Ко гласа за Руску странку?

Дакле, имамо странке националних мањина чији је основни задатак да штите права националних мањина.

Тако имамо бошњачке, албанске, мађарске, влашке итд. странке (а Србија је земља богата националним мањинама) које и у програму и у деловању имају за циљ заштиту интереса националних мањина.

За њих не постоји цензус од, некада 5 %, а данас 3 %, већ тзв. природни праг. Захваљујући томе и бошњаци и мађари и албанци могу у републички парламент, као и у парламенте локалних самоуправа и бојбођанерску скупштину.

Кад је законодавац стварао одредбе закона којим се штите политичка права нац. мањина, није баш имао у виду да може доћи до злоупотреба овог права. Тако смо имали Ђоку Влаха са странком Ни један од понуђених одговора (једном је, у једном кратком мандату ова странка имала једног посланика, не и Ђоку Влаха, јер је он био други на листи, а Ђока Влах више воли да буде посланик, него 'леба да једе). 2016. неке зелене који су били, шатро, словаци.

А ових дана имамо велики политички проблем са тзв. Руском странком, која ће, можда, у Нишу бити кап која прелива чашу...тј. тас на ваги.

Ко су људи који гласају за Руску странку? Руси, свакако нису. Мада имамо данас доста Руса у Србији, они нису држављани Србије. Имамо Русе који јесу наши држављани (нпр. Виктор Троицки. Његова породица је, чини ми се, дошла 1917. године у Србију и ту и остала.

Идеја је да странка националне мањине чува посебност националне мањине, а не да идеја буде изврдавање изборних правила, како би се прекрајала изборна воља грађана.

Русобуљче још једном под паролом "патриотизма" варају овај напаћени народ, а овај пут му краду изборну вољу.

Ko glasa za njih? Niko u vinklu
 

Back
Top