Ko je covek koji je izbacen sa svadbe?

Ne nego ovi sa foruma od kojih si citao ...

Moras li bas sve da izvrnes i zloupotrebis pa mislis da su svi ljudi takvi kao ti?
Šta ja sad zloupotrebljavam ?

Izbacuješ neke banalnosti iz biblije, pa sad ja kriv ?

Plemić poziva zvanice na svadbu - niko od zvanica ne dolazi.

Znaju za jadac.

Kako niko ne dolazi od zvanica, naređuje slugama da prikupe "svatove" skonca i konopca, daj šta daš, samo da se sprovede ceremonija.

Posle završene ceremonije, VIDIMO PRAVO LICE ovog "galantnog" bogataša, I RAZLOG ZAŠTO MU ZVANICE NISU DOŠLI NA SVADBU.

Maltretiranje i iživljavanje nad gostima.

Očito se ovde radi o nekom ekstremno zlom, osionom i nasilnom bogatašu čija je priča eto od usta do usta, sa kolena na koleno, još iz sumerskog ili vavilonskog vremena, dospela na stranice Biblije.

Ne vidim ovde nikakvo naravoučenije ? :kafa:

Znaju za jadac.
Zapravo to sto znaju bila je cista matematika - proracunali da im je vise fajda od nekih njihovih trenutnih planova ( ko za svadbu u okvirima porodice,ko za porodicni biznis,ko za ovo ko za ono...).
Kako niko ne dolazi od zvanica, naređuje slugama da prikupe "svatove" skonca i konopca, daj šta daš, samo da se sprovede ceremonija.
U vezi ovog se u neku ruku mogu sloziti.
Posle završene ceremonije, VIDIMO PRAVO LICE ovog "galantnog" bogataša, I RAZLOG ZAŠTO MU ZVANICE NISU DOŠLI NA SVADBU.
E ovo je totalno pogresan zakljucak i evo zasto:
Zapravo ne vidimo mnozinu koja je navodno "maltretirana"nego samo jednog i daj da vidimo u vezi cega se sve to desilo:

Očito se ovde radi o nekom ekstremno zlom, osionom i nasilnom bogatašu
Hmmm,neko resio da pozove i nahrani ljude koje su postali zvanici van uobicajenog protokola i logike i sad odjednom ti takav ne valja...!?
Hajde da vidimo i druge detalje:

čija je priča eto od usta do usta, sa kolena na koleno, još iz sumerskog ili vavilonskog vremena, dospela na stranice Biblije.
Tako je...nego hajde da vidimo i druge detalje a narocito argumentaciju :
Sta je sad ovo,taman si nas zainteresovao za neku dublju analizu i odjednom tvoj je kljucni argumenat to sto ti zapravo ne vidis naravoucenije...!?
...to sto ti nesto ne vidis hteo bi da nam ga prodas kao neki argumenat...!????
Pa daaaaaj prijatelju budi ozbiljan,tvoje "nevidjenje" moze biti prouzrokovano iz veliki broj razloga pa cak i od oftalmoloske prirode stoga licno smatram da je u najmanju ruku ovo izuzetno neozbiljan pristup analiziranja bilo kog pitanja a narocito ovog naseg... :kafa:

Poslednja izmena:
Zapravo to sto znaju bila je cista matematika - proracunali da im je vise fajda od nekih njihovih trenutnih planova ( ko za svadbu u okvirima porodice,ko za porodicni biznis,ko za ovo ko za ono...).

U vezi ovog se u neku ruku mogu sloziti.

E ovo je totalno pogresan zakljucak i evo zasto:

Zapravo ne vidimo mnozinu koja je navodno "maltretirana"nego samo jednog i daj da vidimo u vezi cega se sve to desilo:

Hmmm,neko resio da pozove i nahrani ljude koje su postali zvanici van uobicajenog protokola i logike i sad odjednom ti takav ne valja...!?
Hajde da vidimo i druge detalje:

Tako je...nego hajde da vidimo i druge detalje a narocito argumentaciju :

Sta je sad ovo,taman si nas zainteresovao za neku dublju analizu i odjednom tvoj je kljucni argumenat to sto ti zapravo ne vidis naravoucenije...!?
...to sto ti nesto ne vidis hteo bi da nam ga prodas kao neki argumenat...!????
Pa daaaaaj prijatelju budi ozbiljan,tvoje "nevidjenje" moze biti prouzrokovano iz veliki broj razloga pa cak i od oftalmoloske prirode stoga licno smatram da je u najmanju ruku ovo izuzetno neozbiljan pristup analiziranja bilo kog pitanja a narocito ovog naseg... :kafa:
Pitanja ?

Analize ?

Vi ovu priču stvarno analizirate ? :kafa:

Znaju za jadac.

Očito se ovde radi o nekom ekstremno zlom, osionom i nasilnom bogatašu čija je priča eto od usta do usta, sa kolena na koleno, još iz sumerskog ili vavilonskog vremena, dospela na stranice Biblije.

Hvala ti Kralju sto nas više ne maltretiraš.
Kralj iz pričice za decu naravno.

Pa naravno da analiziramo,to je veoma bitna parabola stoga je vernici analiziraju da bi iz toga izvukli neke teoloske pouke.
Ja naravoučenije (teološku poruku) ne vidim.

Osioni vlastelin matretira goste na svadbi svoga sina.

Baš onako BIBLIJSKI primer gostoljubivosti i empatije.

Stvarno je za analizu, kad malo bolje razmislim.

Takav bi u današnje vreme uzeo kalaš i redom ubijao sve one čije mu se oblačenje ne bi svidelo. :kafa:

Ja naravoučenije (teološku poruku) ne vidim.

Osioni vlastelin matretira goste na svadbi svoga sina.

Baš onako BIBLIJSKI primer gostoljubivosti i empatije.

Stvarno je za analizu, kad malo bolje razmislim.

Takav bi u današnje vreme uzeo kalaš i redom ubijao sve one čije mu se oblačenje ne bi svidelo. :kafa:
Nemoguce je da ju ti vidis.
Jer i da ju vidis ti ces reci da ju ne vidis...

Poslednja izmena:
Pomoli se za mene kako ti Isus naložio.
Mozda me opsjedne pamet ko tebe.
ja ne kazem da sam pametniji od tebe, masis sve
cak sam ti rekao da si preucio, i zato imas zbrku u glavi, a jes' predubedjen, kao i ovi koje prozivas

zato i ide resetovanje na fabricka podesavanja, adamova
Za samoproglasene Adame i Glasnike bozije ...

Back