• Dragi prijatelji, kreiran je nov forum "Socijalna zastita" na kome ce se pricati o svim pitanjima vezanim za ovu aktuelnu temu u drustvu

Ko je Milijana Baletic? Objektivni novinar ili ratni huskac?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
26.829
Milijana Baletic pocela je svoju novinarsku karijeru, a zvazda je postala pocetko 90 - tih kada su i poceli ratovi u SFRJ.
Izvestavala je sa svih ratista u bivsoj Jugoslaviji, velicajuci Slobodana Milosevica i njegovu politku. Posle 2000 dobila je nogu sa RTV gde je radila, ali je 2009 vracena jer je njen suger daddy imao poznatstvo sa jednim politicarem koji je sredio da se ponovo vrati. Mada je taj suger daddy izdrava, ona se pali na mladje tipove.
Sa dolaskom SNS pocinje da gostuje u cirilici i pinku, ali njeni ekstremisticki stavoli su smetali cak i Vuciciu, tako da od tada gostuje samo na youtube kanalima.
Intereseanta je njena prica koju je lansirala 1992 da Hanka Paldun imao svoj privatni logor gde muci i ubija Srbe ma stotine. Kasnije kada se javnost zainteresovala za Hanku i za njen logor, nisu mogli da nadju ni jednog svedoka niti jedan dokaz.
Sama kaze da je jako dobro informisana, jer ima informacije iz prve ruke, a saradjuje sa obavestajnim sluzbama Indije, Argentine i Grcke. Ponovo hce da se vrati na Pink, ali za sada nista od toga......
Gordana Comic je nju prozivala za njeno izvestavanje, a Milijana joj je odgovorila vrlo argumentovano, sto ne dodje na Strand ( kupaliste na Dunavu u Novom Sadu ) da vidimo ko bolje izgleda

1.jpg

Protest zbog povratka Milijane Baletić na RTV Vojvodinu​

NOVI SAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenili su skandaloznim pojavljivanje novinarke Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje emisije na Radioteleviziji Vojvodine.
Novinarska udruženja su navela da je autorka emisije "Portret Nikole Kusovca - glancanje mitova", emitovane ove nedelje na RTV, "jedan je od simbola ratnohuškačkog novinarstva 1990-ih godina, govora mržnje, promovisanja nacionalističke ideologije i nepoštovanja osnovnih etičkih standarda".

"Povratak Milijane Baletić u program RTV - javnog servisa koji finansiraju gradjani, smatramo otvorenim šamarom demokratskoj javnosti i dokazom daljeg urušavanja ugleda novinarske profesije, ali i osnovnih moralnih načela", ukazuje se u zajedničkom saopštenju NUNS i NDNV.
2.jpg

Predsednik NUNS Vukašin Obradović podsetio je da je to udruženje 2009. godine podnelo Tužilaštvu za ratne zločine krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba i novinara RTV Beograd, RTV Novi Sad, dnevnih listova Politika, Večernje novosti i drugih koji su svojim uticajem i značenjem, kao državna medijska preduzeća, sprovodili ratnohuškačku propagandu 1990-tih godina.
3.jpg

"Mi smatramo da su oni suodgovorni za ratna dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije koja su dovela do ogromnih materijalnih gubitaka i ljudskih žrtava i najstrašnijih ratnih zločina. Ratno izveštavanje Milijana Baletić, sasvim sigurno, potpada u delokrug ove krivične prijave", naveo je Obradović.
Predsenik NDNV Dinko Gruhonjić zapitao je da li je pojavljivanje Milijane Baletić u ulozi autorke i scenaristkinje RTV "poruka da ratni huškači neće odgovarati za svoje delovanje već će, naprotiv, za to biti nagrađeni".


https://www.blic.rs/vesti/drustvo/protest-zbog-povratka-milijane-baletic-na-rtv-vojvodinu/27v969q

Njena cuvena reportaza sa ratista kada se govorio o Kurdima koji pricaju arpaski, a ne kurdsiki....

Nastupi Milijane Baletic na youtube kanalima

INTERVJU: Milijana Baletić - Postoji rešenje za Kosovo, Srbija će dobiti izlaz na more! (12.10.2021)​

https://www.youtube.com/watch?v=JO59IENS168

INTERVJU: Milijana Baletić - Srpski narod je potpuno okupiran i ponižen 5. oktobra! (25.09.2016)​

https://www.youtube.com/watch?v=qVfclQ6-fLM

BALKAN INFO: Milijana Baletić - Pitanje je da li bi drugi političar uspeo da izbori Dejton!​

https://www.youtube.com/watch?v=rT3dDtYTTBI
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.