U praksi je svaki kruzni tok obelezen znacima i najcesce su u prednosti oni koji su u njemu...Medjutim u teoriji i ovakom kruznom toku koji je bez znakova, kada on postoji, onda vazi pravilo desne strane i onaj ko je u kruznom toku mora da stane i propusti one koji se u tok ukljucuju, a dolaze mu sa desne strane...Na ovoj slici, ako pretpostavimo da je lepo nacrtana i da su automobili vec u kruznom toku, jednostavno covek ne moze da predje iz jedne trake u drugu dok se ne uveri da je ta traka slobodna...
Kad su promenili taj propis, ja sam se krstio...
Do tada je sve bilo logicno , pravilo je bilo onaj u kruznom toku ima prednost, u odnosu na onog ko nije u kruznom toku , zatim onaj ko je na visem stepenu kruznog toka, blize centru kruga, taj ima prednost u odnosu na onog ko je na spoljnom prstenu....i sve to ima logike jer prednost ima onaj ko izlazi , a ne onaj ko ulazi, i tako ce biti mesta za onog ko ulazi...
A ovo sto se posle toga desilo , posle promene propisa , to je srpsko ludilo...
Onaj ko je zuti , i na najvisem rangu kruznog toka mora da obrce jos jedan krug u kruznom toku i da peca slobodnu priliku da izadje iz kruznog toka...
Ili da uradi stvarno najgluplju stvar u sustini kruznog toka a to je da da migavac desno i da stane....jer zeli da izadje iz najviseg ranga kruznog toka..
Ko god je smisljao zakon teska je seljacina.....teska, gluperda..
Ja ne znam nijednu nelogicnost kod starog zakona, kad je ultimativno i sa tri kruga, a bilo je i takvih kruznih tokova, i ima ih jos....valjda...u Svetu ih ima...
da onaj ko je na visem rangu kruznog toka ima prednost....u odnosu na nizi rang..
znaci svaki unutrasnji prsten je viseg prioriteta od sledeceg spoljnog....Ja se secam situacije dok sam ucio voznju , i kod omladinskog je bilo dva prstena...i ja sam kod bogoslovije u unutrasnjem prstenu i hocu ka pancevu i neki tip iz spoljnog prstena nece da me propusti iako sam dao migavac , i da vidis ti reakcije mog instruktora, tacno sam hvatao stanglu , prvo mi je rekao da ukocim tu, da blokiram tog tipa, sto jesam, pa ukocio , pa izlazi on , izlazim ja sa stanglom...a djak sam...
Da se razresi ko ima prednost , crveni ili zuti....
Tako zapamtis bolje i ti i taj ko pogresi....
Ali onda su promenili saobracajne propise i sad vise kao i u svemu ja glup....ej u kruznom toku da das migavac desni i da stanes, sto unutrasnji mora da uradi ako je na slici...
Nebuloza...
Znaci odgovor je, lepo das migavac desni i zaustavis automobil usred kruznog toka i onda mozes slobodno i cigaretu da zapalis, posto ce vrlo brzo kruzni tok da se zagusi, ne treba minut, i onda neces imati gde da skrenes desno jer ce i tu vozila da cekaju a vec su u traci....i niko ne ulazi na kruzni tok, samo oni koji su vec u kruznom ispred tebe mogu da prodju , iza tebe cekaju, ali vide da si dao migavac i da ne mozes desno jer ovaj u toj traci ima prednost a i ne moze da mrdne.....i tako ...milina..
I verovali ili ne , iz busa sam video najmanje 3 puta takvu situaciju na slaviji, ali trola ili bus su van kruga pa milina , vozis se i ode ti , a oni stoje i stoje i stoje i stoje...i piju kafu koje u pravu...