Ko je najpreči ovoj vlasti?

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Nedavno je u javnosti vođena žustra polemika da li je dovoljno »Beograđanima« iz kartonskih kutija ispod mosta dati stambene kontejnere ili im se moraju dati isključivo stanovi! Onima koji su celog svog veka bili društvu isključivo na teret i štetu!
Nekako u isto vreme pominjalo se 20 000 evra za operaciju jedne keruše! U Smederevu za te pare može da se kupi stan(čić)!
U okolini Požarevca do pre dve godine živela je R. B. Radila je u prosveti tačno 40 godina do penzije! Mogla je da se penzioniše ranije jer je imala tešku srčanu manu a kasnije i tešku operaciju srca. Uprkos tome nije imala ni dana bolovanja! Nije ni jednog trenutka htela da bude na teret društvu.
U svom mestu je dobila stan u kome je nesmetano živela i posle penzionisanja petnaestak godina.
Primakavši se devetoj deceniji, zbog teškog zdravstvenog stanja zaključala je stan i došla u Dom za stare i penzionere u Smederevu.
Važno je napomenuti da se boravak u Domu ne smatra trajnim rešenjem i Dom nije u obavezi da drži onoga ko ne plaća – iz bilo kog razloga. Boravak u Domu ima sličan tretman kao boravak u hotelu – to je nešto privremeno!
Štaviše ako dom poskupi pa korisnik više ne može da ga plaća mora da ga napusti. Pošto se zna kolike su bile plate u prosveti R. B. se lako može desiti da dođe u situaciju da joj penzija ne pokriva cenu doma.
Nedavno je od svoje bivše škole dobila dopis čiji je naslov: »Zahtev za iseljenje«. Suvoparnim, birokratskim rečnikom, zahteva se da se iseli iz stana!
Stan nije otkupljen. Da li pisac ovog zahteva nije mogao da sačeka još ovo malo koliko je R. B. preostalo od života?
I da li su oni koji su se celog veka bavili kriminalom i kučići preči ovoj vlasti od onih koji su celog veka radili?
R. B. se obraćala Predsedniku Tadiću i gradonačelniku Požarevca.
Iz Tadićevog kabineta je dobila isto tako birokratsko i suvoparno saopštenje da »nisu nadležni« a gradonačelnik Požarevca je nije ni udostojio odgovora!
Da li je to demokratija? Ili je neka kartonska i pasja demokratija?
 

Back
Top