- Poruka
- 84.922
Evo liste ko koliko izvozi automobila, naznačeno u milijardama dolara.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je bilo 2023.Kako je sad Nemačka opet prva? Zar nije propala?
VW, najveći evropski proizvođač automobila, prolazi kroz veliku rekonstrukciju jer po prvi put razmatra zatvaranje nemačkih fabrika zbog slabe evropske potražnje, konkurencije iz Kine, izazova koje predstavlja elektrifikacija vozila i visokih troškova u Nemačkoj. - 11. oktobar 2024.Kako je sad Nemačka opet prva? Zar nije propala?
U Maroku se pored ostalog prave i Dačije.Maroko je 2023. zvanično postao najveći izvoznik automobila u Evropsku uniju, prestigavši automobilske džagernate poput Kine i Japana.
„I Tunis i Maroko su počeli kao jeftine alternative istočnoevropskim zemljama za radno intenzivne komponente, kao što su kablovi i kablovi, ali Maroko je shvatio potencijal u automobilskoj industriji i stvorio takvo okruženje koje je povoljno i za OEM proizvođače i za proizvođači komponenti,” komentariše dr Pal Negiesi, direktor CE Auto, istraživačkog centra.Međutim, vidljiva je konkurencija za ulaganja i između zemalja severne Afrike.
U februaru 2024, Mitsubishi Corporation je objavila planove da likvidira svoje poslovanje u Tunisu i konsoliduje poslovanje u okviru svoje kancelarije u Kazablanki.
U Maroku se pored ostalog prave i Dačije.
Zanimljiv je i visok plasman Meksika, Kanade i Belgije pošto oni takođe nemaju svoje marke automobila.
To je tabela proizvodnje. Moja tabela je izvoz, i to 2023. godineTa tabela ti nije bas tacna
https://www.visualcapitalist.com/ranked-top-30-countries-automobiles-manufactured/
ovdeGde smo tu mi?
Srbija je 2022. izvezla automobile u vrednosti od 200 miliona dolara. Glavne destinacije za izvoz automobila iz Srbije bile su Italija (88,4 miliona dolara), Crna Gora (32,2 miliona dolara), Bosna i Hercegovina (29,9 miliona dolara), Severna Makedonija (11,9 miliona dolara) i Albanija (10,8 miliona dolara).
Slabo i to sa svim subvencijama koje daje, mora to mnogo bolje.
Fiat je sranie brendSlabo i to sa svim subvencijama koje daje, mora to mnogo bolje.
Fiat ne proizvodi vise nista u Srbiji, fajront.Fiat je sranie brend
Nikad oni nisu bili dobri, nego mi nismo znali za bolje.Nekad je FIAT pravio dobre automobile.
Dobri su bili to automobili, nego slabo ti poznajes.Nikad oni nisu bili dobri, nego mi nismo znali za bolje.
koji je na primer fiat bio dobar?Dobri su bili to automobili, nego slabo ti poznajes.