Da li je bolji covek koji je svojevoljno izabrao zlo ili onaj kome je dobro nametnuto?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za koga bolji? Za sebe? Za Boga? Za druge?kocicm:Da li je bolji covek koji je svojevoljno izabrao zlo ili onaj kome je dobro nametnuto?
kocicm:Da li je bolji covek koji je svojevoljno izabrao zlo ili onaj kome je dobro nametnuto?
Margott:pa ti si definitivno najgori od sve trojice kad postavljash tako retardirana pitanja... ljudi koji vam je s tim pitanjima jel postoji zlo, dobro, sreca, nesreca... "jel neko upoznao zlog choveka"?!... pu je.bem ti filozofiju...
kocicm:Da li je bolji covek koji je svojevoljno izabrao zlo ili onaj kome je dobro nametnuto?
arttim:[jer covekovo srce je sklono primanju uticaja, i sklonosti srca se razvijaju, tako da pod uticajem dobra vece su sanse da razvije dobro, bez obzirra sto mu je nametnuto…..
Kao sto se nametnutim zlom cesce razvija zlo…
Tako da nametnuta dobrota je uvek bolja u svakom slucaju.....tako se covek uci da bude dobar...
sto opet ne znaci da ce sigurno postati...kao sto je vec receno.
Tanja 8) [/color]
SINDI:Izvini, ali nesto mi nije jasno...Uticaj dobrote i nametnuta dobrota-uticaj zla i nametnuto zlo...Jesam li ja nesto zabrljala(opet) ili je covek bice koje ima slobodnu volju?Ako je vernik, i Bog je coveku dao slobodnu volju.Ako nije vernik, onda mu je sloboda volje sustina postojanja.Covek koji dozvoli da mu nesto bude nametnuto, po meni je slab, a ne dobar ili los, jer kako mu je danas nametnuto dobro, tako ce mu sutra biti nametnuto zlo.ZAR NE?
sidro:Cim postoji nametanje necega to se ne moze povezati ni sa cim dobrim ... Slazem se da je covek taj koji treba da odabere put, ali kada posmatramo iz aspekta onoga koji namece nikako ne moze postojati kao dobra namera. A covek kojem je nametnuto ima mogucnost izbora, sto nuzno ne znaci da je zao ili dobar ...
Mislim da nisi razumeo sta sam hteo reci, a ako i jesi onda je i Vladika Nikolaj jedan od sektaskih gurua ...Tuzni_patak:sidro:Cim postoji nametanje necega to se ne moze povezati ni sa cim dobrim ... Slazem se da je covek taj koji treba da odabere put, ali kada posmatramo iz aspekta onoga koji namece nikako ne moze postojati kao dobra namera. A covek kojem je nametnuto ima mogucnost izbora, sto nuzno ne znaci da je zao ili dobar ...
Što ja moram da zaključavam kuću....
Što to Švedjani nisu morali da rade do pre desetak godina?
Ko u ovom slučaju nameće oblik ponašanja?
Kad pročitam ovakva idealizovana razmišljanja o potpunoj nezavisnoti mišljenja , pomislim ili na sektu ili na drogu...
Jer i jedno i drugo upravo to pripovedaju a zahtevaju potpuno suprotno....
Da li postoje pravoslavne sekte u Srbiji?