Ko je pravi Jevrej?

Е, зашто онда народ говори о страдању за Веру Христову, а не за Перуна или Сварога?
o jbt čitaš li šta ti pišem, tako mlad a tako ograničen. u toj pesmi za veru Hristovu a u drugoj pesmi majka mu je vila.
a u realnoj istoriji nije ni postojao.
narod je stvorio junaka koji je bio lažno optužen i on kao junak zaklinje se svetom caru Lazaru koji je bio knez da će pokazati da je vera obećavajući da će ubiti murata.

o jbt čitaš li šta ti pišem, tako mlad a tako ograničen. u toj pesmi za veru Hristovu a u drugoj pesmi majka mu je vila.
a u realnoj istoriji nije ni postojao.
narod je stvorio junaka koji je bio lažno optužen i on kao junak zaklinje se svetom caru Lazaru koji je bio knez da će pokazati da je vera obećavajući da će ubiti murata.
Мајка вила је фолклорна пратећа тема, ово о жртвовању за веру хришћанску је кључни елемент мита, Завета и на њима заснованог идентитета.
Другим речима, косовски народни мит је класичан хришћански мит са свим хришћанским митским елементима.

Имаш тајну вечеру (кнежева вечера) имаш Јуду (Бранковић) и жртвовање за Царство Небеско.
Чиста хришћанска симболигија.

A ја идем на бој на Косово,
У пресвето име Исусово.
Ако бог да те се натраг вратим,
Лепшим ћу те даривати даром;

Sad bi sale izmenio u presveto ime perunovo haha

U mog sina slijepca Grgura,
U njega se muško čedo nađe;
Nije čedo čeda kakvano su:
Vučja šapa i orlovo krilo,
I zmajevo kolo pod pazuhom;
Iz usta mu modar plamen bije,
Materi se ne da zadojiti.

a ovaj sagradio prelep manastir na fruškoj gori :D

A ја идем на бој на Косово,
У пресвето име Исусово.
Ако бог да те се натраг вратим,
Лепшим ћу те даривати даром;

Sad bi sale izmenio u presveto ime perunovo haha
Па можда и измени, ионако је цела та прича чисто помодарство.

Ево дајем оне из зборнице сотонине који говоре да су Јевреји и нису, него лажу; ево ћу их учинити да дођу и да се поклоне пред ногама твојим, и да познаду да те ја љубим.

Pravi jevreji postoje.I on ih ljubi a te lazne ce naterati da se poklone pravim jevrejima..Cudna izjava.Nema tu srba rusa engleza grka samo jevreja.
Osudjujuci lazne jevreje isus priznaje prave jevreje.

Ali za koga bii.Isys mogao reci da je lazni jevrej a za koga da je pravi jevrej?

... Библија је сатворена од рецензија.. безброј пута дописивана и преписивана...

Реформатор хебреизма лако може бити да је под Хебру ..наводио 'људи' односно НЕхебру 'НЕљуде'

не по НАЦИ основи већ по понашању

Име сваке 'нације'.. је некада у буквалном смислу био синоним за Људе као данашља реч ЧОВЕК што значи људску јединицу

а ненекога посебно ни неки посебан народ

Тако да лажни .. су уствари нељуди ....они који зло чине ..другима..другој деци ....

preci su znali svoje korene za razliku od tebe koji poturaš ljubu jevrejima ;)
da si bar po tri pesme čitao za predkosovski, kosovski i postkosovski ciklus nešto bi i znao.
ovako blago siromašnim duhom njihovo je carstvo nebesko :D
Али Преци ипак за Веру Христову гинуше, не за Перунову или Сварогову. ;)

jel sam to poreko?
a nisi mi rekao za čiju veru izginoše partizani?
Добро, прихваташ да су Срби били хришћани који су гинули за Христову веру? Фино.

Партизани? Већински народ у њима гинуо је за слободу и против усташког ножа.

Danas ili sutra slava .

Sveti Olimpija Stolpnik je hrišćanski asketa iz 7. veka .
Srbi veruju da je sv. Olimpija je pobijedila kugu, zaustavila gubu, otjerala nezdrave vjetrove i učinila razna druga čuda.

A kako znadose srbi za ovoga koji ziveo u 7 veku.

Будући да су већином били православни хришћани, гинули су као православци. Зато је свака партизанска јединица имала православне попове који су вршили службе, опела, итд.
:hahaha:
manje sendviča da jedeš, vidiš da udara u mozak

:hahaha:
manje sendviča da jedeš, vidiš da udara u mozak
1733662328022.jpeg

1733662344284.jpeg

Back