Ko je pisao Bibliju?

Nije slagao. Govorio im je to kao čovjek. On to zna kao Bog ali tu im je govorio po Svom čovještvu. Tako da im nije slagao ali im je zatvorio i vrata da Ga zapitkuju. Naravno ni sami apostoli nikad nisu smatrali da ih je On tu slagao a znali su da zna SVE.

Pa cemu onda ova prica? Cemu u stvari uopste biblija?
Stavis onih 10 (12) zapovesti i to je to.
Bog je rekao da se i to zapiše i svaka druga priča koliko god da je čudna. Bog ništa ne krije, ni šta je On radio ni njegov narod.

Imaš predhodni svet koji je postao veoma zloban i nad kojim se Bog po Pravdi, nije sažalio već ga je uništio u potopu...
I ne treba niko danas da se zavarava da je Bog milostiviji po Novom Savezu i da će gledati kroz prste onima koji čine smrtne grehe...Neće.
Bog se ne menja i njegov sud prema zlu...naš sud se menja...pa prvo sebi gledamo kroz prste pa onda i drugima i merimo se tako što se s'njima upoređujemo...Ali uvek onako što brvna u svom oku ne vidimo a trun u oku brata vidimo.

Bog nam je svima isti Otac. I nikad ništa neće uraditi dok unapred ne kaže...
Zato i Biblija...i za primer iz tuđih života i za nauk za spas svog života.

Ako Bog govori, a govori. I nije bio opširan, samo se kroz jednu knjigu predstavio...Šta voli, šta Ne...Šta će uraditi, šta Ne.
Sve za dobrobit našeg života...i samo toliko... kad bismo mogli i to malo sažvakati, bili bi savršeni ljudi a planeta savršeno mesto za život.

Ako Bog govori, a govori. I nije bio opširan, samo se kroz jednu knjigu predstavio...Šta voli, šta Ne...Šta će uraditi, šta Ne.
Sve za dobrobit našeg života...i samo toliko... kad bismo mogli i to malo sažvakati, bili bi savršeni ljudi a planeta savršeno mesto za život.
To je dobar dokaz...kada se pitamo da li neko govori, da kažemo govori.
Mogao je i koncizniji da bude, pa da nema potrebe da se objašnjavate ovde.
A agentu da da otkaz...em mu nije dobro izreklamirao knjigu, em dopušta da se u njegovo ime šlapaju drugi pisci od kojih će neki uskoro imati veću publiku.
:mrgreen:

A agentu da da otkaz...em mu nije dobro izreklamirao knjigu, em dopušta da se u njegovo ime šlapaju drugi pisci od kojih će neki uskoro imati veću publiku.
Ma On je precizan, samo što ljudi vole da dometnu njegovim rečima...tu nastaje problem.

Biblija je skup tekstova, pisanih i kasnije editovanih od strane ljudi sa različitim teološkim konceptima.
Da bi tvoj zaključak o meni bio validan morao bi da dokažeš da su biblijski tekstovi jednoglasni.
I da je bog stradao na krstu (u stvarnosti, ne u fantazijskom svemiru NZ).
To ti je greska odmah u koracima, nema razlicitih teoloskih koncepata, tamo na onoj drugoj temi si mi reko da smo mi sami ubacivali da bude isti teoloski koncept, i jeste, to se prvo gledalo bilo bi totalno glupo da hriscani ubacuju u svoje knjige neke stvari koje su teoloski potpuno suprotne, onda bi sa pravom neki rekli vi ste ludi imate potpuno razlicite stvari, to bi bilo skoro kao da je u matematici 2+2=4 na jednom mestu i onda dodje drugi matematicar i kaze ne to je ipak 5. itd.

Drugo zasto je trebalo da bude teoloski jedinstveno, takvo je bilo apostolsko predanje i pisano i usmeno po svim crkvama koje su postojale po svetu, nije moglo da postoji 2,3 razlicitih predanja, o tome je pisao sv.Irinej Lionski.itd.

Nije slagao. Govorio im je to kao čovjek. On to zna kao Bog ali tu im je govorio po Svom čovještvu.
znaci svaki je covek laza, sin coveciji je slagao po svom covestvu da ne zna, jer mi znamo da bog sve zna, a kao bog je morao znati?
idi bre begaj - nema ovde covek i bog, to ti ucitavas, vec ovde imamo otac i sin, otac je to zadrzao u svojoj vlasti, Isus ti to jasno kaze, dakle vi lazete da je sin znao - NIJE

a zaasto vam to treba? kada vam kaze: "idite od mene nikada vas nisam znao", jel ce i tada da laze? zasto samo ne kaze, idite od mene, niste iz mog tabora, niste moji?

e, lepo ti se kaze Isus, da nesto samo Otac zna, i ti neces da prihvatis, nego kazes nije tako, nego je on kao skroman, a zapravo otvaras vrata laznim prorocima, mora on sve da zna pa da kaze ovom ili onom, jovanu preko andjela npr.

NIKO NE ZNA, NI ANDJELI NEBESKI, NI SIN - jel ti razumes sta ti Isus kaze? niko, znaci NIKO, a vas je otac lazi zarobio.

Poslednja izmena:
pa vec imaju vecu pobliku, zar ne vidis da su jedva docekali da Isusa naprave lazovom, kao znao je, ali ih je slagao zbog nekog razloga, za njihovo dobro, ili iz skromnosti?
oli, kao, ajd nema veze saznao je posle, po vazenesenju, pa javio njihovom laznim proroku jovanu, ... ma saznao je u 19. veku pa javio opet nekim osnivacima sekti - samo su napravili zamku ovima, a misle da ce se sami izvuci sa tefilaktom ohridskim - IDITE OD MENE NIKAD VAS NISAM ZNAO, i jedni i drugi.

Poslednja izmena:
Kao Bog je znao.
kontekst je otac i sin, a on kaze da samo otac zna, i onda oni kojima je otac djavo lazu da i sin zna, pa neki kazu da im je javio vreme 2. dolaska - krivica je objektivno vasa, poturate ove da budu osudjeni, samo kazete rekao teofilakt ohridski, a mi njemu verujemo da je I SIN ZNAO ... po istoj logici je i filokve, i od sina izlazi onda

kontekst je otac i sin, a on kaze da samo otac zna, i onda oni kojima je otac djavo lazu da i sin zna, pa neki kazu da im je javio vreme 2. dolaska - krivica je objektivno vasa, poturate ove da budu osudjeni, samo kazete rekao teofilakt ohridski, a mi njemu verujemo da je I SIN ZNAO ... po istoj logici je i filokve, i od sina izlazi onda
Ne može Bog nešto da ne zna. Bog je sveznajući. Hristos tu govori iz Svoje ljudske perspektive. Želi reći da o tom Danu ne znaju ni anđeli ni ljudi već samo Bog.

Ne može Bog nešto da ne zna. Bog je sveznajući. Hristos tu govori iz Svoje ljudske perspektive. Želi reći da o tom Danu ne znaju ni anđeli ni ljudi već samo Bog.
opet se sluzis lukavstvima, a evo u cemu je problem:
samo je Bog Otac sveznajuci, a Hristos nije zeleo da nesto kaze, pa da mu treba Maki tumac, vec je zaista rekao da je to Bog Otac, to sveznaje, sazznanje, ili informaciju o 2. dolasku zadrzao za sebe, i da ni njemu nije otkrio. E pa sada smo se, morali bi, razumeli.

Back