Ko je ukinuo Srpstvo?

Završetak rečenice ti je krajnje besmislen i na tragu teorija zavere, kao i propagandističke slike o ličnostima kao što su bile te.

Ako stvari staviš u kontekst i znaš da je Karadžić bio počasni građanin Zagreba, iskreno verovao u ideju verske tolerancije ispred svog vremena i da u suštini ni mrava ne bi zgazio, možda ćeš shvatiti nebuloze ove izjave jer si od njega domalo Antu Starčevića napravio.

I još tog istog Karadžića, koji se prvi bunio protiv bilo kakvoh zlodela nad bilo kime i zahvaljujući kome je i ostalo nešto zapisano o srpskim zločinima na Sjeničacima u vreme srpskog Ustanka, zato što je pre ikakvog međunarodnog prava, pre bilo kakvih konvencija o manjinskim pravima ovde, u sredini koja je bila jedno desetostruko više antiislamska nego danas, u muslimanima video ljude, a zločin počinjen nad bilo kime zločin protiv čovečnosti zato što je to nešto što je sastavni deo fundamentalne ljudskosti, kao i uma svakog prosvećenog pojedinca.

Nego, najlakše je proglasiti svakog Srbina što je postojao zločincem; spisku ti nedostaju Dositej Obradović i Sava Tekelija, inače.

Jos uz to mu celi njegovi kraj je sprzen, pola porodice pobijena od istih Muslimana, da sam ja ili bilo ko to doziveo, tesko je onda ne gajiti neku kolektivnu mrznju.

Dositej je sveta krava, jer po logici neke druge Srbije ne moze biti srpski nacionalista, iako kao clan vlade je bio vise ucesnik nego Vuk koji je bio cinovnik u Prvom srpskom ustanku.

Ali dobro voleo Vuk miteve, a Dositej kritikovao, a prosvetitelj da bude srpski nacionalista ne moze, pa tako je otac modernog srpskog nacionalizma posto neka protivteza.

Ovi borci protiv srpskih miteva cesto znaju da imaju vecu mastu od najveceg guslara.
 
Poslednja izmena:

Back
Top