Ko i zasto pravi "Narodni" pokret za "državu"?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.270
Pokret pravi americka ambasada sa srpskim tajkunima i Srpskim budzetom. Tajkuni i budzet srbije daju pare jer ameri vise nemaju pare ali imaju stap pa doticni nasi ljudi mora da slusaju jos uvek.Dakle sad je ostao samo stap a sargarepa je pojedena gotovo.

E sad sledece pitanje zasto zapad pravi taj pokret? Pa jednostavno zato da bi napravila neki okus pokus madjionicarski medijski trik nekako da prefarba narod da srbija uvede sankcije rusiji i zauvek da nas odvoje od slobode i neavisnosti. E sad taj okus pokus madjionicarski medijski trik neznam kako oni amisljaju pa ce mo videti ali ocigledno da zapad nije mnogo bistar i inteligentan i kako vreme prolazi sve su vise gluplji i tuplji i dekadentni tako da ne verujem da ce im to uspeti. A i oko sebe skupljaju samo budaletine i gluperde jer nikointeligentan nece vise sa zapadom

Izraz "dekadentan" se obično koristi za opisivanje osoba, ideja, umetnosti ili društva koje su u fazi moralnog, kulturnog ili intelektualnog propadanja. Pojam "dekadentan" potiče od francuske reči "décadence", koja označava pad ili propadanje.

Kada nešto ili neko bude opisan kao dekadentan, to obično znači da se ta osoba, ideja, umetnost ili društvo smatraju moralno niskim, izopačenim, slabašnim ili preterano usmerenim na hedonizam i zadovoljstvo bez duhovne ili intelektualne dubine. Dekadentno stanje često se povezuje s gubitkom vrednosti, propadanjem tradicionalnih normi i nedostatkom autentičnosti.

Važno je napomenuti da se pojam "dekadentan" može koristiti i u kontekstu umetnosti i književnosti kako bi se opisali stilovi ili pravci koji su se javili u 19. i ranom 20. veku, a karakterišu ih pesimizam, estetika propadanja i često dekadentne teme poput dekadencije, smrti, seksualnosti i droge.
 
Можеш ли да наведеш неколико имена тајкуна који учествују у стварању Народног покрета за државу?
odakle ja znam samo znam da svaka stranka koja postoji u srbiji i bila je ikada parlamentarna je zapadnih ruku delo. Ne moze tvoja stranka da udje u parlament ako se ne poklonis belzebubu
 

VLAST, STRAST. POKRET I IZREKE: "Srbija još uvijek nije gola livada iako od državnosti nema baš mnogo"

https://www.slobodna-bosna.ba/vijes...livada_iako_od_drzavnosti_nema_bas_mnogo.html

"I kako sad da predsjednik Srbije pompezno nazove svoj onoliko najavljivani pokret kad nema protiv koga važnog da bude? Rekao je da će biti narodni i na Vidovdan, ali pošto je, kao što znamo iz narodne pesme, to dan za hajdučki sastanak, nije bilo zgodno zbog bune koja se upravo valja ulicama gradova".


Piše: Nadežda Milenković


1688458916636.png


Ako je suditi po onoj da se veličina čoveka meri veličinom njegovih protivnika, mi mu dođemo neki ništaci.

Lako je bilo velikim umetnicima, filozofima, novinarima, pravnicima kad su vodili javne polemike sa velikanima. Ali kad premijerka sama kaže da su je strani mediji predstavili kao budalu, onda ni optužba predsednika Srbije da je opozicionom lideru zatvorena kafana jer je stavljao kereće meso u pljeskavice - jednostavno nema težinu.

Po toj istoj izreci, ispada i da je vlast u mnogo boljoj poziciji. Tim pre je nejasno zašto se onda toliko trudi da omalovaži svakog ko nije njen. Zar ne shvata da tako sebi spušta cenu?

Milošević nam je bar predstavljao da je protiv njega svetska zavera, Vatikan pre svih. Osovine zla, najveći planetarni moćnici, CIA, snajka, CIA, svi udruženi samo da bi naudili njemu. A sadašnji predsednik? Jedva neke neimenovane nemačke fondacije za koje kaže da „ima dokaze“ i da im je to sasuo u lice, „a oni, šta će, ćute“. Pa zar tako na ekonomskog tigra, nepritajenog zmaja? Da proteste finansiraju fondacije, a ne Vatikan? I to samo nemačke ko da je Soroš u zemlju propao (od stida što je stipsa?). Osim ako ministar policije nije na njih mislio da štite ubicu Olivera Ivanovića, to bi im malo dodalo na značaju.


I kako sad da predsednik Srbije pompezno nazove svoj onoliko najavljivani pokret kad nema protiv koga važnog da bude? Rekao je da će biti narodni i na Vidovdan, ali pošto je, kao što znamo iz narodne pesme, to dan za hajdučki sastanak, nije bilo zgodno zbog bune koja se upravo valja ulicama gradova. Možda izađe sa novim imenom na Mitrovdan, nadajući se da će tad biti hajdučki rastanak?

Ali koje ime? Probao je "za pristojnu Srbiju" ali kako kad je čak i ona najmanje pristojna ostala na drugoj strani? Svenarodni pokret? Kako kad je CRTA ustanovila da je polovina i dušom, a bogami i telom već u pokretu, na ulicama? Sad mu je i termin „elita“ preoteo vlasnik televizije koja godinama elitu predstavlja kao ološ, a ološ kao novu elitu koja dobija i istoimeni rialiti program. Možda se primi reč koju trenutno isprobava: sloboda, naročito među najokorelijim članovima kojima je ostanak na slobodi direktno uvezan sa ulaskom u taj budući pokret?

Ne znam da li se kaže: čija je livada, njegove i ovce ili čije su ovce, njegova je i livada, ali Srbija još uvek nije gola livada iako od državnosti nema baš mnogo, a onaj ko dođe na njeno čelo svakako ne postaje automatski i vlasnik nas koji na njenoj teritoriji živimo. I najvažnije - mi ipak nismo ovce iako nas vlast već desetleće sateruje u torove.

(Peščanik)
 

Back
Top