Ko i kako moze traziti proveru identiteta lica?

izuzetan

Aktivan član
Poruka
1.715
Ako neko nema licnu kartu i bilo koji drugi dokument licni da li fizicko lice ili sud ili pravno lice ima prava da trazi od ministarstva unutrasnjih poslova to jest policije da se utvrdi identitet tog lica bez dokumenata?

Da li je to na osnovu zakona o policiji can 75 stav 11 ?

I da li je neko imao iskustva sa tim??

Poslednja izmena:
Ako neko nema licnu kartu i bilo koji drugi dokument licni da li fizicko lice ili sud ili pravno lice ima prava da trazi od ministarstva unutrasnjih poslova to jest policije da se utvrdi identitet tog lica bez dokumenata?

Da li je to na osnovu zakona o policiji can 75 stav 11 ?

I da li je neko imao iskustva sa tim??
Ima pravo! Ja jednom kao pješakinja pretrčala ulicu na crveno, semafor za pješake, dočekao me drot sa druge strane i tražio dokumente. Ja slagala da nemam, naivno mislila da ću izbjeći kaznu :D onda mi on rekao da kažem svoje ime i prezime, ja rekla joj ako se sjetim..iznervirala ga moja drskost pa mi rekao da kažem ili će pozvati patrolu da dođu po mene i da me vode u stanicu da mi utvrde identitet. Naravno propjevala sam ko ptičica i rekla ime, prezime, adresu, JMBG, br. lične (iako to ništa nije tražio) gledao u mene kao u budalu dok je zvao stanicu i izdiktirao moje ime, prezime pa da me oni provjere. Napisao mi kaznu.

Ima pravo! Ja jednom kao pješakinja pretrčala ulicu na crveno, semafor za pješake, dočekao me drot sa druge strane i tražio dokumente. Ja slagala da nemam, naivno mislila da ću izbjeći kaznu :D onda mi on rekao da kažem svoje ime i prezime, ja rekla joj ako se sjetim..iznervirala ga moja drskost pa mi rekao da kažem ili će pozvati patrolu da dođu po mene i da me vode u stanicu da mi utvrde identitet. Naravno propjevala sam ko ptičica i rekla ime, prezime, adresu, JMBG, br. lične (iako to ništa nije tražio) gledao u mene kao u budalu dok je zvao stanicu i izdiktirao moje ime, prezime pa da me oni provjere. Napisao mi kaznu.
Ovde se radi o tome da jedno lice nema licne dokumente .

Ako moze neki savet, kako da se podeli imovina i proces dovede do kraja ako jedna strana nema licne dokumente i ne zeli ili ne moze da ih izvadi?? Da li po sluzbenoj duznosti moze notar da trazi od policije utvrdjivanje identiteta ili suprotna strana kao fizicko lice ?? Mislim da je zakon o policiji clan 75 stav 11 a samo utvrdjivanje identiteta je po clanu 77 istog tog zakona o policiji ????
Ili moze da se procs podele imovine okonca do kraja potpunog na neki drugi nacin . Znaci da proces ne yapadne u corsokak i da se imovina ne moye do kraja podeliti da se zna ciji je deo ciji

Prpa! 😁 Čekaj jel si se vakcinisala?

Pa zato ti trazio ime i prezime. Da si se lepo pelcovala i ugradila čip sa 3 doze, mozda i update na 4, ne bi se blamirala da nemaš osobna dokumenta.
Nisam, prvo ih nije bilo kod nas, nisam htjela milostinju od Vučića, taman došle ovdje, dobijem termin i par dana prije koronu :D teži oblik, zaglavim u bolnicu. Poslije nisam mogla zbog antitijela a onda sam prestala da vjerujem u iste..

Back