Ко је старац Елпидије?

"Старац" Елпидије није никакав старац већ прелешћени пророк којем се наводно јавља сам Христ. Ни мање, ни више. Испромашивао је доста тога до сада у својим пророчанствима везано за ковид, вакцинисање итд.

1. Korinćanima (prevod prote Dimitrija Stefanovića) o nedostojnom pričešćivanju:
27 Ko, dakle, nedostojno jede hleb ili pije čašu Gospodnju, ogrešiće se o telo i krv Gospodnju. 28 Neka čovek ispituje sebe, i tako neka jede od hleba i pije iz čaše: 29 jer koji (samo) jede i pije, sud sebi jede i pije, zato što ne razlikuje tela (Gospodnjeg). 30 Zato su među vama mnogi slabi i bolesni, i dosta ih je umrlo. 31 Kad bi sami sebe ispitivali, ne bi nam se sudilo. 32 A kad nam sudi Gospod, kara nas, da se ne osudimo sa svetom.
+++
Lažni starac Elpidije poziva na svakoliturgijsko pričešćivanje.

"Старац" Елпидије није никакав старац већ прелешћени пророк којем се наводно јавља сам Христ. Ни мање, ни више. Испромашивао је доста тога до сада у својим пророчанствима везано за ковид, вакцинисање итд.
neka ga svemocni Allah blagoslovi...prorok, koji dozivljava vizije...sad, da li je to uz pomoc srpske rakije ili kolumbijskog kokaina, to je nebitmo...

Prelest, na Liturgiji covek mora da budem spreman da bi se pricestio a ne samo tako idem na svaku Liturgiju....
То што се неко ретко причешћује не значи да је достојан причешћа само због ретког приступања.
Може се и ретко причешћивати а опет механички.
Otac Simeon je dobar duhovnik, podseca me na mojeg bivseg duhovnika Oca Serafima, odmah se to prepozna.
Чувене су молитве о. Симеона.

То што се неко ретко причешћује не значи да је достојан причешћа само због ретког приступања.

Ja nisam ni rekao da je dostojan, to Bog odredjuje a na nama je da se spremamo za to.

Najbolje je redovno ići na liturgiju i često se ispovedati, a o pričešćivanju se savetovati sa svojim duhovnikom. Ne treba biti nemaran poput katolika koji se često pričešćuju, čak i svaki dan, a žive u smrtnim gresima. Treba se čistiti i biti što dostojniji ispravnim životom. A nekada je često pričešćivanje i neophodno, sve zavisi u kakvom je stanju čovek. To određuju sveštenici. Sve treba biti uravnoteženo, bez krajnosti. Kako živimo u poslednjim vremenima, logično je da se češće pričešćujemo, ne kao nekada četiri puta godišnje ili čak jednom godišnje. Ali, svaki dan...

coce probio si led sa raskrinkavanjem grckih staraca, jel ih ima jos laznih, ili je ovaj arhilazni prorok? kao onaj lazni prorok u knj, otkrivenja? mislim ako ne raskrinkas jos nekog, ovaj posteje arhineprijatelj, najlazniji, iz apokalipse
I sama sam pomislila da je prelescen, jer govori u formi proroka, ali ipak treba izvuci ono dobro iz onoga sto kaze, a to je da se molimo (i) za vlast.
ma drenovinu cemo iz njega da iscedimo, samo ako je za aljeka koga si nekad volela :mrgreen:

nije promasio nego slabo zna engleski. Greska u prevodu.

Back