Ko je Rade Basta?

Nataša Rostova

Buduća legenda
Poruka
39.713
...

Ko je Rade Basta, novi ministar u Vladi Srbije

https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...tar-u-vladi-srbije-biografija-vlada-privrede/

Posle ovog nedzentlmenskog, neduhovitog i nadasve idiotskog podj.ebavanja i ku.rčenja spram jedne žene = Marije Zaharove, koja je pri tome za njega buzdovana viša klasa i intelektualni nedostizni svemir...
I to se on ku.rči iz gaća Američkog Ambasadora Hila...
Naravno.., ne on sam od sebe vec kao trbuhozborac CIA/Mi6 režima!

Ovde ćemo se osvrnuti na tu USA glavušu...:kafa:

= Buzdovan :kafa:

= Krimi :kafa:

= Gdegod se muljalo... :kafa:

= Siledžija i nasilnik :kafa:

I on...hej...liliputanac...on krajnje jadno i bedno iz gaća Ambasadora Hila..., zeza Mariju Zaharovu kako ne može doći u Beograd...:roll:

Pa bedniče ona da ti dođe tebi bi klecala kolena, somino jedna...:rtfm:

...

To što se on "ulizivao " javno američkom ambasadoru ne znači da je on abonent američke ambasade

Naprotiv, pre će biti da igra za neku drugu ekipu

Šef mu se oglasio iz Beča i izgleda da ona zadrigla kreatura više vremena provodi tamo nego u Jagodini, u koju dođe samo kada treba da podeli po koju 'iljadarku socijalnim slučajevima

Poruka
20.710
11.png

Njegos88

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.447
Sa Š ili S .
Al ' niđe naše Ć na kraju.
( latinski jel bi '' nosač'')

BASTA.

Meni se cini da je Vlasko ili Arnautsko poreklo.

Prezime Basta se najranije pominje 1600. godine, kada je, prema “Srpskom prezimeniku” Velimira Mihajlovića, zapisan neki Đorđe, ali sa izričitom napomenom da je poreklom iz Albanije; pominje se zatim u selu Krupa (Pounje), poreklom iz Like posle 1878. godine; u Medenom Polju kod Bosanskog Petrovca, došli 1879. iz okoline Udbine, gde ih ima u selu Kurjak.

Prezime je nastalo od reči bastah, koja je potvrđena u 16. veku u značenju nosač, i vodi poreklo od srednjovekovne latinske imenice bastasius.

Prema Leksiku prezimena SR Hrvatske iz 1976. prezime Basta se pojavljuje u sledećim mestima ove bivše jugoslovenske republike

Ima i BAŠA iz Crne Gore i Vojvodine. bio jedan fudbaler rodjen u Vojvodinu ali igrao je za Crnu Goru kislim da mu je otac bio poreklo Albanac ili Rusyn.