Ko je optužen za "genocid" u Srebrenici?

Обилић

Elita
Banovan
Poruka
17.205
Nešto me kopka, stalno diskutujemo da li je bilo genocida ili nije, šta je genocid i sl. ali primećujem da ne znamo ko je apostrofiran kao nalogodavac, a ko kao izvršilac eventualnog zločina ?!

Da li je to srpski narod ili srpska država, ili vojska Republike Srpske, ili neka specijalna jedinica ili neko koga ne nabrojah ?

Koga optužuje bošnjački narod, a koga bošnjački političari ? Koga sudovi, bošnjački, srpski, međunarodni ?

Ja u onim snimcima vidim da je Mladić prilično uverljivo garantovao živote zarobljenicima.

Da li je moguće da je zločin samostalno izvršila neka grupa kao ovi iz Banjske ?

Sa takvim specijalnim operacijama se običan narod ne može nikako identifikovati.

Gledam ove masakre po Ukrajini i Izraelu, zaista daleko od srca i pameti.

Smatram da je kolektivna odgovornost budalaština. Ja sam bio na ratištu, ali nisam išao da vršim ratne zločine, genocid i bilo šta nenormalno ni sadistički, i ne želim da me bilo ko poistovećuje sa zlikovcima.

Za Srebrenicu niko ne moze da bude osudjen za genocid, jer ubijanje ratnih zlocinaca nije genocid.
Ima tih poluljudi koji lako mlate gluposti.
Za ratni zlocin trebalo bi optuziti SAS jer je u njihovoj nadleznosti pobijeno vise hiljada dece, a pitanje bi bilo i da li su krivi za genocid, jer nenaoruzan narod ne moze da bude kriv, pa posle njih osuditi naredbodavce genocida koji su vrsili ratni zlocinci iz Srebrenice, a streljanje ubica je legitiman cin....da sam ja bio u njihovoj situaciji i SASovci bi bili streljani po medjunarodnom pravu na samoodbranu.

Osuđena je i Republika Srbija, ali ne za genocid, nego za to što nije spriječila isti, a prema presudi suda to je bila u mogućnosti učiniti.
Kako? Kad nije imala komandu na toj teritoriji? Ili delimičnu samo?

I, ovo, koja je razlika ako vojnik pogine u borbi, ili kao ratni zarobljenik? I jedno i drugo je zločin u ratu.

Deca i žene nisu masovno ubijane. Tako da je ratni zločin, ubistvo ratnih zarobljenika, i čistka iz ko zna kojeg tačno razloga. Možda da se zaustavi rat...

Kad su streljanje proglasili genocidom?

I Bog, da im nije podario zivot, ne bi ih nasi streljali...
I oni koji su zakuvali.

Koliko ja znam Srbi su upozorili Bošnjake tada muslimane za posledice rata...
I niko nije nevin, iako mnogi jesu stradali samo od posledica rata ne i direktnom dizanja puške na komšiju...

Ludaci, vojnici, su činili teška zlodela ali ko normalan ostaje nakon rata, posebno ukoliko i sam preživi raznorazne traume...

Rat, rat, se nikada nikada ne menja.
Dok se, možda, mi ne promenimo.. Možda.

ја знам оно што сам видео,
А видео сам и гледао сам разне Интервјуе да је покојни Пелемиш(Лака му Земља),Командант тог 7. диверзантског Одреда несметано после ,
гостовао по разним Емисијама и нико га није јурио,судски гонио.
Онда сам такође видео оног КОС-а(словенца,тако му презиме) и неколицину њих,припадника тог Одреда како у једној Емисији одговора за то,пред муслиманским Судом у Сарајеву.

I oni koji su zakuvali.

Koliko ja znam Srbi su upozorili Bošnjake tada muslimane za posledice rata...
I niko nije nevin, iako mnogi jesu stradali samo od posledica rata ne i direktnom dizanja puške na komšiju...

Ludaci, vojnici, su činili teška zlodela ali ko normalan ostaje nakon rata, posebno ukoliko i sam preživi raznorazne traume...

Rat, rat, se nikada nikada ne menja.
Dok se, možda, mi ne promenimo.. Možda.
To "upozorenje" imas pre svakog rata...Pre nego sto krenes da rokas uvek neko od tvoje ekipe upozori...I pljackas banke uvek upozori da se niko ne mrda inace ce morati da puca..Ubijanje zarobljenika i proterivanje naroda je uvek zlocin...

To "upozorenje" imas pre svakog rata...Pre nego sto krenes da rokas uvek neko od tvoje ekipe upozori...I pljackas banke uvek upozori da se niko ne mrda inace ce morati da puca..Ubijanje zarobljenika i proterivanje naroda je uvek zlocin...
Ali ide jedno s drugim...

Zlo. Političari sa idiotskim načinom sprovođenja političke volje, svaki poslanik je odgovoran. Sprovođenja političkih programa. Zar nijedan od trojice lidera nije mogao da kaže, usporimo...

Svašta je bilo tokom tog rata. Nažalost.

Danas, da vidimo, hoće muslimani biti povod a Izrael uzrok za već zahuktali novi svetski rat.
Ne brinite biće i četvrti...jedino dal ćemo pamtiti prva 3...

Živi bili, i pričali i o petom..
Mož biti poslednjem...

Онда сам упознао једног нашег Борца,непуних 6 Месеци после Сребренице.
Он је мени рекао да их ту било баш Много мујага где су их Снаге Републике Србске све разоружали.
Сад ,пошто нису знали шта ће са њима--ајд бјежите.
И они почели да беже.Нико их није дирао.
Онда,како су ваљда пристизале Нове Снаге Војске РС и видели да је све то сређено и Сребреница Ослобођена,они се онда нахнадно упутили у Лов где су их ловили ко зечеве.

U Hagu je osuđen i pripadnik 10. diverzantskog odreda Dražen Erdemović, prvi čovek koji je pred tim sudom priznao krivicu za ubistva zarobljenih Bošnjaka.
Erdemović je uhapšen još 1996. u Srbiji i iste godine je u Hagu osuđen na pet godina zatvora,
a njegovo svedočenje kasnije je doprinelo osuđujućoj presudi protiv Ratka Mladića.

Erdemovic je za ubistvo 1.000 zarobljenika, kako je sam priznao, osudjen na 5 godina zatvora.

Био сам на ратишту и знам,
било каква злодела никада не раде сви војници,
нити свака јединица.

С рања праве само врло посебни појединци,
који се појаве ниоткуд,
ураде с рање и нестану.

Пролазе кроз јединице као кроз сир.
О њима треба питати специјалне службе ...

Back