Ko ce u raj a ko u pakao?

• Začetnik teme Začetnik teme Lejla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I ja sam procitala obe knjige i mnoge druge knjige i mislim da ne treba bas sve uzimati zdravo za gotovo.
Ali u pravu si u toj knjizi se krije i dosta istine
(mada ne bas sve)i stvarno je interesantno koliko je ovaj svet tajanstven.Te price tj istine o duhovima,paralelnom svetu...Treba svi malo da se zamislimo...jer nesto SIGURNO POSTOJI

E sekoooo...
Ajde mi budi curica, makar na 5 minuta, zelim da napravimo malog djavolcica :o)...
Ljudi, ljudi...
Zivot je lep samo kad verujemo u nesto, a to sa paklom i rajem, to ostavljamo sv. Petru pa nek on tupi mozak time :o)hehe
Ajde poz, ne vracam se vise ovamo :))

... The truth is in the Hell!!! ...
ZombiEYU

Зомби: "Ljudi, ljudi...
Zivot je lep samo kad verujemo u nesto, a to sa paklom i rajem, to ostavljamo sv. Petru pa nek on tupi mozak time :o)hehe
Ajde poz, ne vracam se vise ovamo :))"

Слађем се са тобом! Али "kad verujemo u nesto" - а шта jе "нешто" за теби? То jе питање...Мислим, да ми не можемо у свом своjом животу заборавити о ових стварах - раjу и аду.

Привjет.

Anonymous:
to se vec zna. Dobri u raj losi u pakao. svi smo ljudi i grjesni. Samo vjera u Boga
Gore navedeni citat ptice Srbicus domesticus prikazuje takozvanu pesmu apsolutnog i bezuslovonog determinizma. Ona svet vidi crno-belo - slepa je za sivu boju. Pored toga ima mogućnost da predvidi budućnost posle sopstvene smrti. Veruje u priču da kada umre dobre ptice bivaju puštene na slobodu a loše idu u kavez u kom će ostati od trenutka smrti pa do kraja večnosti, kad god to bilo. Niko ne zna sa sigurnošću odakle joj ideja, pošto se ni jedna ptica nije vratila iz mrtvih da ispriča priču o slobodi ili večnom kavezu, ali kao što smo pomenuli u jednom od prethodnih topic-a, Srbicus domesticus utoliko više veruje ukoliko ima manje pouzdanih dokaza.

Anonymous:
to se vec zna. Dobri u raj losi u pakao. svi smo ljudi i grjesni. Samo vjera u Boga

Pitanje za sve koji se identifikuju sa gornjim odgovorom-da li vas frustrira pomisao da nema ni raja ni pakla,da je smrt definitivni kraj,da vam ne ginu crvi...Nemojte mi samo svi reci da pravi vernici ne sumnjaju,vec vas molim za malo iskrenosti.Dakle,kada su vasi trenuci slabosti u veri,jer ih sigurno ima.

Filosof:
Odgovor je uvek isti:
"Mi ćemo u raj oni u pakao a vi još imate šanse"
koga god pitaš, isto će ti reći.
Sviđa mi se plastična predstava srednjovekovnog raja, sa sve vatrom i gov*nima koja ključaju u kazanima u kojima se kuvaju grešnici. To je tako detinjasto simpatično, pravi srednjovekovni hard core. Ucena je takođe simpatična: možeš ti i grešiti, ali ako prihvatiš mene kao spasioca, ništa ne brini... Pitam se da li će ovi katolički seksualno isfrustrirani popovi koji su napastvovali decu u raj ili pakao, imajući u vidu da u zatvoru imaju dosta vremena da se iskreno pokaju...

Sizif:
Filosof:
Odgovor je uvek isti:
"Mi ćemo u raj oni u pakao a vi još imate šanse"
koga god pitaš, isto će ti reći.
Sviđa mi se plastična predstava srednjovekovnog raja, sa sve vatrom i gov*nima koja ključaju u kazanima u kojima se kuvaju grešnici. To je tako detinjasto simpatično, pravi srednjovekovni hard core. Ucena je takođe simpatična: možeš ti i grešiti, ali ako prihvatiš mene kao spasioca, ništa ne brini... Pitam se da li će ovi katolički seksualno isfrustrirani popovi koji su napastvovali decu u raj ili pakao, imajući u vidu da u zatvoru imaju dosta vremena da se iskreno pokaju...

Kao prvo, znamo svi, bez obzira na to, u šta (ne)verujemo, da ćemo pre ili posle umreti. Znamo i svi, da kada su mrtvi, mrtvi su. Ne dišu, ne funkcionišu. Ništa od njih osim razpadanja tela. E od tu dalje se putevi razilaze. Jer ko je mrtvav, za njega je svejedno, koliko vremena će biti mrtav. Zauvek ili xy godina.... Ali neki će jednog dana vaskrsnuti a neki neće... Pakao kakvim ga tumaći Crkva obična je glupost.

Sizif:
Anonymous:
Gore navedeni citat ptice Srbicus domesticus prikazuje takozvanu pesmu apsolutnog i bezuslovonog determinizma. Ona svet vidi crno-belo - slepa je za sivu boju. Pored toga ima mogućnost da predvidi budućnost posle sopstvene smrti. Veruje u priču da kada umre dobre ptice bivaju puštene na slobodu a loše idu u kavez u kom će ostati od trenutka smrti pa do kraja večnosti, kad god to bilo. Niko ne zna sa sigurnošću odakle joj ideja, pošto se ni jedna ptica nije vratila iz mrtvih da ispriča priču o slobodi ili večnom kavezu, ali kao što smo pomenuli u jednom od prethodnih topic-a, Srbicus domesticus utoliko više veruje ukoliko ima manje pouzdanih dokaza.
Sizifuse Internationalis, citaj malo sire literaturu..zabelezena su niz iskustava podviznika o tzv"raju" i "paklu". Postoje ljudi kojima je um otvoren dok su jos u telu i ne predstavlja im problem da "setaju'kroz dimenzije...oni su ptice koje su svedocile....citaj i jos bolje, pronadji ih i slusaj ih...

Vrabac:
Sizifuse Internationalis, citaj malo sire literaturu..zabelezena su niz iskustava podviznika o tzv"raju" i "paklu". Postoje ljudi kojima je um otvoren dok su jos u telu i ne predstavlja im problem da "setaju'kroz dimenzije...oni su ptice koje su svedocile....citaj i jos bolje, pronadji ih i slusaj ih...
Biću okrutan, ali navedi mi imena, mesta, datume, ili ugledne žurnale koji su opisali navodni događaj.
Šta, nema baš ni jednog? Čudno...

Coyot:
Glasam za pakao.Zimogrozljiv sam,a i cuo sam da je tamo nevidjeno drustvo.

Kume Kojo ima da te prze na zaru pa jos
dok si onako ziv-pecen-ne-dopecen ce
te nabiju na neko kolche i dobro te usole
a ako si srecan ce te malko poliju sa pivce.
No ne ide bata tamo. Radije ostajem na ovoj Zemlji
i ovde ima da se uzivucka. :wink:

...pravda:
Buduci da je Hristov prvi dolazak bio u punoci vremena (Galatima 4,4), da bi se sastavilo u Hristu i ono što je na nebu, i ono što je zemlji (Efescima 1,10), Vaseljenskom Crkvom, a da vecna vremena tek trebaju da nastupe (Titu 1,2), jedina diferencijacija je tada (Matej 25,46) vecni život ili vecne muke (tj. prekor, pogibao...).

Dakle, radi se o vecnim vremenima, a kako to da tada neki NECE IMATI VREMANA ZA POKAJANJE, neki vide kao paradoks, samo zato sto nisu okusili ta vecna vremena.
A ko ce gde Bog blagi zna.
Ako si ti okusio večna vremena, zašto ne podeliš sa nama to iskustvo?

Bog blagi sigurno sve zna, a ti, smrtniče, kao i svi ostali , ne znaš to što samo On može da zna.
Pozdrav svima sa foruma o religiji.

Back