Ko dočeka 2045. ne treba da se boji smrti

Poruka
19
Besmrtnost je nešto o čemu svi razmišljamo, ali niko to ne shvata ozbiljno. Međutim, 31-godišnji Rus Dimitrij Ickov želi da ozbiljno razmotrite mogućnost večnog života i da možda planirate da to i ostvarite oko 2045. godine.

1489737560501a608527e9e459463153_640x480.jpg

Njegov plan, jednostavno nazvan Inicijativa 2045 delovaće vam poznato ako ste gledali film Avatar - naravno treba mu nekoliko milijardi dolara da je sprovede u stvarnost.
Ickovljev projekat ima nekoliko faza, a svaki korak približava čovečanstvo krajnjem cilju - večnom životu.

1. Prvi korak je stvaranje robotičkih ljudi koji se mogu kontrolisati na daljinu. To planira da ostvari do 2020.
  2. Potom, do 2025, ljudski mozak će pretvoriti u robotički skelet koji bi nastavio život nakon smrti.
  3. Do 2035. bio bi posebno konstruisan avatar-mozak i vaša ličnost bi bila jednostavno „preneta” u njega onda kada budete bili spremni da okončate svoje ljudsko postojanje.
  4. I, konačno, do 2045, ljudi bi mogli da hodaju preko holografskih avatra večno, bez straha od smrti.

[/B]​

Ako na život gledamo kao na jednu školsku godinu, onda je besmrtnost kao da te neko zaključa u tu istu školu :eek:
Znači, besmrtnost = pakao.

Slazem se...

S jedne strane voleo bih da budem besmrtan, ali samo da bih video sta cemo sve da dostignemo i kako cemo jednom kao vrsta nestati (a i ne bih voleo da umrem pre no sto saznamo da li ima malih zelenih)

A opet smatram da to ne treba da bude tako, i da to jeste Pakao. Dosadi i ta besmrtnost...

Nije to bas lako kao u filmovima :)
Бесмртност претпоставља заустављање старења, у супротном би не би била бесмртност.
Не видим зашто би се неко вечно млад и здрав убио.
Ако је из само из досаде није проблем, технологије које би обезбедиле бесмртност сигурно би имале адекватно решење и за окончање тога.

Бесмртност претпоставља заустављање старења, у супротном би не би била бесмртност.
Не видим зашто би се неко вечно млад и здрав убио.
Ако је из само из досаде није проблем, технологије које би обезбедиле бесмртност сигурно би имале адекватно решење и за окончање тога.

Zasto bi se neko vecno mlad i zdrav ubio?

Iskreno ne znam, ja ne bih voleo da sam vecno mlad i zdrav, pre svega jer nije prirodno.

Takodje covek konstantno evoluira, a mislim da bi besmtrnost ucinila da mi ostanemo isti. Verovatno bi ovo samo bogatasi mogli da priuste i oni bi ostali isti.
Dalje razmnozavanje postaje bespotrebno, a opet pola sveta masta o svojoj deci, pa dolazimo do prenatrpanosti planete.
Mentalno bi i dalje starili, tako da bi nam se mlada tela na kraju smucila.
Tek pojam vremena da ne pominjem.
A ako ostanes invalid ili nesto slicno?

Nije tako jednostavno, puno je problema...

Besmrtnost je nešto o čemu svi razmišljamo, ali niko to ne shvata ozbiljno. Međutim, 31-godišnji Rus Dimitrij Ickov želi da ozbiljno razmotrite mogućnost večnog života i da možda planirate da to i ostvarite oko 2045. godine.

1489737560501a608527e9e459463153_640x480.jpg

Njegov plan, jednostavno nazvan Inicijativa 2045 delovaće vam poznato ako ste gledali film Avatar - naravno treba mu nekoliko milijardi dolara da je sprovede u stvarnost.
Ickovljev projekat ima nekoliko faza, a svaki korak približava čovečanstvo krajnjem cilju - večnom životu.
  1. Prvi korak je stvaranje robotičkih ljudi koji se mogu kontrolisati na daljinu. To planira da ostvari do 2020.
  2. Potom, do 2025, ljudski mozak će pretvoriti u robotički skelet koji bi nastavio život nakon smrti.
  3. Do 2035. bio bi posebno konstruisan avatar-mozak i vaša ličnost bi bila jednostavno „preneta” u njega onda kada budete bili spremni da okončate svoje ljudsko postojanje.
  4. I, konačno, do 2045, ljudi bi mogli da hodaju preko holografskih avatra večno, bez straha od smrti.

[/B]​

a jeli, jel mogu ti avatari da kopaju na njivi?​

Zasto bi se neko vecno mlad i zdrav ubio?

Iskreno ne znam, ja ne bih voleo da sam vecno mlad i zdrav, pre svega jer nije prirodno.
Није природно живети у милионском граду, није природно седети по 8 сати, није природно имати парадентозу, није природно прелетети океан за 5-6 сати...много шта нијхе природно.
Заправо гарантујем да би непроцењиво мали део популације одбио бесмртност, вечну младост и потпуно здравље!
Takodje covek konstantno evoluira, a mislim da bi besmtrnost ucinila da mi ostanemo isti. Verovatno bi ovo samo bogatasi mogli da priuste i oni bi ostali isti.
Еволуција је окончана.
Да би еволуција имала резултате потребна је изолованост јединки и константан притисак еволуционих вектора.
За људе то више не важи!
Dalje razmnozavanje postaje bespotrebno, a opet pola sveta masta o svojoj deci, pa dolazimo do prenatrpanosti planete.
Има смисла.
Можда ће они који имају децу морати да се одрекну бесмрности, можда ћемо имати приступ другим световима, можда је бесмтност уствари смртност са дугим роком, рецимо 10к година...има много можда.
Mentalno bi i dalje starili, tako da bi nam se mlada tela na kraju smucila.
Млада тела имају другачији хормонални баланс, било би то искуство равном оном из младе младости!
Никако се не би сам себи смучио...и када би кога брига.
Tek pojam vremena da ne pominjem.
???
A ako ostanes invalid ili nesto slicno?
Инвалид у времену бесмртности???
Пре краја деценије имаћемо срце по мери за људе који данас чекају трансплатате(мислим да цене до 2015.) од кадавера; кожа, крвни сздови, тетиве, бешика, а вероватно и неке ствари за које нисам чуо већ данас се могу формирати у култури чистог ткива генетским инжењерингом!
Nije tako jednostavno, puno je problema...
Бесмртност је тако природна и опчињавајућа.
Готово као свемирски лет!

Није природно живети у милионском граду, није природно седети по 8 сати, није природно имати парадентозу, није природно прелетети океан за 5-6 сати...много шта нијхе природно.
Заправо гарантујем да би непроцењиво мали део популације одбио бесмртност, вечну младост и потпуно здравље!Еволуција је окончана.
Да би еволуција имала резултате потребна је изолованост јединки и константан притисак еволуционих вектора.
За људе то више не важи!Има смисла.
Можда ће они који имају децу морати да се одрекну бесмрности, можда ћемо имати приступ другим световима, можда је бесмтност уствари смртност са дугим роком, рецимо 10к година...има много можда.Млада тела имају другачији хормонални баланс, било би то искуство равном оном из младе младости!
Никако се не би сам себи смучио...и када би кога брига.???Инвалид у времену бесмртности???
Пре краја деценије имаћемо срце по мери за људе који данас чекају трансплатате(мислим да цене до 2015.) од кадавера; кожа, крвни сздови, тетиве, бешика, а вероватно и неке ствари за које нисам чуо већ данас се могу формирати у култури чистог ткива генетским инжењерингом!Бесмртност је тако природна и опчињавајућа.
Готово као свемирски лет!

Za nekog ko toliko veruje u sletanje na mesec i sve objasnjava logikom ovo je pomalo cudno...

Drago mi je da zelis ovako nesto, ali ljudi se razlikuju...

Za nekog ko toliko veruje u sletanje na mesec i sve objasnjava logikom ovo je pomalo cudno...

Drago mi je da zelis ovako nesto, ali ljudi se razlikuju...
Па управо су обе ствари повезане неумољивом логиком.
Технологија је незадржива.
Бтв слетање на Месец се разуме, теологија је место веровања, али потврда Руса(Леонов: Да били су. Ми нисмо успели али они јесу!), снимци месечевих орбитера(ЕСА, Јапанци, Чајнезери)развејавају сваку сумњу.
Иначе избор између бесмртности и смртности ће свакако бити слободан(или барем у почетку ограничен финансијама), тако да неко ко жели да остари(питање које ме копка: да ли је старење болест, или процес?) и умре свакако неће бити присиљен да живи бескрајно(или веома, веома дуго).

Back