Ko je gori nasi liberali ili nacionalisti.

Ko je gori

• Liberali

glasova: 15 83,3%
  • Nacionalisti

glasova: 2 11,1%
  • Svi su isti

glasova: 1 5,6%
  • bas me briga

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    18
  • Anketa je zatvorena .
Моје политичко опредељење :
Две трећине конзервативац, трећину либерал.
60 % српски националиста, 40 % мондијалиста.
100 % Православни Хришћанин (мада ово нема везе са политиком)
100 % Русофил
50 % Индофил (Индија)
50 % Еурофил
0 % НАТОфил
80 % Десничар, 100 % десно-центриста

Најгори су екстремни либерали, екстремни националисти и социјал-либерали (леви либерали, тј. либерали у политичком, социјалисти у економском смислу). Умерене националисте (којима припадам) и умерене либерал-либерале поштујем.

Моје политичко опредељење :
Две трећине конзервативац, трећину либерал.
60 % српски националиста, 40 % мондијалиста.
100 % Православни Хришћанин (мада ово нема везе са политиком)
100 % Русофил
50 % Индофил (Индија)
50 % Еурофил
0 % НАТОфил
80 % Десничар, 100 % десно-центриста

Pa koliko djelova te ima?? :eek:

50 % Еурофил

Пуно је 50%...ал ај добро...ипак се Русија великим делом простире на Европи.... :-))))

Најгори су екстремни либерали, екстремни националисти и социјал-либерали (леви либерали, тј. либерали у политичком, социјалисти у економском смислу). Умерене националисте (којима припадам) и умерене либерал-либерале поштујем.

А ко су по теби данас на нашој политичој сцени умерени либерали, а ко ултранационалисти....?

Poslednja izmena:
Заборавих да додам и да постоје људи либерал-конзервативне оријентације (ма колико неспојиво звучало).
По мом мишљењу, примери су: Коста Чавошки, књижевник Басара, Милан Ст Протић, Чедомир Антић, Леон Којен, Александра Јанковић из Нове Србије.
Па и ја сам у неку руку та опција (додуше малчице више конзервативац).

Пуно је 50%...ал ај добро...ипак се Русија великим делом простире на Европи.... :-))))

А ко су по теби данас на нашој политичој сцени умерени либерали, а ко ултранационалисти....?
1. Наравно, а са њом и Украјина, Бјелорусија, Грчка, Кипар, Словачка, Црна Гора, Чешка, Србија, Шпанија, Италија.

2. Умерени либерали-хм, па таквих странака и нема. Умерени либерални аналитичар, по мом скромном мишљењу је Жарковић из листа Време.
Екстремно националистичке странке у Србији не постоје, бар не у Парламенту. У Хрватској су то Хрватска странка права, Хрватска чиста странка права, на Косову демократска партија Косова Хашима Тачија, у Аустрији је то била она странка коју је формирао покојни Хајдер, после раскола у Слободарској странци. Та странка се звала Покрет за будућност Аустрије, чини ми се.

Citam B92 blog. Pa vidim kako ljudi imaju tesku paranoju, vidu nacionaliste na sve strane, smatraju neko amerikansko smece za vrhunsku kulturu.

Pa da pitam ko je blesaviji nasa takozvana liberalna ili nacionalisticka inteligencija.

LIberalna inteligencija ne postoji . To je oksimoron .
Kod nas , naravno '
Nacionalisti su retki i cesto ne pravi , nego vise profesionalni . Mislim da bi nasa zemlja bila bolja kad bi imali nacionaliste u strukturi vlasti . Nazalost , kod nas , intelektualci koji imaju nacionalnu svest retkji su i sabijeni u podzemlje odakle slabo ili nikako ne deluju .
Ima ih samo po nekim kolumnama i nekim internet izdanjima .

Samo je nacionalizam zdrava opcija, u svim zemljama su veliki nacionalisti ali ne treba da budemo sovinisti tj. da mrzimo druge narode. Zar Jevreji , Nemci , Francuzi a pogotovu Japanci nisu nacionalisti i to mnogo izrazeniji nego ovi kod nas.Svaka nacija ima neku svoju posebnost koja je krasi ili ruzi na neki nacin ali je razlikuje od drugih nacija i u toj razlicitosti je lepota ovog sveta.

Back