Ko je probao šiladžit (mumio)?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
79.345
Sanskrit शिलाजतु (śilājatu), od शिला (śilā, “kamen”) +‎ जतु (jatu, “katran”).

Navodno je super zdravo i daje supermensku energiju. Ko je probao?

1728021950659.png

Iako se šiladžit ponekad naziva mineralnim katranom ili smolom, nije ni jedno ni drugo.

To je visoko viskozna supstanca poput katrana ili smole, koja je veoma tamno braon ili crne boje, ali za razliku od njih je lako rastvorljiva u vodi, ali nerastvorljiva u etanolu.

Sadrži više od 20 elemenata, uključujući kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, hrom i olovo. Takođe sadrži čvrste parafinske ugljovodonike, proteine, ugljene hidrate, aminokiseline, masne kiseline i alkohole. Sadržaj minerala je 15-20%, zajedno sa elementima u tragovima uključujući selen.

Probao. Staviš otprilike količinu kao zrno graška u jedno 2 dl mlake vode pa razmutiš. Neki stavljaju u čaj. Ja sam stavio u manje vode jer neću da se nalivam.
Ukus je kao da si procedio vodu kroz znojavi srpski opanak koji je prošao solunski front.

Kažu da mora da piješ svaki dan mesecima da bi se primetilo

Na tarabi piše svašta, u narodu se priča još svašta u svakom slučaju treba biti uporan sa traženjem informacija...
Pre 15 godina probao sam nešto slično u tabletama kao rusku smolu i koristio najmanje 6 meseci...priča je bila ovakva " Prvih 7 dana se aktiviraju sve anomalije u organizmu, zatim počinje rehabilitacija. Tačka." Ništa ja tu nisam osetio, doduše, ne znam kako zdrav organizam reaguje na te preparate....a ni da li su to samo izmišljotine...

Na tarabi piše svašta, u narodu se priča još svašta u svakom slučaju treba biti uporan sa traženjem informacija...
Pre 15 godina probao sam nešto slično u tabletama kao rusku smolu i koristio najmanje 6 meseci...priča je bila ovakva " Prvih 7 dana se aktiviraju sve anomalije u organizmu, zatim počinje rehabilitacija. Tačka." Ništa ja tu nisam osetio, doduše, ne znam kako zdrav organizam reaguje na te preparate....a ni da li su to samo izmišljotine...
Verovatno da je to to (ruska smola)

Back