Ko je Al kapone ove price?

Eric Draven

Veoma poznat
Poruka
13.291
Претње су почеле када је смедеревска полиција отпочела рад на прикупљању доказа о малверзацијама у неколико приватних фирми
Дејан Поповић, начелник полиције у Смедереву Фото Новости

Смедерево – Полицијска управа у Смедереву, као једна од најефикаснијих у Србији, поново је у жижи јавности након спекулација да је првом човеку смедеревске полиције Дејану Поповићу последњих месеци претила мафија због чега је он, наводно, 14. септембра од МУП-а Србије тражио да га „разреше дужности из приватних разлога”.Из МУП-а нема званичних коментара о овом случају, због чега се отвара питање – могу ли челници МУП-а да заштите своје људе, поготово оне који су у протеклих неколико година постигли резултате вредне сваке похвале?

Током јучерашњег дана, што због троструког убиства и самоубиства у селу Лугавчина, што због „случаја Поповић”, овдашња полиција била је готово у опсадном стању. Начелник ПУ Дејан Поповић није желео да даје било какву изјаву за „Политику” уз објашњење да „не може да коментарише било шта у вези са својим наводним захтевом за разрешење”.

Извор нашег листа близак полицији рекао је да постоје озбиљне индиције да је реч о вишемесечној „хајци“ организованог криминала против Поповића, које су потекле из Смедерева. Наводно добијао је претеће поруке којима је застрашиван. Без претњи нису прошли ни његови најближи сарадници, а наводно, пале су и одређене уцене, незванично сазнаје „Политика”.

Да је ствар озбиљна, постало је јасно током лета, када је смедеревска полиција у сарадњи са Окружним тужилаштвом отпочела рад на прикупљању доказа о малверзацијама у неколико приватних фирми, тврде наши извори.После тога су почеле претње.

Проверу информација затражили смо и у Окружном тужилаштву, али тамо нису могли ни да потврде, нити да демантују наша сазнања.

Дејан Поповић је на место начелника ПУ Смедерево постављен 2006. године. Од тада се број расветљених афера и процесуираних истрага увећао у односу на ранији период. Овдашња ПУ, поред Смедерева, покрива и Велику Плану и Смедеревску Паланку, где укупно живи више од 350 хиљада становника.

У последње три године полиција у Смедереву готово да је „угушила” наркомафију овог краја, поготово прекидањем најорганизованијег ланца дилера хероина из Смедеревске Паланке, када се иза решетака нашао и њен вођа заједно са још 16 препродаваца дроге. На укупно 19 година затвора осуђена је десеточлана група наркодилера из Смедеревске Паланке.Задат је и тежак ударац „Кекиној групи” која важи за једну од најорганизованијих у региону.

Жесток обрачун са привредним криминалом такође је уследио у последње две године. Пред лице правде изведено је више директора и власника фирми које су се бавиле „прањем” новца. Од последње афере којом су разоткривене бројне малверзације у смедеревском „Желвозу” и „Желтуристу” из Београда још се нису испразнили новински ступци. Заслуге за разоткривање ланца корупције на Правном факултету у Крагујевцу углавном припадају овдашњој полицији.

Разоткривање актера у ланцу фалсификовања лажних инвалидских пензија довело је до хапшења бројних лекара из Смедерева, Мајданпека, Београда и Бора, као и радника Фонда ПИО. Смедеревска полиција је током опсежне истраге тужилаштву предала мноштво доказа на основу којих је подигнута оптужница против 32 лица. Једна од оптужених у овој афери је и др Јасна Аврамовић, у то време председница општине, сада заменица градоначелника.
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Ko-preti-smederevskom-Eliot-Nesu.sr.html

Ridlle me this?:think::lol:
 

Back
Top