Ko je kriv za pad nadstrešnice?

To je jedno usko stručno pitanje na koje odgovor može dati sud a predhodno stručni istražni saradnici zajedno sa istražnom i tužilačkom ekipom. No pošto je kod nas zavladala korupcija , neznanje i opšta kakofonija odgovor će se naći u refrenu stare mornarske pesme "Krivo je more".
Doduše biće nekih odgovora kod Sarape od gospin Karana , Krleta i Spasića da su za to sve krivi instruisani elementi mračnih tajnih službi koje niko nije video ali oni imaju iskustva sa njima. I Kami će dati sličan odgovor ; KGB, ozna. kos sekuritatea.

Vojko-V.jpg

ti ne razumes neke najprostije stvari:

umobolni premijer u ostavci se hvalio sa zrtvama ispod nadstresnice recima da je poginulo i 155 i 1555, a ne samo 15 on bi i dalje bio premijer - ni 15, ni 155, ni 1555 nas ne rusi

jel se pajtic hvalio zrtvama likujuci nad njihovoj smrti, jel otvarao te diskoteke. kafice, hotele, kao sns stanicu i to vise puta, koje je zahvatio pozar? jel lagao da nije radjena?

Znači neko je planirao da nadstrešnica padne dok je Vučić otvara, ali pošto je "stručnjak" nije znao da sajle drži i beton oko sajli.
Treba samo utvrditi ko je naredio da se sajle iseku, a ankeri sklone da se ne bi videle. To je uradio svako kome je bio dostupan prilaz i bavio se nadzorom....onaj ko kontroliše to ne bi smeo da uradi jer postoji potpis, znači neko ko se bavio sporednim poslovima arhitekte, gradjevinski inženjeri, mašinski inženjeri....radniku da seče ne može političar da naredi.
Ovo treba tretirati kao teroristički akt i time treba da se bavi BIA i VBA...kao i svima koji pokušavaju da maskiraju terorizam političkim temama...

Treba samo utvrditi ko je naredio da se sajle iseku, a ankeri sklone da se ne bi videle.
ako neces vise da me tuzakas, da iznesem teoriju zavere:

aljek je sve unapred pripremio koga ce da zrtvuje kada nastupi raspad sistema, a nastupa jer je drzava u bankrotu - zapad daje kredite nove, samo ako solc dobije litijum, a nama amerima to nije u interesu, nije ni kinezima, eu poverioci onda traze da se dug uteruje, oce da otimaju, kako djuka rece okupirace srbiju svaba jopet! - i djuka bizon to zaista veruje!

znaci ulozili su u njega racunajuci na duzi rok, a vremena vise nema, zavrnuo je mnoge koji su doveli sns na vlast
amer ce da ga pita sta ce ana brnabic kod madura kada je za njim poternica za sverc droge! aljek ce da kaze sta ja znam mislio sam da je lgbt u modi
za celavog bivseg premijera MV ce da kaze sta ja znam sa kim je on surovao, i @Kapetan.Mark ce da kaze, jel sam vam rekao da je vucic nevin?

tako ce aljek redom da zrtvuje, a smestio je mnogima koje je samo zato i okupio oko sebe, celavi premijer vucevic je pao, a sam se hvalio da je moglo i 1555 da padne, a on ne, slede ana itd, policija ce da hapsi, a vucic ce da glumi nevinasce, sto smo mi i ocekivali, zapravo nam vucic treba dok se ceo sistem ne raspadne, NJEGA NE RUSIMO, pa jel mislite da stiudenti lazu kada to tvrde? ne. mi "studenti" rusimo ceo sistem, a aljek radi za nas, na kraju cemo ga pustiti da pobegne gde god pozeli kada raskanta sektu, pokret malo skripi, lojalisti se utronjali, ali sve i dalje drzimo pod kontrolom

Ministarstvo građevinarstva objavilo dokumenta koja se tiču mogućeg izvršenja krivičnog dela povodom pada nadstrešnice​

Društvo Autor: Nova.rs 02. feb 202510:32
1738406500-novi-sad-3-750x422.jpeg
Železnička stanica Novi Sad odavanje pošte nastradalima, okupljanje građana Foto:Nova.rs
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je saopštenje u kojem obaveštava, pre svega stručnu javnost, da je u saradnji sa Vladom Republike Srbije pribavilo, i na veb sajtu Vlade objavilo svu zahtevanu i raspoloživu dokumentaciju vezanu za realizaciju projekta izgradnje železničke pruge Beograd - Subotica - državna granica (Kelebija) sa svim objektima u njenoj funkciji.

Reagujući na stavove i izjave Sonje Fric, docentkinje na Građevinskom fakultetu, i građevinskog inženjera Zorana Đorđevića u poslednoj emisiji „Oko“ na RTS, kao i na tekst objavljen na portalu blic.rs pod naslovom „Šta otkriva 16.000 spisa o nadstrešnici“ od 1. februara, Ministarstvo saopštava da je saglasno sa izjavom Fricove o važnosti uvida u građevinske dnevnike.

Dokumenta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koja se tiču mogućeg izvršenja krivičnog dela povodom pada nadstrešnice na Železničkoj stanici u Novom Sadu 1. novembra 2024. godine mogu da se vide na sajtu Ministarstva ovde.

Pročitajte još:​

Laži, muljanja i registratori: Vučić se već tri meseca pere od odgovornosti za pad nadstrešnice. Džaba.

INTERVJU Danijel Dašić: Za pad nadstrešnice treba da odgovaraju jedan predsednik države, 2 predsednika Vlade i 3 ministra građevine

28 sati nakon pitanja Nove, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu o slučaju pada nadstrešnice: Proveravamo da li je bilo korupcije

U cilju davanja odgovora, pojašnjenja ili uvida u originalnu dokumentaciju, Ministarstvo i Infrastruktura Železnice Srbije pozivaju stručnu javnost, a pre svega Građevinski fakultet, da se obrate Ministarstvu na telefon 0113612938 i 0113619710 mejl: sektor.zeleznice@mgsi.gov.rs ili Infrastrukturi Železnice Srbije, na telefon 011/3618-330, mejl: kabinet.infra@srbrail.rs, kako bi bez odlaganja organizovali uvid u svu raspoloživu originalnu dokumentaciju, te sastanak sa odgovornim licima u Ministarstvu i/ili Infrastrukturi Železnice Srbije.

Osobe za kontakt su: Milan Petrović, pomoćnik ministra u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije i Vladimir Maksimović, vd generalnog direktora Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom ‘Infrastruktura železnice Srbije’, Beograd“, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova može i pogriješiti, ljudi smo, svi griješimo. Ali zato postoje neke sigurnosne mjere tako da greške ne bi dovele do ovog što se desilo. Tko je pregledao i odobrio idejni projekt? Što je radio nadzor? Ne možeš sve samo tako svaliti na izvođača.
Наравно да треба да уследи надзор, ало то не амнестира извођача рдова од дела одговорности, а постоји сумња да је извођач подмитио надзор да одобри технички пријем.
Нема ту велике науке; сви ми знамо како се то обавља; питање је зашто то није спроведено, и који су законски рокови да се истрага спроведе до краја.

Kakve bre bajke, svima je jasno da je politizacija pada nadstršnice način da se sakriju ubice, da tužilaštvo ne sme da optuži ni jednog korumpiranog "stručnjaka" koji je u "opoziciji" koji je pobio ljude u Novom Sadu....Normalno da je svaki mafijaški "stručnjak" ugradjen u svaki posao u Novom Sadu....

Back