu upotrebnu vrednost.
 
Poslednja izmena:
@The Rise of Jagg ako je tvoje pitanje zašto Zapad ne ruši Mila, odnosno zašto izostaju oštriji napadi na podgoričke vlasti, odgovor je toliko jednostavan da ne razumem zašto je potrebno ovde crtati kao da se svi pravimo glupima. Naime, Milo je bio u prošlosti dosta poslušan jer je izvršio nekoliko krupnih poteza. Ne govoreći o tome što se suprotstavio (eventualno) Slobodanu Miloševiću, on se vrlo jasno solidarisao sa zapadnjačkim državama kada je Rusija anektirala Krim, priključujući se sankcijama Ruskoj federaciji. Osim toga, Crna Gora je priznala nezavisnost Kosova, i to u strateški vrlo bitnom momentu za one koji se zalažu za nezavisnost Kosova, kada je u GS UN bilo izglasano postavljanje pitanja Međunarodnom sudu pravde, na inicijativu Srbije.

Crna Gora je u NATO paktu na sličan način kao što je i Turska. Njen režim ne uživa (prećutni ili možda i više) podršku zapadnih sila iz razloga što je Crna Gora (zemlja koja u izveštajima Freedom House sve ovo vreme nije slobodna zemlja, skupa sa Belorusijom i Rusijom, za razliku od Srbije i Mađarske koje su se tek skoro pridružile toj grupi zemalja) demokratska država ili zato što po svom društvenom i državnom uređenju pripada civilizovanom svetu. Crna Gora je nešto bliže, kako ti kažeš, nalik svinjskoj hunti i tu je gde jeste iz istog razloga zašto je tu gde jesu i islamske teokratske zemlje u kojima se žene kamenuju zato što voze kola, odsecaju dojke, ruke i slično.
Ako ne možeš da doneseš citate sledećih zvaničnika
  • lider SAD
  • lider Nemačke
  • lider Francuske
  • lider Japana
  • lider Engleske
gde kaže da je Crna Gora kriminalni režim koji otima svetilje,

onda nemoj da pričaš kako je to svetski problem. To je problem samo rusobuljaša a.k.a. gubitnika tranzicije iz Vučleristana
 
Ako ne možeš da doneseš citate sledećih zvaničnika
  • lider SAD
  • lider Nemačke
  • lider Francuske
  • lider Japana
  • lider Engleske
gde kaže da je Crna Gora kriminalni režim koji otima svetilje,

onda nemoj da pričaš kako je to svetski problem. To je problem samo rusobuljaša a.k.a. gubitnika tranzicije iz Vučleristana

Ne možeš da nađeš ni izjave nijednog od pet pomenutih da ima ikakvih problema sa Vučićem; je li to znači da je Vučić savršen?

Ma ko tvrdi da je ovo svetski problem? :roll:
 

Back
Top