Ко је старац Елпидије?

Nek ga dragi Bog čuva, kakav da je naš je Srbin. Nikad više Srbe na Srbe.
Ako ne valja, smena ili neka radi drugo šta, ali bez ubijanja.
НАТО-у је потребно да се убије и "каква-таква" легална власт, пре доласка Папе, да на том моменту (сечењем главе), и црквеним расколом, и коначним одвајањем Косова - почне у Србији - грађански рат. Ал.. пошто су око Вучића саветници примерени проклетству комуниста, нема ко да га посаветује. Радити по "благослову прелесног старца" је .. крај. Значи ако се то ради да се живот нечији заштити - резултат који се има очекивати је супротан од очекиваног.

Сад се плаћа цех убијања цркве од стране комуниста. Животом се плаћају такве издаје.
Платиће и народ, ништа не морамо да се плашимо за себе да нећемо и ми крваво страдати. И ми смо ко народ грешни ко "вавилонске пијанице".

Вучић ако је паметан, да се дистанцира од жидова (а не да их мами и привлачи), и да нађе једног ваљаног свештеника у вишедеценијском муљу и жабокречини око себе. Ал како ће он то урадити .. ако је нецрквен? Нецрквен човек је ћорав код оба ока. Ставља руку у џак са пијавицама и вади змију - отровницу.

Ето... то је отприлике и моје мишљење о саветима "старца" Елпидија... отров...

Иначе, приватна молитва било којег хришћанина је његова тајна пред Богом коју не дели са другим људима, и на коју се опредељује Духом Светим и својим личним судијом (савешћу). Заједничка молитва - пак - она није тајна. Међутим она има строга правила ко на њу има право - управљања (само рукоположени миропомазаник), а и то право управљања је ограничено послушношћу (кроз сагласност воља у љубави). Одакле непостављеном "духовнику" право да ... даје такве "савете"? Приграбио то право. Ко граби и вуче - него вук. Само име "вук" значи - животиња која вуче (и одвуче овцу).

Насиље над савешћу другога - није православно. Молитва произлази из савести. На молитви је човек пред судом своје савести. Свако кога савест осуђује може да покуша да нешто "баја" (чак и речима стварне молитве), али то "бајање" не одлази у светлост него се у ватру баца.

Молитва је светиња којој приступа само свети човек Божији. Остали бајају. Бајање - не спасава, чак и да баја цела васељена.

Ако је брачном пару дат живот без деце, а овај оће децу по сваку цену (молитва је дете побожног живота), па и на силу, онда ангажује "добронамерног" комшију да се потруди око такве жене. (Елпидије је тај "добронамерни комшија"). Овај жени таквог брачног пара направи дете, и они мисле да су добили дете (помолили се), али су уместо добитка (детета) изгубили и шансу да икад имају своје дете, јер су изгубили и оно што су имали (частан брак).

То су ђавољи поклони. Један од њих је и јабука пада, којом је човек све изгубио сем голе душе. Последњи савет који ће дати је пред потпуну власт и ђавоиманост неизбавиву да се прими и јабука-печата.

Проблем човеку постаје да види ако је ставио црно-бела сочива, или је далтониста. У првом случају су му и црвена, и зелена, и плава и браон боја - црне, и подебљане сиве боје, а жута, наранџаста и беж - варијанте светло сиве и беле боје. Нема колорита и нема живота. Далтонисти (либералу) је све, опет и беживотно и зелено, (никад му доста зелене боје) па не види кад је црвено светло на семафору, да не би прошао кроз њега. Либерала (далтонисту) нема боје која би га упозорила на опасност. Секташа и расколника (црно-белог) опет нема ко да подучи сликарству. Они своје наказне енформеле (секташи) или кубистичке пикасовштине (расколници) зову уметност.

Што се тиче "тегљења" појмова, ето баш дела где си ту варијанту браон боје код Аве Јустина - прогласио за црну. Кора дрвета је браон боје. Зато код тебе, у твом свету нема ни дрвета ни плодова (нема поста, а без поста ни молитве, само бајање и очајање).

Кад смо код црне боје, ево ти сам реци у којој је боји верник који не поштује среду и петак. "Тегљење појмова" је, тако се мени чини, намерно код Аве Јустине, да тиме "боцка гордост" учмалих умова. Учмао ум, навикао на "распамећење у страстима"... не воли да размишља. Не воли тешко схватљиве ствари. Воли све на готово. Развраћен до бесконачности... коме је стипса греха скупила уста, не може да прогута превелики залогај.

Изопачење које помињеш, са друге стране, је кад неко нпр део о "неосуђивању" тумачи на штету православља. Кад уместо врлине неосуђивања подмеће порок пацифизма и страст кукавичлука.

Кад уместо врлине љубави подмеће порок бестидности и страст блуда.

Кад уместо наука подмеће порок надмености и страст безумља (Дарвинизам у школама). (надменост је јер се надмеће над црквеним учењем, високомислећи о себи и својој безумној науци, а безумље јер је безумље Дарвинизма – чак – очигледно и не мора се ни посебно доказивати).

Тога свега нема код Аве Јустина.
prazna filozofija je ovo tvoje, procitao sam; brabonjanje, sto ti zilot rece
По чему би се било који Србин морао придржавати поруке људи у мантији који нису у нашој "дијецези"?
dule botuje za sns i aljeka siftara, samo da znas

Ако је брачном пару дат живот без деце, а овај оће децу по сваку цену (молитва је дете побожног живота), па и на силу, онда ангажује "добронамерног" комшију да се потруди око такве жене
pazi. koji si ti hulitelj? au, ja kada bih te dovatio...pa jurio bi za justinom u pakao

Чек.. па ако не поштујеш среду, не поштујеш петак. Идеш ли бар у цркву, то је сад модерно. На Литургију неку. Оно окупи се народ. Буде весело.
sreda, i petak su starozavetni, a ja sam novozavetni pravoslavac, jel shvatas je pravoslavlje novozavetno? veselo je tebi uz neku lozu, ili "grejalicu", ide zima, dule je ekspert za cirku, vidi sa njim

Па да, врло специфичан,,православац".
Али баш бих волео да ми објасни одакле да су среда и петак јеврејски, како је до тога дошао?
Е, сињи кукавци, Гедеоне и ти, Дуле, што нападосте аветног црног кукавца, видите ли да није у себе, но је ван себе? Кликнулисте ли на она' линк аветни што је послао? Чита неку изврнуту Библију јадан и прејадан, што на себе има црну дречећу боју, келтски крст и три шестице. И то зове - права Библија. Пом(ј)ерио, не дирајте га. То да Бог сачува и што даље. Не уплићите се у ђавоимана чов(ј)ека да вас гром не удари због гордости. То једино Бог сад може да поправи, то савет не прима, то речи не чује. Чује само себе кад прича. Припазите се, овде има још секташа. Са ђаволом се и не сједи а и не бесједи.. само се помолиш, и прођеш даље, па шта му Бог да, то му је.

Е, сињи кукавци, Гедеоне и ти, Дуле, што нападосте аветног црног кукавца, видите ли да није у себе, но је ван себе? Кликнулисте ли на она' линк аветни што је послао? Чита неку изврнуту Библију јадан и прејадан, што на себе има црну дречећу боју, келтски крст и три шестице. И то зове - права Библија. Пом(ј)ерио, не дирајте га. То да Бог сачува и што даље. Не уплићите се у ђавоимана чов(ј)ека да вас гром не удари због гордости. То једино Бог сад може да поправи, то савет не прима, то речи не чује. Чује само себе кад прича. Припазите се, овде има још секташа. Са ђаволом се и не сједи а и не бесједи.. само се помолиш, и прођеш даље, па шта му Бог да, то му је.
Али видим ти беседиш са свима. :D

Ne tako ti babuška. Srbin je. Kakav je da je, naš je. Živi u Americi pa mu se može štošta oprostiti. Sa ljudima treba biti strpljiv, a ne odmah udarati anateme ko Zilot.

Али видим ти беседиш са свима. :D
Е, али не удубљујем се у та' муљ ђе је ко забуковачио... нека га нека ије и пије, али нек се прође... ни он сам јадан да га питаш шјутра шта је мишљео - неће тај знати да ти понови. На реч и своју ће лајати - ка пас. Ка пашји пас. Јадомир и кукавац пошљедњи то ти је. И немој неки да му се смије, да му не буде после, нисам га упозорио, јер од смејања такоме чов(ј)еку после губа пређе на оног који му смије, или подсмјева, ил га још грђе и горе - вређа. Луд је и Богу пријатељ, јер га људи одбачише.

Ne tako ti babuška. Srbin je. Kakav je da je, naš je. Živi u Americi pa mu se može štošta oprostiti. Sa ljudima treba biti strpljiv, a ne odmah udarati anateme ko Zilot.
Зилот и себе кад види.. ујутро кад с пробуди.. у огледалу.. па се мерка.. море.. море.. познати ми овај друшкан.. може бити да се дружимо.. ал.. не сећам се касам и њега поизанатемисо... а ваљало би.. ваљало би.. довољно дуго се познајемо.. виђам га сваки дан.. заслужио је.. ма ајд једну.. да испуним норму за данас, да одељемо једну рецку па нек иде живот.. Зилота би могли да питамо, јел зна некога кога није изанатемисао... баца те анатеме ко онај Сомборац у НБА асистенције... :) :) :)

Мислиш и на Пајсија Светогрдца?
Мислим на Светог Пајсија, бистри поток Светогорски, да Бог да па да ме помене бар једном у својим молитвама, мислим да бих сав оживео и ватру живу из себе избацио. Слава Богу и Светом Пајсију и оцу његовом духовном Светом Арсенију Кападокијском што нам га - својим светим молитвама огради и сачува!

Мислим на Светог Пајсија, бистри поток Светогорски,
Бистар ко његово сатанско чедо Вароломеј, чију секту носиш на аватару...

да Бог да па да ме помене бар једном у својим молитвама, мислим да бих сав оживео и ватру живу из себе избацио. Слава Богу и Светом Пајсију и оцу његовом духовном Светом Арсенију Кападокијском што нам га - својим светим молитвама огради и сачува!
Анатема и Пајсију и Вама екуменистима који га величате...

Али баш бих волео да ми објасни одакле да су среда и петак јеврејски, како је до тога дошао?
okey njihov je ponedeljak i cetvrtak, mislio sam na princip dva dana u sedmici, pa onda na godisnjem nivou pred vaskrs; dakle, ja sam priznao coveku za te dane u nedelji da ne postim

И то зове - права Библија. Пом(ј)ерио, не дирајте га. То да Бог сачува и што даље. Не уплићите се у ђавоимана чов(ј)ека
u kako ti volis da lazes... ali tesko ces se iskobeljati naslade da je avva justin u paklu, sto si nam preneo, svi su te procitali - ja da u tako nesto ne verujem, nikad ne bih prenosio ovako javno, kao cuh od nekog tamo antonijevog
Е, благо теби, када тако - све знаш - ко ђаво.
to je tebi u krvi da ljude etiketiras, jace od tebe - da osudis, takva ti je priroda

i jes kao baba, i to urokljiva:D baba jaga
Анатема и Пајсију и Вама екуменистима који га величате...
ma muljare su teske

Baš kao je neki rubni pravoslavac. Odbacuje Apokalipsis, Otkrivenje. On je pravoslavni protestant
pa jel si nam ti rekao da ga ni rimokatolici nisu citali na misi sve do 1960-ih, a mi i dalje ga ne citamo na liturgiji oduvek? sta je problem, sto sam ja posten, i kazem koji je razlog? eto ova baba me proglasila djavoimanim, ludim, i sta sad, jel cu ja da placem zbog te babe? dosla baba i siri abrove avva u paklu?! i sad ja ne valjam koji lepo sve argumentujem Pismom, istorijom itd?

@bas kao , да ли си прочитао Поруку Старца Елпидија Србима? Да ли се придржаваш исте?
ovde mislim kao geda, da je taj lazni prorok, prelascen, samo nije jedini, svi ti starci koji prorokuju o antihristu su prelasceni, antihrist je pisac laznog otkrivenja, i kraj price:
u 4. veku, vidi moj potpis, su mnogi, vecina, skoro svi tako verovali osim ovih ekumenista zapadnih koji bi da nas pojedu,a ziloit im se kao ne da, dok mene zanimaju samo da ih raskrinkam
"Старац" Елпидије није никакав старац већ прелешћени пророк којем се наводно јавља сам Христ. Ни мање, ни више. Испромашивао је доста тога до сада у својим пророчанствима везано за ковид, вакцинисање итд.

Poslednja izmena:
sad bas kada si potegao pitanje:
sreda - izdao ga njegov, jevrejin
petak - vikali njegovi, jevreji, raspni ga

e tako ti svi poste, osudjujuci druge, kao ova baba sto glumi zmaja, siri abar avva u paklu, jel mozes ti da zamislis takvu osobu? ja, tesko, bar do sada

budimo ljudi, sto rece pok. patrijarh, a sta to znaci? to znaci da cu da ti priznam kada pogresim, a ti meni, ili ova babuska? sumnjam.

Poslednja izmena:
sad bas kada si potegao pitanje:
sreda - izdao ga njegov, jevrejin
petak - vikali njegovi, jevreji, raspni ga
Али ти дани немају везе са јеврејском религијом, па чак ни са Старим Заветом, већ представљају наше сећање Христовог Страдања када је обавезно постити, поготово у петак.
То су начела Православне Цркве, нема везе са Јудеизмом.
budimo ljudi, sto rece pok. patrijarh, a sta to znaci? to znaci da cu da ti priznam kada pogresim, a ti meni, ili ova babuska? sumnjam.
И ја ћу увек признати кад погрешим. И нећу да те осуђујем ако погрешиш. Напротив.

Back